۱۵ خرداد ۱۳۸۴، ۱۱:۱۴

تاريخ و تمدن ايران در گوشه و كنار جهان پراكنده است

اشياء تاريخي و مذهبي ايران زمين در موزه سلطنتي انتاريو

موزه سلطنتي انتاريو يكي از موزه هاي بزرگ جهان است كه ميليونها اثر تاريخي و فرهنگي از سراسر جهان را در خود جاي داده است و در اين ميان ، آثار تاريخي ايران زمين نيز از جايگاه خاصي برخوردار است .

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" به دليل كثرت آثار اسلامي ، در موزه سلطنتي انتاريو بخشي خاص به اين دوره از تاريخ اختصاص يافته و در ميان اين آثار ، اشياء بسياري وجود دارند كه معرف تاريخ ، فرهنگ و مذهب ايران زمين هستند .

موزه سلطنتي انتاريو (Royal Ontario Museum )كه در كانادا واقع است ، چهار طبقه دارد و بخش اسلام  آن با آثاري از كشورهاي اسلامي چون تركيه ، سوريه ، عراق و مصر در طبقه سوم موزه  قرار دارد كه اشياء ايراني نيز در همين طبقه در معرض ديد عموم قرار گرفته است .

بيش از 10 هزار قطعه مختلف ، مربوط به ايران باستان و دوره اسلامي در اين موزه وجود دارد كه بخشي به نمايش گذاشته شده و بقيه نيز در خزانه نگهداري مي شوند .

كتاب و آثار مكتوب ، بخشي از اشياء متعلق به ايران هستند ، يكي از آنها قرآني است كه با خط كوفي نوشته شده و به قرن دهم تعلق دارد . اين قرآن كه با نقوش هندسي و گل و برگ ، طلاكاري و مزين شده است ، يك جلد از قرآني ده جلدي است و جزء 19 تا 21 قرآن را شامل مي شود .

قطعات مختلف از بناهاي مذهبي ايران نيز در موزه انتاريو نگهداري مي شوند ، از جمله بخشي از يك محراب ، متعلق به قرن سيزدهم از كاشان ، كه با آبي براق رنگ آميزي شده و آياتي از قرآن بر آن نگاشته شده است . 
 

بشقابي مربوط به دوران صفويه ، متعلق به اصفهان ديگر اثر ايراني موجود در موزه انتاريو است كه دايره اي شكل بوده و 34 سانتي متر قطر دارد . زمينه اين بشقاب چيني ، سرمه اي با نقوش طلايي است ، در حاشيه آن شعري از عمر خيام نوشته شده كه مضمون آن اين است "خداوند خالق همه زيبايي هاست " .

يك سر شير تزئيني ، ديگر اثر به نمايش گذاشته شده در بخش اسلامي موزه انتاريو است كه به ايران تعلق دارد ، جنس اين شيء طلاست و در همدان ساخته شده ، عرض اين اثر 7/5 سانتي متر است و به 400 سال قبل از ميلاد تعلق دارد .

در ميان اشياء بسيار ارزشمندي كه در موزه انتاريو نگهداري مي شود و به ايران تعلق دارد ، بشقابهاي سفالي متعدد ، پوشاك ، كاشي ، عكس ، كتيبه ، كتاب و يا برگه هايي از آنها ديده مي شود .

موزه سلطنتي انتاريو ، از طريق آدرس اينترنتي www.rom.on.ca اطلاعات دقيقي را در اختيار علاقمندان قرار داده است .

کد خبر 189629

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha