۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۴، ۷:۵۰

امروز در تاريخ

خبرگزاري مهر - امروز سه شنبه بيست و هفتم ارديبهشت سال 1384 هجري شمسي مقارن است با هشتم ربيع الثاني سال 1426 هجري قمري و برابر است با هفدهم مي 2005ميلادي .

ميلاد امام حسن عسگري ( ع ) :
در چنين روزي در سال 232 ه ق حضرت امام حسن عسگري ( ع )  ديده به جهان گشودند .


 حضرت ابومحمد حسن بن علي، يازدهمين امام شيعيان جهان در  ريبع الثاني سال 231 يا 232 ه ق ديده به جهان گشودند. پدر بزرگوارشان امام هادي (ع) و مادر ارجمند شان  سوسن يا حديثه يا سليل نام داشت .از مشهورترين القاب ديگر حضرت، «نقى‏» و «زكى‏»  و كينه‏اش «ابو محمد» است. ايشان بيست و دو ساله  بودند  كه پدر ارجمندش به شهادت رسيدند .  دوران امامت آن امام همام برابر بود با سختگيري و ظلم بيش از حد عباسيان عليه علويان چنانكه در دوران امامت آن  حضرت  دو تن از سادات علوي به نام هاي عيسي بن محمد و علي بن زيد در كوفه  عليه حكومت وقت دست به طغيان زدند . حكام وقت با درك موقعيت بر جسته علمي و سياسي   آن امام همام هرچه بيشتر سعي خود را بر محدود كردن آن امام قرار دادند  چنانكه آن حضرت زمان بسياري از عمر گرانقدر خويش را در محدوديت به سر مي بردند  .  از آنجا كه پيشواى يازدهم به دستور خليفه عباسى در سامراء ،و  در محله «عسكر» سكونت اجبارى يافته بودند ، به همين جهت «عسكرى‏» ناميده مى‏شود.  مدت امامتشان شش سال و عمر شريفشان بيست و هشت  سال بود. معتمد عباسى كه همواره از محبوبيت و نفوذ معنوى امام در جامعه نگران بود، چون مي ديد توجه مردم به امام روز به روز بيشتر مى‏شود و زندان و اختناق و مراقبت تاثير معكوس دارد، سرانجام به همان شيوه مزورانه ديرينه متوسل شد و امام را پنهانى مسموم ساخت.   وقتى خبر درگذشت آن حضرت پخش شد، سامراء به حركت در آمد و سراپا فرياد و ناله گرديد و بازارها تعطيل و مغازه‏ها بسته شد. چنانكه در ميان دانشمندان شيعه مشهور است، حضرت مهدى-عج-به طور خصوصى بر جنازه پدر بزرگوارش، امام عسكرى-عليه السلام-نماز گزارد. ايشان را  در خانه خود در سامراء در كنار مرقد پدرش به خاك سپردند .حضرت امام حسن عسگري ( ع ) در طول عمر پر بر كت خويش شاگردان بسياري تربيت كردند .  سمعانى در انساب نوشته است: ابومحمد احمد بن ابراهيم بن هاشم طوسى بلاذرى حافظ قرآن و واعظ، در مكه از امام اهل بيت ابومحمد حسن بن على بن محمد بن على بن موسى رضا (ع) روايت نقل كرده است. ابن شهر آشوب در مناقب گويد: از ياران موثق او على بن جعفر قيم ابوالحسن (ع) و ابوهاشم داود بن قاسم جعفرى كه پنج تن از امامان را درك كرده بود، و داود بن ابوزيد نيشابورى و محمد بن على بن بلال و عبدالله بن جعفر حميرى قمى و ابوعمر و عثمان بن سعيد عمرى، زيات و سمان و اسحاق بن ربيع كوفى و ابوالقاسم جابر بن يزيد فارسى و ابراهيم بن عبيدالله بن ابراهيم نيشابورى و از وكلاى آن حضرت محمد بن احمد بن جعفر و جعفر بن سهيل صيقل، اين دو امامت پدر امام حسن عسكرى را نيز درك كرده بودند، و از اصحابش محمد بن حسن صفار و عبدوس عطا و سندى بن نيشابورى و ابوطالب حسن بن جعفر فأفاء و ابوالبخترى مودب ولد الحاج و دربان آن حضرت حسين بن روح نوبختى از آن حضرت روايت نقل كرده‏اند.
از گفتار آن  حضرت است :
علامات مومن پنج چيز است : پنجاه و يك ركعت نماز گذاشتن در هر شب و روز ( كه مراد 17 ركعت فريضه و 34 ركعت نافله است ، زيارت اربعين كردن ، انگشتر در دست راست كردن ، جبين را در سجده بر خاك گذاشتن و بسم الله الرحمن الرحيم را بلند گفتن.

