۱۱ خرداد ۱۳۸۴، ۱۱:۱۸

تابستان ديگري از راه مي رسد!

فعاليت مراكز فساد با تابلوي اماكن تفريحي و سرگرمي // مراقب دختران و پسران خود باشيم

گروه اجتماعي خبرگزاري مهر - تابستان ديگري در راه است و ميليون ها دختر و پسر در پايان امتحانات آخر سال، لحظه هاي رها شدن در كوچه و خيابانها را ثانيه شماري مي كنند. -حالا او به انتظار فرا رسيدن تابستان و تعطيلي درس و مشق و كتاب و مدرسه و معلم و مدير و امتحان و صدها بهانه جور واجور پدر و مادر است كه او را وادار مي كند در منزل بماند و درس بخواند...

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري "مهر" فصل تابستان همواره يكي از پر مخاطره ترين ايام 365 روزه سال است كه دلهره و دلشوره والدين در اين روزها دو چندان مي شود.

رها شدن از درس و مدرسه، باعث مي شود كه بهانه اي براي نگه داشتن بچه ها در خانه وجود نداشته باشد و اگر اين رها شدن همراه با بي برنامگي و بلاتكليفي باشد، آن وقت پدر و مادر بيشتر از روزهاي امتحان نگران سرنوشت فرزندش مي شود. حدود 18 ميليون دانش آموز كه اغلب آنها را نوجوانان و جوانان پر شور و شوق تشكيل مي دهد، بايد سه ماه تعطيلي خود را به هر نحوه ممكن پشت سر بگذارند و اين گذران ايام فراغت است كه مي تواند از هر لحاظ شرايط مساعد و نامساعدي را به طور يكسان براي آن دسته از افراد فراهم آورد كه هيچ گونه برنامه تدوين شده اي براي چگونه گذراندن 90 روز از ايام طولاني سال ندارند.

متاسفانه بررسي ها نشان مي دهد كه 1/47 درصد از جوانان در حد بسيار كم و 12 درصد آنها به هيچ عنوان از برنامه هاي اوقات فراغت رضايت ندارند و در بين استانهاي مختلف كشور، جوانان تهراني برنامه هاي اوقات فراغت را بسيار ضعيف ارزيابي كرده اند.

البته در كنار اين بررسي بايد به اين نكته توجه داشت كه اكثريت جامعه جوان كشورمان را طبقه محروم و آسيب پذير جامعه تشكيل مي دهد كه اغلب با شروع فصل تابستان در محيط هاي كاري مشغول به كسب درآمد براي خود و خانواده مي شوند. اما همواره اين قبيل شغل هاي موقت نمي توان زمينه مصون ماندن فرد جوان و پر شور و حال را فراهم آورد. بلكه بر عكس ، داشتن پول آن هم به مقدار زياد و به دور از چشم پدر و مادر مي تواند زمينه هاي حضور او در معاشرت ها و گشت هاي  دوستانه و شبانه را فراهم كند. به طوري كه با دريافت اولين دستمزد، او به سمت تفريح و هزينه كردن هايي مي رود كه اغلب همسالان او آرزو دارند كه چنين باشند...

اما اينكه گفته مي شود موضوع اوقات فراغت و نحوه گذران آن به عنوان يكي از چالش هاي پيش روي نسل جوان محسوب مي شود، به تنهايي نمي تواند چالش تلقي شود. بلكه زماني به چالش كشيده مي شود كه نتوانيم به ارايه راهكارهاي مطلوب و مناسب جهت بهره برداري نوجوان و جوان بپردازيم. چراكه علاوه بر گذران فرصتهاي فراغت به گونه اي مفرح ،  مسائل تربيتي و جامعه پذيري نيز در كنار آن مطرح است كه ايجاب مي كند كه به صورت ويژه به آن نگريست.

شايد به صرف استفاده از واژه چالش، تا حدود زيادي بار قصور و كوتاهي خودمان را در قبال اين نسل سبك كرده باشيم، اما اين موضوع زماني مي تواند بيش از پيش چالش آفرين باشد كه بدانيم چه خطراتي در مسير حركت ميليون ها دانش آموز وجود دارد و ما نسبت به آنها بي اعتنا هستيم.

رييس كميسيون فرهنگي اجتماعي شوراي شهر تهران ضمن هشدار به افزايش آسيب هاي اجتماعي به دليل عدم ارايه برنامه هاي تفريحي و فراغتي مناسب، مي گويد: متوليان امر اگر فضا و امكانات سالم براي اوقات فراغت جوانان فراهم نكنند نسل جوان خودش فضا فراهم مي كند كه به شكل گيري جريانات محفلي منجر مي شود و تبعات جبران ناپذيري دارد.

ذكر اين جمله و تعمق در آن مي تواند روشنگر بسياري از واقعياتي باشد كه به آساني ما را در مقابل اتفاقاتي قرار مي دهد كه همواره نسبت به وقوع آنها بي اعتنا بوده ايم. زيرا نحوه برخورد با پديده اوقات فراغت مي تواند صلاح و فساد يك جامعه را تعريف و تعيين كند.

