به گزارش خبرنگار حوزه و دانشگاه "مهر"، پيروز سعادتي با اعلام اين خبر افزود : در اين توافق نامه مواردي همچون قوانين ايتاليا درباره نيروي كار غيراروپايي و ورود آن به بازار كار اين كشور، چگونگي حمايت هاي مالي از نيروي اعزامي و خانواده هاي ايشان و سياست هاي كاريابي ايتاليايي مورد بررسي دو طرف قرار گرفت.
وي به اختصاص 79500 مجوز كار به كشورهاي مختلف در سال 2005 از سوي كشور ايتاليا اشاره كرد و تصريح كرد: به علت آماده نبودن برخي شرايط اوليه در كشور از اين ميزان سهميه اي به ايران اختصاص نيافت. ولي بر اساس اين توافقنامه، 2 كد قانوني 23 و 27 در مورد جذب نيروي كار خارجي غير اروپايي به ايران اختصاص داده شد كه قرار شد طرف ايتاليايي تا يك ماه آينده روش كار خود را در اين باره را براي ما ارسال نمايد و در نهايت با هماهنگي سفارت ايتاليا در تهران شرايط اعزام متقاضيان به اين كشور اعلام شود.
مدير كل توسعه اشتغال در خارج از كشور وزارت كار و امور اجتماعي تسلط به زبان ايتاليايي را از جمله شرايط اوليه در خصوص اعزام نيرو به اين كشور عنوان كرد و گفت : تاييد مدارك فني متقاضيان و احراز حداقل استانداردهاي مورد نظر صنايع اين كشور از جمله ديگر شرايط لازم است.
وي توسعه سياست ها و روش هاي كار آفريني در ايران و ارتقاي آموزش هاي فني و حرفه اي را از جمله ديگر مفاد اين توافق نامه بر شمرد و در اين باره تصريح كرد: بر اين اساس تا دو ماه آينده يك تيم كارشناسي از ايتاليا به ايران خواهد آمد و نيازهاي آموزشهاي فني و حرفه اي ما را در ابعاد نرم افزاري، استاندارد، شيوه هاي آموزشي و سطح تحصيلات مربيان بررسي خواهند نمود.
وي به مشكل سوابق كار نيروي كار ايراني شاغل در اين كشور به علت عدم احتساب سوابق بيمه اي آنها اشاره كرد و در اين باره اظهار داشت: دولت ايتاليا قبول كرد با همكاري وزارت رفاه و سازمان تامين اجتماعي ايران نسبت به انعقاد قرارداد مشترك با عنوان سيستم تامين اجتماعي دو گانه براي تمام ايرانياني كه داراي قرارداد كار مشخص هستند، اقدام نمايد و بر اين مبنا درصد بازنشستگي و كارفرمايي طرف ايتاليايي به صندوق مشخصي در سازمان تامين اجتماعي ايران واريز مي شود، لذا جهت مذاكره و عقد قرارداد نهايي تيمي ويژه از ايتاليا به ايران خواهند آمد.
وي تسهيل ورود نيروي كار متخصص ايتاليايي در همكاري هاي مشترك بين ايران و ايتاليا را نيز از ديگر مفاد اين توافق نامه برشمرد و افزود: ورود نيروي كار ايتاليايي تنها در تخصص هايي كه كمبود داريم با تاييد شوراي عالي فني در وزارت كار صورت خواهد گرفت و در همين راستا نيروي كار متخصص ايتاليايي موظف است دانش خود را به 3 نيروي كار ايراني در مدت حضور خود انتقال دهد.
سعادتي يكي از دستاوردهاي سفر اخير خود به ايتاليا را توافق با دفتر اروپايي سازمان بين المللي مهاجرت (IOM) دانست و در اين باره گفت: در اين توافق قرار شد پروژه اي به طور مشترك با آنان انجام شود تا راهبردهاي كليدي براي مشكلات نيروي كار ايراني مهاجر مشخص و پي گيري شود.
مدير كل توسعه اشتغال در خارج از كشور هماهنگي با دفتر آموزش هاي بين المللي سازمان بين المللي كار در تورين را از جمله ديگر نتايج سفر خود به كشور ايتاليا بيان كرد و در اين خصوص خاطرنشان كرد : بر اساس اين توافق، سه دوره 20 نفره از مشاوران دفاتر كاريابي هاي بين المللي خصوصي كارشناسان اداره كل توسعه اشتغال در خارج از كشور وزارت كار و امور اجتماعي و وابستگان كار در سال جاري ايتاليا برگزار خواهد شد.
سعادتي در پاسخ به اين سوال كه وضعيت اعزام نيرو به كشور استراليا چگونه است، گفت: در حال حاضر سه كاريابي بين المللي ما در شهرهاي سيدني و ملبورن دفتر زده اند و با وكيل مهاجرت استراليايي قرارداد دارند و در اين راستا عمدتا نيروي كار ما در رشته هاي گروه پزشكي، فناوري اطلاعات و اتومكانيك به اين كشور اعزام مي شوند.
وي در پاسخ به تعاملات ايران و عربستان و اعزام نيرو به اين كشور نيز گفت: با اتاق بازرگاني و صنايع عربستان سعودي كه يك نهاد دولتي و رياست آن بر عهده شخصي به نام دكتر "السويدان" است مذاكراتي داشته ايم.
وي در اين باره افزود: بر اين اساس، يادداشت تفاهمي آماده شده است كه بين بخش خصوصي ما و تجارت آنها و نظارت وزارت كار و امور اجتماعي كشورمان امضاء مي شود.
وي در پايان در خصوص امضاي اين تفاهم نامه گفت: اگر مقدمات سفر مسئولين ذي ربط به همراه وزير بازرگاني در هفته آينده به عربستان فراهم شود، اين تفاهم نامه امضاء خواهد شد و در غير اين صورت به زمان ديگري موكول خواهد شد.
نظر شما