در گذشت ابن مقسم  :
درچنين روزي در  سال 345 هجري قمري  «ابن مقسم» از مشهور ترين مفسران قرآن كريم در جهان اسلام دار فاني را وداع گفت . وي آثار مختلفي در حوزه علوم قرآني از خود به يادگار نهاده  است كه از ميان آنها مي توان به  احْتِجاجُ القرائات
اشاره كرد .

در گذشت آيت الله شريعت اصفهاني : 


درچنين روزي در  سال 1339 هجري قمري  آيت الله شريعت اصفهاني ديده از  جهان فروبست . وي از برجسته ترين فقهاي جهان تشيع به شمار مي رود . او در دوران زندگي خويش  علاوه بر تربيت شاگردان بسيار  ، كتبي چند نيز به رشته تحرير در آورد كه از ميان آنها مي توان به  حاشيه فصول  قاعده صدور و قاعده لاضرر اشاره كرد .

قتل آقامحمد خان قاجار :


در چنين روزي در سال 1176ه ش آقا محمد خان قاجار سرسلسله قاجار به دست دو تن از نديمان خود به قتل رسيد . آقا محمد خان  پس از براندازي  زنديه و قتل لطفعلي خان ،  آغامحمدخان قاجار در سال 1210  هجرى قمري ، پس از به دست آوردن  تفليس و چيرگى بر قفقاز، تاجگذارى كرد. در آن تاريخ همه نقاط ايران جز خراسان كه در دست شاهرخ ميرزا و پسرش نادر ميرزا افشار بود ،  تحت تصرف خان قاجار در آمده بود  .آقا محمد خان به آن ناحيه نيز لشكر كشي كرد و آنجا را نيز به تصرف خويش در آورد .  در اين زمان جز شاهرخ شاه افشار و فرزندش نادر ميرزا، مدعى ديگرى نسبت به سلطنت قاجار در ايران وجود نداشت. اقتدار سياسى آغا محمد خان سبب شد تا در آخرين سالهاى حكومت با سركشيهاى جدى روبه‏رو شود. جنگ هرات و طغيان آقا محمد خان محلاتى در اين زمان رخ داد. او سرانجام به سال 1211ه ق در شب بيست و يكم ذيحجه در محاصره شوش به دست سه تن از نوكران خود به قتل رسيد . پس از او در 1213 فتح‏على شاه قاجار به سلطنت رسيد.

عمليات بيت المقدس 6 : 


درچنين روزي در  سال1367هجري شمسي ،  عمليات بيت المقدس 6 ، بار رمزيا اميرالمؤمنين  آغازشد. اين عمليات با هدف نفوذ گسترده در  منطقه سليمانيه عراق ، آزاد سازي سد دوكان و در پاسخ به شرارت هاي عراق  در منطقه عمومي استان سليمانيه عراق انجام گرفت  . در اين عمليات رزمندگان اسلام با نفوذ  در خاك عراق به نيروهاي دشمن هجوم بردند و با در هم كوبيدن پايگاهها و محل استقرار بعثيان موفق شدند در همان ساعات نخستين برخي مناطق مهم  را به تصرف خويش در آورند . 

روز جهاني ارتباطات :


همه ساله چنين روزي به عنوان روز جهاني  ارتباطات گرامي داشته مي شود. درچنين روزي در سال 1865ميلادي  با حضور نمايندگان چندين كشور جهان در پاريس   اتحاديه بين المللي تلگراف تاسيس شد .هيات وزيران در سال 1381   به استناد اصل يكصد و سي و هشتم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران ، آيين نامه نحوه اجراي فعاليت هاي مشخص به منظور گسترش كاربرد فناوري اطلاعات و ارتباطات كشور را در پانزده ماده تصويب نمود كه ذيلا  به شش ماده نخست آن اشاره مي كنيم . ماده 1 – به منظور آماده سازي هر چه بيشتر كشور جهت حضور همه جانبه در عصر اطلاعات و براي نيل به : الف: گسترش نظام‌مند فناوري ارتباطات و اطلاعات (I.C.T) جهت تحقق اقتصاد « دانايي محور» در راستاي توسعه پايدار ملي.ب : توسعه منابع انساني به عنوان اولويت راهبردي توسعه ICT  در راستاي ايجاد اشتغال ارزش افزا   د: انجام تمهيدات زير ساختي توسعه ICT شامل شبكه دسترسي، امنيت، قوانين و مقررات ،‌منابع و تسهيلات ه ـ توسعه زمينه‌ها و فرصت‌ها جهت تحرك بخش خصوصي به عنوان محور كليدي  و راهبردي توسعه ICT دبيرخانه شوراي عالي اطلاع رساني مكلف است با همكاري و هماهنگي كليه دستگاه‌ها نسبت به تكميل و تصويب برنامه جامعه « توسعه و كاربري فناوري ارتباطات و اطلاعات » تكفا توسط شوراي عالي اطلاع رساني ظرف دو ماه آينده اقدام نمايد.
ماده 2 – سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور و دبيرخانه شوراي عالي اطلاع رساني در هماهنگي كامل با يكديگر موظفند به بسيج كليه امكانات مادي و انساني  كشور جهت آماده سازي بيشتر حضور توانمند كشور در قلمرو فناوري اطلاعات و ارتباطات اقدام نمايند. در همين راستا دستورالعمل‌ها و ضوابط تهيه شده مراجعه فوق مورد عمل برنامه‌هاي عملياتي قرار خواهند گرفت.
ماده 3 – برنامه‌هاي هفتگانه ذيل همراه با پروژه‌هاي مربوط به عناوين اولويت‌هاي برنامه عملياتي فناوري اطلاعات و ارتباطات كشور در سال 1381 اعلام مي گردد.الف: طرح دولت الكترونيك (‌سيستم ، شبكه مجازي، قانون و امنيت)‌ ب : طرح گسترش كاربرد فناوري اطلاعات و ارتباطات در آموزش و پرورش و توسعه مهارت ديجيتالي نيروي انساني كشور.ج – طرح گسترش كاربرد فناوري اطلاعات و ارتباطات در آموزش عالي و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي.د – طرح كاربرد فناوري اطلاعات و ارتباطات در توسعه خدمات اجتماعي.ه : طرح گسترش كاربرد فناوري اطلاعات وارتباطات در اقتصاد، بازرگاني و تجارت.و – طرح گسترش كاربرد فناوري اطلاعات وارتباطات در قلمرو فرهنگ و هنر و تقويت خط و زبان فارسي در محيط رايانه‌اي . ز – طرح توسعه واحد‌هاي كوچك و متوسط (SME) فعال در فناوري اطلاعات از طريق ايجاد مراكز رشد و پارك‌هاي فناوري . 
ماده 4 – دستگاه‌هاي اجرايي و سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور مجازند در تهيه و تنظيم موافقتنامه‌هاي سال 1381 كشور و تامين اعتبار و تخصيص منابع ترتيبي اتخاذ نمايند تا به ميزان يك درصد از اعتبارات دستگاه‌ها در جهت برنامه‌هاي فوق و ساير طرح‌هاي  مصوب شوراي عالي اطلاع رساني در چارچوب برنامه توسعه كاربري فناوري اطلاعات و ارتباطات بر اساس ضوابط مشترك سازمان مديريت و برنامه‌ريزي كشور و شوراي عالي اطلاع رساني مصرف گردد. اين سازمان همچنين مكلف است زمينه لازم براي هر چه فعال‌تر شدن اين دستگا‌ه‌ها و شركت‌هاي دولتي جهت گسترش نظام‌مند فناوري ارتباطات و اطلاعات را از طريق مبادله موافقتنامه‌ها يا مجامع شركت‌ها فراهم سازد.
ماده 5 – كليه دستگاه‌هاي اجرايي كشور به ويژه دستگا‌ه‌هايي كه به طور مشخص برنامه هاي طرح توسعه كاربري فناوري اطلاعات و ارتباطات مورد خطاب آنهاست،‌مكلفند به صورت همه جانبه و با اولويت ويژه نسبت به تجهيز و بسيج امكانات خود جهت محقق شدن دستاوردهاي طرح اقدام نمايند.
تبصره 1 – وزرا و روساي دستگاه‌ها مسئوليت ويژه راهبري، پيگيري و نظارت اين مهم را بر عهده خواهند داشت و در همين راستا لازم است نسبت به تعيين مجري با اختيارات ويژه با هماهنگي دبير شوراي عالي اطلاع رساني اقدام نمايند.
تبصره 2 – نماينده ويژه رييس جمهور (‌دبير شوراي عالي اطلاع رساني كشور)‌در اين موضوع مسئوليت پيگيري، نظارت عالي و گزارش‌دهي پيشرفت كار را به رييس جمهور و دولت بر عهده دارد.
ماده 6 – سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور مكلف است جهت بسط فعاليت‌ها و ايجاد اشتغال در قلمرو فناوري اطلاعات و ارتباطات در بخش خصوصي نسبت به تخصيص بخشي از اعتبارات وجوه اداره شده  اشتغال در اين راستا اقدام نمايد.

