۶ خرداد ۱۳۸۴، ۱۴:۴۰

پيشنهاد وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به اعضاء سيفژ

احمد مسجد جامعي : منشور سينماي كودك را جهاني كنيد

وزير فرهنگ وارشاد اسلامي در اجلاس سازمان بين المللي "فيلم براي كودكان ونوجوانان" از اعضاء سيفژ خواست تدوين منشور جهاني سينماي كودك را به صورت جدي مورد توجه قرار دهند.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر "مهر"  احمد مسجد جامعي  با اشاره به برداشتن نخستين گام هاي تدوين منشور سينماي كودك توسط سينما گران ايراني وبنياد فارابي تاكيد كرد: تدوين اين سند گام مهمي در حفاظت از حقوق كودكان ونوجوانان در توليد فيلم هاي سينمايي است ومسايلي مانند مشاركت وحضور آنان را در زندگي اجتماعي ملموس مي كند.
وي با اشاره به اين موضوع كه سينماي كودك آميزه اي از سه پديده آموزش ،زندگي اجتماعي وتفريح وسرگرمي با رويكرد فرهنگي است گفت: حفاظت از دنياي خيال گونه كودكان وجلوگيري از هجوم ناهنجاري هاي موجود در فيلم هاي بزرگسال اهميت بالايي دارد واين سند مي تواند از تخريب ذهني كودكان توسط اين دسته از فيلم ها محافظت كند.
مسجد جامعي كه عصر روز پنجم خرداد ماه در مراسم گشايش اجلاس سازمان بين المللي فيلم براي كودكان ونوجوانان سيفژ سخن مي گفت به طرح پيشنهاد دوم خود درحوزه اقتصاد سينما پرداخت و از اعضا سيفژ خواست با تصويب تشكيل يك صندوق براي سينماي كودك بخشي از سرمايه مورد نياز براي توليد فيلم كودك در كشورهاي مختلف جهان را فراهم آورند و فعاليت هاي اين حوزه را از اين راه ساماندهي كنند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با تاكيد بر اين موضوع كه سينماي كودك از بنيه لازم اقتصادي براي بازگشت سرمايه برخوردار نيست و از اين حيث نيازمند حمايت است ادامه داد : ايران مي تواند با ارايه فعاليت ها و تامين بخشي از سرمايه ، نخستين گام را در تشكيل اين صندوق بردارد.
وي برگزاري اجلاس سيفژ را با توجه به پنجاهمين سالگرد تاسيس سيفژ ، چهلمين سال فعاليت كانون و بيستمين سال فعاليت جشنواره بين المللي فيلم كودكان ونوجوانان در ايران فرخنده دانست و اظهار اميدواري كرد نمايندگان نهادهاي دولتي ، نيمه دولتي و غير دولتي ايراني نيز براي گسترش سينماي فرهنگي در ايران و جهان بيشتر تلاش كنند.
احمد مسجد جامعي در ادامه در مورد رقابتي كه ميان فيلم نامه نويسان ، كارگردانان و بازي گران وجود دارد توضيح داد و گفت : صرف نظر از اين رقابتها كه گاهي مي تواند بسيار سودمند و گاهي بسيار زيان آور باشد بايد اصل را بر تعامل ، همكاري و همفكري قرار داد و شايد كم توجهي به اصل مشاركت ميان ادبيات ، كارگرداني و بازي گري سبب گردد كه كل سينما از هدف اصلي خود باز ماند.
مسجد جامعي با طرح اين مقدمه بر اين موضوع تاكيد كرد كه به تحكيم ميان ادبيات و سينما اهتمام نداشتيم و از ظرفيت هاي گسترده ادبيات اقوام و ملل مختلف در سينما بويژه سينماي كودك بهره نگرفتيم.
او افزود : روح گوشه گيري در ميان نويسندگان پيش از نگارش فيلم نامه نويسنده را در معرض انزوا و آفت بي خبري نسبت به واقعيت هاي جامعه قرار مي دهد و از سويي سينما نيز در معرض قرباني شدن در ورطه سوداگري و تجارت است و پيوند ادبيات و سينما مي تواند نويسنده را از انزوا و سينما را از خطر قرباني شدن در دام سوداگري ويك بعدي شدن نجات دهد.
احمد مسجد جامعي با توجه به اين موضوع كه در بسياري از كشور ها ، قصه ، شعر، مثل و متل هاي كودكانه اي وجود دارد كه سينماگران مي توانند از آنها براي رونق بيشتر سينماي فرهنگي بهره گيرند ، پيشنهاد كرد كميته اي در سيفژ براي گرد آوري ادبيات كلاسيك و بومي ملل تشكيل شود.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي توضيح داد: اين كميته مي تواند آثار داستاني كهن و كلاسيك را _ در كشورهايي مانند ايران كه از سابقه اي طولاني و تنوع فرهنگي بالا برخوردارند _ جمع آوري و مورد شناسايي قرار دهد.
به گفته مسجد جامعي نخستين هدف اين كميته تبديل اين ادبيات و گوناگوني فرهنگي به آثار قابل عرضه سينمايي براي كودكان و نوجوانان است.
اجلاس سازمان بين المللي فيلم براي كودكان و نوجوانان سيفژ كه براي نخستين بار به ميزباني ايران برگزار مي شود ، روز پنجم خرداد در مركز آفرينشهاي فرهنگي هنري كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان آغاز شده است و تا دهم خرداد ادامه مي يابد.

کد خبر 188404

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha