به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر رييس سازمان نظام پزشكي در مراسم بزرگداشت روز پزشك با بيان اين مطلب افزود : وجود افرادي همچون ابن سينا در تاريخ پزشكي ايران موجب مباهات جامعه ايران است و حكايت پيشينه افتخار آميز ما در عرصه پزشكي دارد كه بايد با همت و تلاش دوباره به جايگاه اوليه در جامعه نائل شد.
دكتر محمد رضا ظفرقندي افزود : پيشينه پزشكي و دين ما همواره تلفيق بين طبابت و اخلاق مورد تاكيد قرار داده است .
وي با اعتقاد بر اينكه بايد در روز پزشك علاوه بر موقعيت هاي به دست آمده ، چالش ها و نقاط ضعف موجود در جامعه پزشكي را نيز بررسي كرد ، گفت : اگر چه در اين عرصه تاكنون به پيشرفت هاي چشمگيري رسيده ايم ، اما هنوز با نقطه مطلوب فاصله زيادي داريم .
ظفرقندي 15 برابر شدن سهم ايران در توليد علم و كاهش هزينه هاي مربوط به اعزام بيماران به خارج از كشوراز 35 ميليون دلار به 5/2 ميليون دلار را از جمله موفقيت هاي بدست آمده در عرصه پزشكي ايران دانست و گفت : اقتصاد و درمان، ساختار مديريت درمان و اشتغال از مهم ترين چالش هاي امروز جامعه پزشكي در ايران است .
وي با اشاره به پايين بودن سطح سرانه درمان كشور حدود 60 درصد سرانه سلامت افراد از سبد خانوار و تنها 40 درصد توسط بيمه ها تامين مي شود ، در حالي كه در كشورهاي پيشرفته جهان دولت سهم پررنگ تري در اين ميان ايفا مي كند .
وي افزايش سرانه درمان را بدون داشتن ساختار و نظام درماني مناسب و هدفمند ، بي تاثير دانست و گفت : تنها با افزايش سرانه و واقعي شدن تعرفه ها و توزيع مناسب پزشك در كشور مي توان گامي مهم درجهت رفع مشكل اشتغال در جامعه پزشكي امروز ايران برداشت .
ظفرقندي از تصميم سازمان يونسكو مبني بر تامين جايزه اي سالانه و بين المللي به نام ابن سينا براي بهترين و با اخلاق ترين پزشك جهان خبر داد و گفت : چنين نگاهي در جهاني به جايگاه پزشك در ايران موجب مي شود تا سعي كنيم در اخلاق پزشكي نيز در سطح جهان پيش قدم باشيم .
گفتني است همايش روز پزشك به منظور گراميداشت پزشكان با حضور وزير بهداشت و درمان و آموزش پزشكي، وبا شركت جمعي از پزشكان كشور برگزار شد ، همچنين در پايان اين مراسم از پزشكان نمونه سراسر كشور قدرداني شد .
نظر شما