 تولد ساندور بوتيچلي :
در چين روزي در سال 1444 ميلادي ساندرو بوتيچلي  نقاش مشهور ايتاليايي به دنيا آمد .« تولد ونوس » عنوان مهمترين تابلوي اوست .

تولد ادوارد جنر :


در چنين روزي در سال 1749 ميلادي ادوارد جنر به دنيا آمد . وي پزشك مشهور انگليسي است كه عمل واكسيناسون را كشف كرده است . وي در همين روز  در  سال1796ميلادي براي  نخستين بارمايه آبله را به بازوي يك انسان تزريق كرد. او با اين كشف خود جان بسياري از انسان ها را از خطر نجات داد .

 جنگ عليه فرانسه :
در چنين روزي در سال 1756 ميلادي بريتانيا عليه فرانسه اعلان جنگ كرد . اين جنگ هفت سال به طول انجاميد .

اعلان  شوروي در حمايت از صهيونيسم :
در چنين روزي در سال 1948 ميلادي اتحاد جاماهير شوروي سابق رژيم اشغالگر قدس را به رسميت شناخت . اين نخستين بار بود كه يك كشور از بلوك شرق صهيونيسم را مورد حمايت خود قرار مي داد .

نخستين مدرسه در يانوردي : 
درچنين روزي در سال 1426 ميلادي براي  نخستين بار در جهان مدرسه دريانوردي  در كشور پرتغال آغاز به كار كرد .

تصويب قانون اساسي نروژ : 


درچنين روزي در  سال 1814 ميلادي ، نروژ سرانجام به مشروطه دست يافت و  قانون اساسي اين كشور به تصويب رسيد. 

کد خبر 182359

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha