دكترعليرضا دلاوري در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر، افزود: بر اساس نرخ جهاني هر فرد مبتلا به تالاسمي طي 15 سال عمر خود نزديك به 100 هزار دلار هزينه را به جامعه تحميل مي كند كه اين هزينه ها شامل هزينه نگهداري و داروهاي مربوط به اين بيماري مي شود.
وي اظهار داشت : بيماري تالاسمي به علت شايع بودن ژن مربوط به اين بيماري در استان هاي نواحي درياي خزر نظير استان گيلان، مازندران و همچنين جنوب كشور نظير سيستان و بلوچستان، خوزستان و هرمزگان در مقايسه با ديگر استان هاي كشور از شيوع بيشتري برخوردار است.
معاون اداره بيماريهاي غير واگير مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت و درمان كشور گفت : در گذشته زوج هايي كه هر دو نفر آنها مبتلا به تالاسمي مينور بودند تشويق مي شدند كه ازدواج نكنند اما هم اكنون در اين خصوص مشاوره به زوج ها داده مي شود كه اگر مي توانند ازدواج نكنند و اگر تمايل به ازدواج دارند بايد از امكانات تشخيص بيماري قبل از تولد فرزندشان بهره مند شوند.
وي ادامه داد: انجام اين مشاوره به گونه اي است كه هنگام باردارشدن اين گونه زوج ها، ضرورت دارد كه آزمايشاتي انجام شود تا در صورت ابتلاي جنين به تالاسمي ماژور، بر اساس وجود فتواي سقط جنين در مورد اين بيماري ها، از اين روش براي جلوگيري از تولد نوزاد تالاسمي استفاده كنند.
دلاوري با بيان اينكه استفاده از مشاوره پيش از ازدواج و انجام آزمايشات قبل از تولد در جلوگيري از تولد نوزادان مبتلا به بيماري ها و مشكلات ژنتيكي تاثير گذار بوده به گونه اي كه آمار مبتلايان به بيماري تالاسمي در كشور كاهش يافته است، تصريح كرد: استفاده از مشاوره پيش از ازدواج به ميزان 45 درصد منجر به عدم ازدواج افراد دچار مشكلات ژنتيكي مي شود.
نظر شما