به گزارش خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، اين شاعر و ترانه سرا براي انتشار كتاب " بوي سيب " هنوز با هيچ يك از مراكز نشر وارد مذاكره قطعي نشده است ، اما بنا دارد در آينده اي نزديك ، كتاب را منتشر كند ، نام كتاب ، بر اساس ترانه اي دلنشين از اين شاعر است كه با مضمون " مفقود الاثرها " ي سالهاي پرحماسه دفاع مقدس سروده شده است .
همچنين كاكايي ، چندي قبل كتابي با عنوان " زنبيلي از ترانه " را منتشر كرد كه دربرگيرنده مجموعه اي از غزلهاي شاعران معاصرهمراه با نقد و بررسي آنها بود . عنوان " زنبيلي از ترانه " بر اساس يكي از سروده هاي حميد هنرجو انتخاب شده كه اكنون به چاپ مجدد نيز رسيده است .
اين گزارش حاكي است مجموعه اشعاري نيز از عبدالجبار كاكايي آماده چاپ است .
توسط مركز چاپ و انتشارات وزارت امور خارجه
|
تذكره شعراي " خجند " در ايران مكتوب شد
تذكره شعراي خجند ( ازبكستان ) ، به تازگي از سوي مركز چاپ و انتشارات وزارت امور خارجه منتشر و در اختيار علاقه مندان قرار گرفته است . |
به گزارش خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، 76 شاعر خجندي در اين كتاب معرفي و آثارشان درج شده است . مجموعه ياد شده به اهتمام علمي دكتر عبدامنان نصر الدين خجندي سامان انتشار يافته و اخيرا در اولين نوبت چاپ با شمارگان 500 نسخه و 38000 ريال بهاي پشت جلد عرضه شده است .
اين گزارش حاكي است " خجند " شهري قديمي و معروف در سرزمين ماوراء النهر ، مركز علم و تمدن و خاستگاه دانشمندان و سخن سرايان صاحب ذوق است كه بيش از 2500 سال سابقه دارد . ياقوت حموي خجند را در شرق و غرب ممتاز ، با نزهت و صفا و به فارسي نام نيكش را " دل برنده " خوانده است . زين العابدين شرواني نيز اين شهر را ولايت " بهجت مآل " ، رضا قلي خان هدايت " عروس دنيا " و صدرالدين عيني " طراز جهان " ناميده اند .
به گزارش مهر ، شهرت اين شهر ، بيش از آنكه از باغ و كشتزارهاي سرسبز و رود پر آب سيحون كه از وسط آن عبور مي كند ، و انار و ابريشم اعلاي آن باشد ، از وجود فرزندان فرزانه است ، كساني چون ابومحمود خجندي ، منجم و رياضيدان مشهور دوره ساماني ، استاد الاطباء ناظرالدين محمود بن محمد خجندي ، عارف رباني عمربن هارون خجندي ، ضياء الدين پارسي خجندي ، شيخ كمال خجندي ، خاندان هاي معروف آل خجند و آل تركه و صدها دانشمند و هنرمند ديگر كه نام نيكشان در منابع ادبي و تاريخي آمده است . | |
نظر شما