به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روزنامه نيويورك تايمز، اين تلاش آمريكا در بين كشورها اختلاف نظرهاي متعددي ايجاد كرده است زيرا بسياري ازكشورها ازسال 2003 با اشغال عراق مخالف بودند وبعد نيز از اعزام سرباز به اين كشور خودداري كردند.
اين كشورها هم اكنون ازسوي دولت آمريكا تحت فشارهستند كه درگفتگوها با ابراهيم جعفري نخست وزيرعراق از وي بخواهند احزاب سني را نيز در امور دولتي مشاركت دهد. اما كشورهاي مذكور از ابتدا تاكيد داشتند كه هر گامي در مورد عراق را تحت پرچم سازمان ملل انجام خواهند داد.
منابع رسمي دولت آمريكا و ديپلمات ها اعلام كردند كاخ سفيد اين تلاش را در اشكال مختلفي پيگيري مي كند. ديدار ناگهاني از بغداد و اعزام تيم اتحاديه اروپا و انگليس برخي از اشكال اين اعمال فشار بر ابراهيمي براي كمك گرفتن از سني ها مي باشد.
همچنين قرار است در تاريخ 22 ژوئن (1 تير) در بروكسل كنفرانسي برگزار شود و نماينده 80 كشور جهان، سازمان ملل، بانك جهاني و كاندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريكا در آن شركت نمايند.
اگر چه تاكنون نيز دولت بغداد گام هايي را براي استفاده از سني ها برداشته است، اما كاخ سفيد درصدد است مشاركت سني ها را افزايش دهد و در اين راه لازم مي داند كه از كشورها و مراجع بين المللي كمك بگيرد.
يكي از منابع رسمي دولت بوش در گفتگو با نيويورك تايمز اعلام كرد: در واقع يكي از مهمترين دلايل برگزاري كنفرانس بروكسل اين است كه جامعه جهاني دولت جديد عراق را به رسميت بشناسند. ديگر دليلي كه معمولا كمتر به طور عمومي اعلام شده، اين است كه دولت عراق بداند نبايد فقط يك دولت شيعه باشد و بايد از همه احزاب كمك بگيرد.
نظر شما