دختراني كه به دليل فقر حركتي سلامت جسمي و رواني شان تحليل مي رود و نسل جواني كه به علت نبود ساز و كار مناسب و تعريف شده در حوزه اوقات فراعت فرايند جامعه پذيري و كسب تجارب نسل هاي پيشين را طي نمي كنند، اين همه تبعات بي برنامگي و كمبود شديد امكانات در زمينه اوقات فراغت است.

اما در كنار اين مخاطرات، بايد به اين مساله توجه داشت كه خطرات آسيب هاي اجتماعي به مراتب مهلك تر از تلف شدن اوقات فراغت دختران و پسران است. به گونه اي كه حضور در مراكز به ظاهر تفريحي و رفاهي همواره نمي تواند موجبات غني سازي بچه ها را فراهم آورد، بلكه زمينه اي براي فرو رفتن او در منجلاب فساد مي شود.

مديركل نظارت بر اماكن عمومي ناجا  ضمن تاكيد بر هوشياري والدين بر نحوه رفت و آمد فرزندانشان و مراودات دوستانه آنها با همسن و سالان شان، مي گويد: امروزه مراكز گيم نت يا به نوعي همان مراكز بازي هاي رايانه اي به محفل فساد تبديل شده اند و هيچ گونه برخورد جديد در اين مسير مشاهده نمي شود.

سردار محمد علي نجفي با اشاره به وجود بيش از 2000 مركز گيم نت در سطح شهر تهران، مي افزايد: فقط براي 4 مركز مجوز فعاليت صادر شده و مابقي به صورت غير مجاز مشغول فعاليت هستند كه متاسفانه بيش از 83 درصد آمار تخلفات در اماكن عمومي غير مجاز صورت مي گيرد.

وي ضمن تاييد عوامل ترويج فساد در چنين مكانهايي، مي گويد: گزارشات مردمي و مطالعات ماموران ناجا اين مساله را تاييد مي كند كه در چنين مكانهايي مواد مخدر، مشروبات الكلي و فيلم هاي مستهجن توزيع و در اختيار نوجوانان و جوانان قرار مي گيرد.

نجفي به خانواده ها هشدار مي دهد كه مراقب رفت و آمد فرزندان خود باشند و نسبت به دير آمدن و زود از خانه خارج شدن آنها حساس باشند.

به گفته مديركل نظارت بر اماكن عمومي ناجا، مراكز گيم نت تا پاسي از شب مشغول فعاليت هستند و اغلب كساني كه در اين مكانها حضور دارند نوجوانان 11 تا جوانان 22 ساله هستند.

شايد بهتر باشد بدانيم كه در سال گذشته فقط نيروي انتظامي 3 ميليون سي دي مستهجن و غير اخلاقي را از سطح كشور جمع آوري كرد كه حدود 35 درصد كشفيات به تهران تعلق داشته است. البته نمي توان گفت اين تعداد سي دي غير اخلاقي همه آنچه بوده كه وجود داشته ، بلكه فقط كشفيات ماموران بوده و مي توان پيش بيني كرد كه نزديك به نيمي از آنها همچنان در اختيار افراد مانده است كه مي تواند زنگ خطري براي جامعه باشد.

البته نفوذ ماهواره به درون خانه ها به عنوان يكي ديگر از دغدغه هاي اوليا به خصوص پدران و مادراني است كه كمتر در خانه ها حضور دارند و اغلب فرزندان شان به تنها زندگي كردن عادت كرده اند. متاسفانه آمار دقيقي از تعداد آنتن هاي ماهواره اي در سطح كشور نداريم، اما با يك حساب سرانگشتي مي توان به اين نتيجه دست يافت كه بالاي پشت بام يك ششم از خانه هاي شهري و حتي روستايي كشور آنتن نصب شده است.

وجود آنتن به تنهايي نمي تواند منشاء فساد و تخريب جسم و روح جوان و نوجوان باشد، بلكه عدم نظارت جدي از سوي والدين بر رفتار و كردار فرزندان و عدم توجه به همنشيني آنها با دوستان ناباب زمينه ساز تخريب آنها مي شود كه استفاده از آنتن ماهواره نيز در اين راستا جاي دارد.

امروزه در كنار مراكز گيم نت، مي توان به افزايش بي حد و حصر قهوه خانه هاي به اصطلاح سنتي، سالن هاي بيليارد و... به عنوان ديگر اماكني كه فساد مي تواند در اين مكانها ريشه بدواند، اشاره كرد كه متاسفانه در اين خصوص نيز جديتي از سوي مسئولان مشاهده نمي شود...

در هر حال تابستان ديگري همچون سالهاي گذشته در راه است و بايد از هم اكنون به فكر برقراري تعامل با فرزندان خود باشيم و بتوانيم زمينه هاي اعتماد بيش از پيش آنها به سوي خودمان را جلب كنيم تا بتوان از اين طريق مانع از ورود آنها به منجلاب فساد گرديد. 

 

 

کد خبر 189335

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha