۱۹ خرداد ۱۳۸۴، ۹:۳۶

در گفت و گو با مهر

پدرام پاك آئين : اثر شاعر جوان بايد به صورت غير مكتوب عرضه شود

پدرام پاك آئين : اثر شاعر جوان بايد به صورت غير مكتوب عرضه شود

خبرگزاري مهر - گروه فرهنگ و ادب : پدرام پاك آيين - شاعر نوجوان ، گفت : تعبير " شعر جوان " حاكي از يك تقسيم بندي مبتني بر ويژگيهاي شاعر است نه خود شعر ، يعني اساسا من با تقسيم بندي نسلي در زمينه هنر موافق نيستيم و يا دست كم آن را علمي نمي دانم .

اين شاعر نوجوان درگفت وگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر،  با بيان اين مطلب افزود :  به طور كلي ، شاعران جوان كه در آغاز راه سرودن هستند براي ارتقاي زيبايي هاي شعرشان احتياج به يك پشتوانه فرهنگي غني دارند و شعرا در حوزه هاي گوناگون معرفتي و علمي موظف به تتبع هستند و مطالعه در آثار ادبا و ويژگيهاي زيبا شناسي آثارآنها مي تواند ذهن آنها را براي سرودن اشعار زيبا و داراي ويژگيهاي منحصر به فرد تجهيز كند.

پدرام پاك آئين كه با چاپ شعرهاي خود درمجله سروش نوجوان ، فعاليت ادبي خود را آغاز كرده است ، تصريح كرد : انتشار آثار اوليه شاعران جوان بستگي به نوع ديدگاه مخاطبان امروز دارد ،  زيرا بعضي از شعرا معتقدند كه آثار ناپخته  و تمريني خود را نبايد به دست چاپ بسپارند ،  كما اين كه در گذشته شاعراني چنين كاري را انجام داده اند و پشيمانند واحساس مي كنند دركارنامه شعري خودشان نقاط نه چندان موفقي را به ثبت رسانده اند.

وي اضافه كرد : به هر حال شعر را از براي مردمان گويند ، يعني شاعر نسبت به تجلي شعرش و مخاطب قرار گرفتن آن دغدغه دارد و مايل است كه آثارش خوانده شود. انتشار آثار اوليه شاعران ممكن است كه سابقه خوشايندي براي آنها به شمار نيايد بنابراين براي جلوگيري از اين مسئله بايد شاعران جوان بتوانند آثارخود را از طرقي غيراز نشر كتاب عرضه كنند و به اين ترتيب در معرض سليقه مخاطبان و اقبال آنها قرار گيرند.

وي كه كتاب سفرنامه بوي گل را نوشته است ، در خصوص تقويت و ارتقاء زباني در شعر شاعران جوان به مهر گفت :  به نظر من مقوله زبان به عنوان يك موجود زنده  و پرتحرك مطرح است به طوري كه نه متوقف مي شود  و نه قانونمند است .

پاك آئين ياد آور شد : در فضاي پژوهش و نقد ادبي نسبت شعر و زبان به گونه اي تعريف مي شود كه جايگاه هيچ كدام از اين دو به مخاطره نيافتد ،  به عنوان مثال درسالهاي گذشته تحت تاثيربرخي از مكاتب ادبي توجه به سبك هاي خاص و منحصر به فرد  براي شعرا باعث شده كه برخي قائل به اين باشند كه با برخوردهاي هنجارشكنانه و با زبان و رفتارهاي نامتعارف والفاظ و ساختار جملات ، نوعي سبك براي خودشان ايجاد كنند. درحالي كه درمقابل ، عده اي مي گويند كه زبان بايد با تمام هنجارها و قوانين توسط شعرا استفاده شود ،  در واقع نوعي حكم و دستور براي شاعران صادر مي كنند. ضمنا خود شاعراني كه قائل به اين هستند كه رفتار نامتعارف با زبان به نوعي سبك و ارزش براي آنها تبديل شده ، با زبان برخوردي دستوري وغير طبيعي دارند.

کد خبر 193084

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha