به گزارش خبرنگار اقتصادي "مهر" به نقل از يونايتد پرس، بانك جهاني پس از مشورت با هند و پاكستان، پروفسور ريموند لافيت، مهندس عمران و استاد موسسه فناوري لوزان سويس را براي حل اختلاف دو كشور، منصوب كرد.
بر اساس اين گزارش، بانك جهاني اعلام كرد كه دو كشور هند و پاكستان قبلا موافقت كرده بودند كه اختلافات خود را بر سر پروژه توليد برق بگليار كه هندوستان بر روي رودخانه چناب در كشمير مي سازد، از طريق يك كارشناسي بيطرف پايان دهند .
بر اساس اين گزارش، پروفسور لافيت در ابتدا بايد معين سازد كه آيا اختلاف نظر دو كشور، فني است يا خير. اگر مشكل دو كشور توسط اين كارشناس بيطرف حل نشود و يا اگر وي اين مشكل را فني نداند، آنگاه يك دادگاه حكميت تشكيل خواهد شد.
بر اساس گزارش يونايتد پرس، چناب يك شاخه فرعي رود ايندوس است كه بعد از تقسيم اراضي سال 1947 هم هند و هم پاكستان دريافتند كه بايد طي موافقتنامه اي تكليف رودخانه ها را مشخص سازند و در سال 1960 "پيمان آبهاي ايندوس" با حمايت بانك جهاني بين دو كشور به امضا رسيد.
بر اساس اين گزارش، موافقتنامه 1960 انشعابات رودخانه ها را بين دو كشور تقسيم مي كرد.
بر اساس اين گزارش، بانك جهاني يكي از امضا كنندگان موافقتنامه 1960 بود و به همين دليل دولت پاكستان اوايل امسال از اين بانك درخواست كرد تا با اعزام يك كارشناس بي طرف، اختلاف نظرهاي ميان دو كشور بر سر پروژه بگليار را حل نمايد.
در 26 آوريل بانك جهاني اعلام كرد كه بنا به درخواست پاكستان و طبق معاهده 1960 ، اين بانك كارشناس بي طرفي را براي حل اين مساله به منطقه اعزام خواهد كرد.
بانك جهاني همچنين ليستي سه نفره از كارشناسان مورد نظر خود را براي هند و پاكستان فرستاد و از آنها خواست يكي ازآن سه نفر را تا 9 مي انتخاب كنند.
نهايتا دو كشور پروفسور ريموند لافيت را برگزيدند.
بر اساس اين گزارش، بانك جهاني اعلام كرد : با توجه به توافق دو كشور و بر اساس معاهده 1960، تصميم پروفسور لافيت، نهايي و لازم الاجرا خواهد بود.
اين گزارش مي افزايد، لافيت يك كارشناس برجسته كارخانه هاي توليد برق و توسعه منابع آب است و اين دو موضوع را در موسسه لوزان تدريس مي كند.
نظر شما