به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، براساس اظهارات "آنت ماهوني"، استاد روانشناسي و رئيس اين پروژه ، بسياري از مطالعات اجتماعي - علمي تأثير دين را در زندگي خانوادگي نشان داده اند، اما تنها معدودي از اين تحقيقات به نقش دين و والدين اختصاص يافته است.
"ماهوني" كه دكتراي روانشناسي باليني خود را از دانشگاه هاتسون گرفته است گفت، موضوع دين و والدين هنوز مورد مطالعه قرار نگرفته است.
از ديگر افرادي كه در اين پروژه "ماهوني" را همراهي كرده اند مي توان به "كنث پراگامنت"، روانشناس و "آلفرد دوماريس"، جامعه شناس اشاره كرد.
«بنياد تمپلتون» مستقر درفيلادلفيا كه هزينه 2/1 ميليوني اين پروژه را تقبل كرده است مي گويد، اين پروژه به دنبال بينش هاي تازه اي در مرز ميان علم و دين است. تحقيق دانشگاه بولينگ گرين استيت اين امر را به دقت بررسي مي كند كه مردم چگونه از دين استفاده مي كنند تا ازدواج، آبستني و داشتن بچه را تفسير و تجربه كنند.
ماهوني افزود، گروه دانشگاه بولينگ گرين استيت به جاي استفاده از شاخص هاي نوعي دينداري همچون حضور در كليسا و فراواني نيايش، معياري را درنظر گرفته كه زوجين دنيا را به ديدگاههاي مقدس و روحاني خود مي نگرند.
وي توضيح داد، كساني كه دنيا را به واسطه اين ديدگاههاي روحاني و مقدس نگاه مي كنند برخي از ابعاد زندگي را داراي اهميت و ويژگي الهي مي دانند، همچون اعتقاد به اين كه بچه موهبتي از سوي خداوند است.
براساس گزارش پايگاه اينترنتي تولدوبليد، "ماهوني" گفت، در ايالات متحده تعداد افرادي كه مي گويند به خداوند اعتقاد دارند، اما در جوامع سنتي ديني شركت نمي كنند رو به افزايش است، رويكرد اين محققان به معنويت رشد ديدگاه هاي ديني غير سنتي را در ايالات متحده انعكاس مي دهد.
"آرتور شوارتز"، نايب رئيس تحقيق و برنامه هاي علوم انساني در «بنياد تمپلتون» دربيانيه اي گفت، كه پروژه دانشگاه بولينگ گرين استيت، تحقيق علمي اجتماعي نويني است .
"ماهوني" در نظر دارد 160 زوج را در شهر تولدو، اوهايو كه براي بار اول بچه دار مي شوند و از پيشينه و اديان گوناگون و درجه معنويت مختلفي برخوردارند را مورد بررسي قرار دهد.
او گفت، ما الزاماً هر كسي را از هر ديني مورد بررسي قرار نمي دهيم؛ اگرچه در سوالاتي كه مطرح خواهيم كرد بيشتر براي كساني معنا دار است كه به يكي از اديان توحيدي باور داشته باشند.
محققان دانشگاه بولينگ گرين استيت مصاحبه هايي انجام خواهند داد و تعاملات ميان والدين و كودكان، و مادر و پدر را مورد بررسي قرار مي دهند.
"ماهوني" افزود، زوجيني كه ويژگيهاي الهي را در آبستني، تولد و غير در نظر مي گيرند، تعهدي را درزمينه تطابق ازدواج، پدربودن و مادر بودن و مراقبتهاي والدين در خود شكل مي دهند.
اين محققان همچنين به اين امر توجه مي كنند كه در برهه هاي دشوار زندگي زوجين دنيا ، رابطه خود با خداوند و ديگر مومنان را در زمينه حل معضلات خود چگونه در نظر مي گيرند.
نظر شما