محمد علافچي در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهر با بيان اين مطلب افزود: از مهر ماه سال 83 و همزمان با آغاز بهره برداري پنبه از مزارع ، بيش از 30 هزار تن پنبه توسط صنايع نساجي و از كشورهاي آسياي ميانه بويژه ازبكستان و تركمنستان وارد كشور شده است .
وي گفت: اين درحالي است كه حداقل حدود 15 هزار تن وش در كارخانجات پنبه پاك كني استان خراسان و 37 هزار تن وش دركارخانجات كل كشور انباري شده است .
علافچي تصريح كرد: واردات پنبه توسط صنايع نساجي همزمان با برداشت اين محصول از مزارع موجب كاهش نقدينگي صنايع نساجي و در نتيجه عدم خريد پنبه داخلي شده است .
وي با انتقاد از سياستهاي دولت در زمينه صنعت پنبه كشور گفت: اتخاذ سيساتهاي نادرست از سوي دولت و حذف تعرفه وارداتي پنبه و عدم تعيين يارانه صادراتي براي اين محصول علاوه بر آنكه كشاورزان و كارخانجات را با مشكل مواجه كرده موجب كاهش سطح زير كشت پنبه در كشور شده است .
علافچي كاهش حداقل 20 درصدي سطح زير كشت پنبه در استان خراسان را يكي از پيامدهاي بحران صنعت پنبه در كشور دانست و اظهار داشت: اين در حالي است كه در صورت ادامه روند موجود طي سالهاي آينده انتظار مي رود كه كارخانجات پنبه پاك كني استان خراسان نيز مانند كارخانجات استان گلستان با كاهش نقدينگي و در نتيجه ورشكستگي مواجه شوند .
وي گفت: اين در حالي است كه طي 12 سال گذشته به دليل افزايش سطح زير كشت پنبه در استان خراسان تعداد كارخانجات پنبه پاك كني اين استان با افزايش 100 درصدي از 15 كارخانه به 36 كارخانه رسيده است .
نظر شما