دكتر عليرضا دلاوري در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: اين طرح هم اكنون از دو ماه پيش در تمامي شهرستان هاي استانهاي فارس، اصفهان و بوشهر آغاز شده و در نيمه دوم سال يعني از شهريورماه امسال در كشور به صورت سراسري و با صرف هزينه هزار و 600 تومان براي هر نوزاد به صورت رايگان انجام مي شود.
وي اظهار داشت : بر اساس اين طرح تمامي نوزادان متولد شده در سن 3 تا 5 روزگي از طريق گرفتن خون از كف پاي آنها و ارسال آن مورد غربالگري و آزمايش قرار مي گيرند.
معاون اداره بيماريهاي غير واگير مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت و درمان گفت: با انجام اين آزمايشات، بيماري كم كاري مادرزادي تيروئيد بسرعت تشخيص داده مي شود و از اين طريق مي توان نوزادان را از عقب ماندگي ذهني نجات دهيم.
وي با بيان اينكه كم كاري مادرزادي تيروئيد موجب عقب ماندگي ذهني همراه با آرامي فرد مبتلا مي شود، گفت: با توجه به مطالعات انجام شده در كشور، كم كاري تيروئيد مادرزادي در ايران از ميزان بروز بالاتري در مقايسه با ديگر كشورها برخوردار است.
دكتر دلاوري ادامه داد: در كشورهاي ديگر اين بيماري در هر 2 هزار و 500 تولد زنده، يك مورد مبتلا مشاهده مي شود اما اين ميزان در كشور ما بيش از يك مورد از هر 1000 نوزاد است.
وي با بيان اينكه علت افزايش مبتلايان به بيماري كم كاري مادرزادي تيروئيد در كشور مشخص نيست، اظهار داشت: يكي از علت هاي اين افزايش ممكن است ازدواج هاي فاميلي بوده و اينكه كشور در گذشته دچار كمبود يد بوده بنابراين دختران جامعه نيز در اين مناطق رشد كرده اند، همچنين وجود بيماري هاي خود ايمني هم دربروز اين بيماري نقش داشته است كه هم اكنون با اجراي اين طرح مي توان از بسياري از عقب ماندگي هاي ذهني اين نوزدان پيشگيري كرد.
نظر شما