۸ خرداد ۱۳۸۴، ۱۲:۳۳

طي مراسمي با حضور وزيران فرهنگ دو كشور؛

هفته فرهنگي سوريه در ايران آغاز شد

هفته فرهنگي كشور جمهوري عربي سوريه با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و وزير فرهنگ سوريه، رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و جمعي از شخصيت هاي هنري و فرهنگي دو كشور در فرهنگسراي نياوران تهران آغاز شد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاري "مهر" ، اين مراسم ساعت 18 روز گذشته در فرهنگسراي نياوران با تلاوت آياتي از كلام الله مجيد و پخش سرودهاي ملي جمهوري اسلامي ايران و جمهوري عربي سوريه آغاز شد .

در ابتداي اين مراسم "حامد حسن" سفير سوريه در تهران ضمن خوش آمد گويي به وزيران فرهنگ ايران و سوريه و حجت الاسلام محمدي عراقي رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و ديگر ميهمانان از حسن همكاري و مساعدت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در جهت برگزاري هفته فرهنگي سوريه در تهران تشكر كرد.

سفير سوريه افزود: هفته هاي فرهنگي مختلفي كه در دو كشور برگزار مي گردد اكنون به پديده ثابتي تبديل شده است و نمادي از همكاري موجود ميان دو كشور در زمينه هاي سياسي ، اقتصادي، بازرگاني و فرهنگي به شمار مي رود.

وي گفت : ما اهميت زيادي براي تحقق اين هدف قائل هستيم چون فرصت مناسبي براي ايجاد روابط و تبادل نقطه نظرات ميان نخبگان فكري و فرهنگي دو كشور بدست مي آيد و دريچه اي براي معرفي جوانب مختلف تمدن، فرهنگ و انديشه هاي دو كشور به شمار مي آيد بويژه اينكه تاريخ سوريه و ايران در مرحله پيش از ظهور اسلام و پس از آن نشان مي دهد كه تاثير بسزايي در پيدايش و تكامل تمدن هاي بزرگ جهان داشته اند.

سفير سوريه اظهار داشت: به طوري كه دو تمدن عرب و فارس و بويژه تمدن اسلامي در تكوين تمدن بشري و پيدايش و آغاز تمدن جديد اروپائيان در حالي كه در قرون وسطي ،اروپا در تيره ترين دوره جهل و عقب ماندگي بسر مي برد، سهم بزرگي داشتند و اين مطلب از سوي تاريخ نگاران منصف غربي بيان شده است.

حامد حسن  افزود:  اكنون در حالي كه تمدن اسلامي به گفتگوي تمدن ها و همكاري ميان آنها به منظور پيشبرد اهداف انساني وبشري دعوت خود را آغاز نموده است برخي از متفكرين غربي و احيانا سياستمداران آنها از جنگ و رويارويي تمدن ها سخن مي رانند و به اين وسيله تمدن اسلامي را مورد هجمه خود قرار مي دهند از بد حادثه برخي از افراط گرايان و تروريست ها بهانه هايي كه در خدمت اين نوع تفكر و سياست هاي غلط تلقي مي شود، به دست آنها مي دهند.

سفير سوريه به برگزاري هفته فرهنگي كشورش در ايران اشاره كرد و گفت : برگزاري هفته فرهنگي عربي سوريه در تهران بار ديگر حاكي از اراده دو كشور سوريه به رهبري آقاي بشار اسد رئيس جمهور و جمهوري اسلامي ايران به رهبري رهبر معظم انقلاب آيت الله سيد علي خامنه اي و آقاي محمد خاتمي رئيس جمهور بر ادامه همكاري ، رايزني و هماهنگي است و اين تلاش ها در راستاي خدمت به منافع دو كشور و دو ملت برادر ايران و سوريه و منافع ملت هاي منطقه و جهان اسلام است.

وي افزود: اين امر در راستاي پايبندي و اراده مستقل ملي، عدم پذيرش سياست ها و تلاش هاي توسعه طلبانه و تجاوزكارانه و نيز نفي اشغالگري در سرزمين فلسطين، جولان سوريه، مزارع شبعاي لبنان وحضور اشغالگران در عراق و افغانستان به شمار مي آيد و اين مسائل باعث شده است دو كشور با فشارهاي بزرگ و چالش هاي مختلفي روبرو شوند.

حامد حسن خاطر نشان كرد : دو كشور با مردود شناختن سياست هاي دوگانه اي كه در بسياري از موارد به چشم مي آيد و به ويژه در رابطه با اسرائيل كه گويا فراتر از قوانين بين المللي همچنان به اشغال سرزمين هاي عربي و ارتكاب جنايات خود علت ملت فلسطين ادامه مي دهد و با داراي بودن انواع سلاح هاي كشتار جمعي از اجراي قطعنامه هاي بين المللي سرباز مي زند.

به گفته وي، جهان غرب بر همه اينها چشم پوشي كرده در حالي كه ايران وسوريه و سايركشورها را به دروغ متهم به تلاش براي دستيابي به سلاح هاي كشتار جمعي مي كنند.

حامد حسن افزود: كما اينكه شاهد تلاش هاي بسياري در جهت محروم كردن كشورهاي اسلامي از حق مشروع دستيابي به فناوري هسته اي براي استفاده هاي صلح آميز و اهداف انساني هستيم .

وي تاكيد كرد: سوريه بارها از حق دستيابي ايران به فناوري هسته اي براي اهداف صلح آميز و مدني حمايت كرده و مي كند.

سفير سوريه در ادامه به روابط رو به گسترش كشورش با جمهوري اسلامي ايران اشاره كرد و گفت : روابط دوجانبه سوريه و ايران شاهد گسترش و حركت جديدي در سالهاي اخير بوده است به طوري كه رايزني ها در بالاترين سطوح ادامه يافت و كميسيون عالي مشترك دو كشور سالانه در دمشق وتهران برگزار مي شود وهمه زمينه هاي همكاري دوجانبه انجام شده را بررسي كرده و موارد و همكاري آينده را ترسيم مي نمايد.

به گفته وي بر اساس يكي از تصميمات اين كميسيون مقرر شد تا ظرف پنج سال آينده سطح تبادل تجاري ميان دو كشور به سه ميليارد دلار برسد .

وي با اشاره به همكاري گسترده دو كشور در زمينه هاي صنعتي، كشاورزي، پتروشيمي، علمي ، تبادل دانشجو گفت : افتتاح مركز فرهنگي سوريه در تهران وتشكيل انجمن هاي دوستي پارلماني و مردمي در دو كشور گام مهمي در حمايت همكاري دولتي بوسيله همكاري مردمي از طريق نخبگان فكري، علمي و فرهنگي دو كشور به شمار مي آيد.

سفير سوريه در ادامه ياد و خاطره بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران حضرت امام خميني "ره" و مرحوم حافظ اسد رهبر فقيد سوريه را گرامي داشت و نقش آنها را در پايه ريزي و تثبيت پايه هاي روابط مستحكم كنوني ميان دو كشور ايران و سوريه تاريخي و غير قابل انكار توصيف كرد.

وي در پايان اظهار داشت : ملت سوريه امروز به برگزاري دهمين كنفرانس كشوري حزب عربي سوسياليستي بعث چشم دوخته است كه به عنوان نقطه عطف مهم وتاريخي در حيات سياسي ، اقتصادي و اجتماعي سوريه تلقي مي شود.

در ادامه اين مراسم محمود السيد وزير فرهنگ سوريه، حجت الاسلام والمسلمين محمدي عراقي رئيس سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامي و احمد مسجد جامعي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به ايراد سخن پرداختند.

محمود السيد، هفته فرهنگي سوريه را در چارچوب برنامه اجرايي توافقنامه موجود ميان دولت جمهوري اسلامي ايران ودولت سوريه اعلام كرد.

وي گفت : هفته فرهنگي ايران كه سال گذشته در دمشق برگزار شد از نظر فعاليت ها و جنبه هاي مختلفش يك كار منحصر به فرد بود و با استقبال گرم ملت سوريه روبرو شد.

وزير فرهنگ سوريه ابراز اميدواري كرد كه برگزاري هفته فرهنگي كشورش در تهران بتواند گامي در جهت شناساندن زمينه هاي فرهنگي سوريه به آحاد ملت ايران بردارد.

حجت الاسلام محمدي عراقي روابط حسنه ودوستانه دو كشور ايران و سوريه را از بركات اسلام دانست و اين دو كشور را مهد تمدن هاي بزرگ اعلام كرد.

وي با اشاره به وجود شخصيت هاي برجسته علمي و فرهنگي در دو كشور ايران وسوريه تقويت و گسترش روابط ميان دو كشور بويژه در بعد فرهنگي را به نفع ملت هاي دو كشور دانست .

به گفته محمدي عراقي ، ملت ايران به خاطر وجود اماكن مقدس در سوريه بويژه حرم مطهر حضرت زينب و حضرت رقيه سلام الله عليهما علاقه و اشتياق خاصي براي سفر به اين كشور دارند.

رئيس سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامي ، سفر سالانه 300 هزار زائر ايراني به كشور سوريه را نشان دهنده عشق وعلاقه مردم ايران به اهل بيت (ع) تلقي كرد.

احمد مسجد جامعي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در سخنان كوتاهي به سفر اخير خود به دمشق و ديدارش با بشار اسد رئيس جمهور سوريه اشاره كرد و گفت : در اين ديدار بشار اسد رئيس جمهور سوريه به نكته اي اشاره كرد و آن را به عنوان راهبرد فعاليت هاي فرهنگي اعلام كرد و اين راهبرد بر اين نكته مبتني بود كه با توجه به تبليغات گسترده اي كه عليه جهان اسلام در جهان غرب صورت مي گيرد ما از حوزه فرهنگ و هنر بهتر و بيشتر مي توانيم استفاده كنيم و استفاده از اين شيوه كارسازتر است.

وي افزود:  اگر اين مبنا را بپذيريم در شرايط فعلي براي حضور در عرصه جهاني صرفا مشروعيت داخلي براي نظام هاي داخلي كافي نيست بلكه مقبوليت جهاني هم لازم است و اين مقبوليت به مدد فعاليت هاي فرهنگي در حوزه تمدن و فرهنگ ها بهتر پاسخگو است، اميدواريم تلاش در برگزاري هفته فرهنگي ايران در سوريه و يا سوريه در ايران زمينه ادامه فعاليت هاي فرهنگي دوجانبه باشد.

شايان ذكر است در هفته فرهنگي سوريه در تهران كه مراسم افتتاحيه آن روز گذشته (شنبه ) برگزار شد، نمايشگاه آثار نقاشي، نمايشگاه كتاب شامل كتاب هاي انتشار يافته از سوي وزارت فرهنگ سوريه و اتحاديه نويسندگان عرب ومجمع زبان عربي وزارت آموزش عالي سوريه ، نمايشگان خط عربي كه از آثار خطاطان ممتاز و برجسته سوري برگزيده شده است، نمايشگاه پوسترهاي باستاني كه شامل تصاوير مهمترين آثار باستاني وديدني سوريه است و نمايشگاه صنايع دستي سوريه از آن جمله اند.

از فعاليت هاي هفته فرهنگي مي توان به سخنراني اديبان بنام سوريه و شب شعر كه توسط شاعري ممتاز برگزار مي گردد و برنامه هاي سرودهاي ديني اشاره كرد.

نكته جالب  در مراسم افتتاحيه اجراي ديدني و معنوي گروه تواشيح ديني حمزه شكور از كشور سوريه بود كه تمام حضار را تحت تاثير قرار داد .

 

کد خبر 189016

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha