۲۹ مرداد ۱۳۸۲، ۱۰:۴۸

29 مرداد سالروز آغاز آتش بس رسمي بين ايران و عراق

قطعنامه 598 همه حقوق ما را برآورده نكرد

قطعنامه 598 همه حقوق ما را برآورده نكرد

دكتر محمد حسن قديري ابيانه كارشناس مسائل استراتژيك در گفت و گو با گروه دفاع مقدس خبرگزاري "مهر" اظهار داشت : قطعنامه 598 قطعنامه تلخي بود از آن نظر كه همه حقوق ما را برآورده نمي كرد.

وي گفت :   در جريان جنگ عراق عليه ايران كشورهاي غربي بخصوص آمريكا و اروپا سلاحهاي غير مجاز و كشتار جمعي فراواني  در اختيار عراق قرار داده بودند ،  با اين اطمينان كه ايران به هيچ وجه صلح را نخواهد  پذيرفت و اين سلاحها عليه ايران به كار خواهد رفت .  اما پذيرش اين قطعنامه باعث شد كه سلاحهايي كه قرار بود عليه ملت ايران به كار رود در دست صدام باقي بماند و باقي ماندن اين سلاحها در دستان صدام نقطه آغاز بحراني شد كه بين غرب و عراق پيش رفت و اين مساله تا سقوط رژيم صدام ادامه يافت .

 وي در ادامه گفت :  من معتقد م كه مقطع پذيرش قطعنامه 598 در حقيقت مقطع بسيار مهمي بود كه با توجه به اهداف آن  نتايج  خوبي را به بار آورد . اگر ما قبل از اين تاريخ  قطعنامه را مي پذيرفتيم اين سلاحها در دست عراق باقي نمي ماند و اگر بعد از آن تاريخ مي پذيرفتيم احتمال استفاده اين سلاحها عليه ايران وجود داشت .از اين ديدگاه معتقدم تاريخ پذيرش قطعنامه تاريخ كاملا مناسبي بود .

دكتر قديري ابيانه تحت فشار قرار گرفتن عراق توسط جهان را در همين راستا دانست و خاطر نشان ساخت :  اين كه عراق تحت فشار غرب و جهان قرار گرفت - كه در نهايت منجر به انزواي عراق و بعد حمله عراق به كويت وآزادسازي كويت و جنگ اول خليج فارس و بعد هم جنگ اخير آمريكا با عراق  مي گردد -  تحولي  است  كه از آن نقطه آغاز شد .

اين كارشناس مسائل استراتژيك در ادامه پيرامون سه شرط ايران براي پذيرش قطعنامه كه عبارتند از ، آزادي كامل اسرا ، پرداخت خسارت ايران و ازاد سازي نقاطي از خاك ايران كه در اشغال عراق بود  تصريح كرد:   گرچه سازمانهاي بين المللي وعده هاي زيادي در مورد قطعنامه 598 داده بودند اما عملا از آن طفره رفتند اما خود به خود جريان قطعنامه  به سمتي پيش رفت كه اسراي ما آزاد شدند ، خاك ايران از اشغال عراق در آمد و ليكن ما هنوز از عراق بابت خساراتي كه به كشورمان  وارد كرده طلب كار هستيم و اين طلب همچنان به جاي خود باقي است .

وي در ادامه اظهار داشت : در كل   قطعنامه 598 قطعنامه تلخي بود از آن نظر كه همه حقوق ما را برآورده نمي كرد. اما پذيرش قطعنلمه در آن مقطع عملا به نفع نظام جمهوري اسلامي ايران بود به خصوص تحولات بعدي نشان داد كه پذيرش قطعنامه در آن مقطع اقدام مناسبي بوده كه توسط حضرت امام (ره) انجام شد و اگر ما آن  زمان قطعنامه را نپذيرفته بوديم تحولات اينگونه به نفع ما و جهان اسلام رقم نمي خورد.

دكتر قديري ابيانه درپايان با اشاره به اشغال عراق توسط آمريكايي ها گفت :  امروزه علي رغم اشغال عراق توسط آمريكا با توجه به مقاومتي كه در بين عراقيها در مقابل اشغالگريها وجود دارد ، روند تحولات به سمتي پيش مي رود  كه آمريكا از اين تجاوزش نفعي نخواهد برد و در نهايت اين موضوع به نفع جهان اسلام و تشيع تمام خواهد شد.

کد خبر 18407

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha