به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري "مهر" روند رو به افزايش تبليغات متنوع نامزدهاي رياست جمهوري، هر يك از دريچه هاي قابل تامل و بررسي است. به طوري كه مي توان دريافت نامزدهاي رياست جمهوري بر چه اساس و شيوه اي تبليغات خود را تعريف و تبيين كرده اند.
اما آنچه به عنوان نقطه اشتراك نامزدها مورد توجه قرار دارد، اشاره به مسائل معيشتي و رفاهي اقشار آسيب پذير و محروم جامعه است كه همواره در تمامي صحنه هاي مختلف انقلاب و نظام حضوري مقتدرانه داشته و دارند. بنابراين تكيه بر مشكلات اين قشر از جامعه كه بيشترين جمعيت آماري را نيز به خود اختصاص داده اند، مي تواند تكيه گاه مستحكمي براي افرادي باشد كه مي خواهند در خدمت جامعه و بر مسند قدرت رياست جمهوري تكيه بزنند.
از همين رو مي بينيم كه هر چه بر روزهاي پاياني زمان تبليغات نامزدهاي رياست جمهوري نزديك مي شويم، اين روند بيش از پيش مورد توجه 8 كانديداي مورد نظر قرار گرفته است.
تلاش براي جلب آراي بيشتر...
به طوري كه برخي از كانديداها كه احساس مي كنند از مقبوليت بيشتري در سطح جامعه نسبت به ساير رقبا برخوردارند، مدام بر اين موضوع تكيه دارند كه فقر و بي عدالتي همبستگي ملي را تضعيف مي كند و اگر اعتماد مردم از بين برود، همبستگي ملي و وحدت مردم نيز ضعيف مي شود...
يكي از نامزدهاي رياست جمهوري در لابه لاي شعارها خود چنين مي گويد:" امروز با شعار و حرف نمي توان از نظام دفاع كرد، بايد با عمل و كار از انقلاب حمايت و دفاع كرد. ما نبايد مشكلات را نفي كنيم. مخفي كردن مشكلات به نفع نظام نيست."
البته همه نامزدهاي پست رياست جمهوري متفق القول مهمترين دغدغه و مشكل مردم مناطق محروم كشور را بيكاري دانسته و معتقدند توجه به كشاورزي و رونق اقتصادي روستاها در كوتاه مدت به طور ضربتي، مي تواند مشكل بيكاري را حل كنند...
همچنين يكي از هشت نامزد فعلي به توزيع ناعادلانه يارانه ها در كشور انتقاد داشته و مي گويدد:" در حالي كه در كشور هر ساله سه ميليارد دلار يارانه به بنزين تعلق مي گيرد و سه ميليارد دلار ديگر نيز به خاطر فرسوده بودن و استفاده غلط از وسايل مختلف بنزيني به هدر مي رود، فقط 15 ميليون نفر از بنزين استفاده مي كنند. در حاليكه مي توان با اين شش ميليارد دلار، مشكلات حمل و نقل كشور را حداقل در شهرهاي بزرگ حل كرد..."
اما اين كانديداي رياست جمهوري در تازه ترين برنامه تبليغاتي خود در رسانه ملي، بحران مسكن را يكي از دغدغه هاي اقشار محروم و آسيب پذير تلقي كرده و مدعي گرديده در صورت انتخاب شدن به عنوان رييس جمهور نهم ايران، هر سال حداقل يك ميليون واحد مسكوني كوچك احداث و در اختيار متقاضيان خواهد گذارد...
آنچه مشخص و آشكار است، اينكه دو مقوله "رفاه" و " آسايش" با تامين اشتغال و مسكن به عنوان ابزار تبليغاتي كانديداهاي رياست جمهوري مورد توجه و تاكيد قرار دارد.
اما اينكه مانور تبليغاتي بر روي موضوعاتي كه مردم را رنج مي دهد، آيا به تنهايي براي موفقيت كافي است؟! يعني بسنده كردن به چند شعار مهيج و اثر گذار بر افكار و اذهان مردم، مي تواند همه مشكلات را مرتفع و آسان سازد، جاي تامل دارد .
به گفته صاحب نظران، در انتخابات رياست جمهوري مردم بايد نسبت به اثربخشي منتخب خود در بهبود وضعيت اجتماعي و جامعه مطمئن شده و احساس كنند نامزد منتخب آنها فضا و توان لازم براي انجام وعده هاي انتخاباتي خويش را دارد.
در واقع تحقق شعار تامين عدالت در كشور بايد از سوي مردم احساس شود و تامين رفاه و رفع نيازمندي هاي مردمي در چارچوب قانون و امكانات و مقدورات كشور عملي شود.
شعارهاي متحدالشكل...
مقوله دوم كه در لا به لاي گفتار و برنامه هاي تبليغاتي نامزدها مدام و مكرر به آن اشاره مي شود، مساله " رانت خواري" است. به طوري كه همه نامزدها در اين موضوع تقريبا به اجماع رسيده و قبول دارند كه اين معضل عامل تبعيض و فقر در جامعه است...
يكي از نامزدهاي رياست جمهوري با محور قرار دادن حذف رانت خواران و تباه كنندگان جوانان، به حضور دولتي ها در قاچاق مواد مخدر و رانت خواري ها اشاره و مي گويد: " براي سالم سازي اقتصاد كشور و دولت آينده تمام دست هاي آلوده را قطع خواهم كرد و..."
وي اظهار داشته " در ايران نبايد تبعيض، قاچاق و اعتياد باشد بلكه بايد عشق، صفا و صميميت به خانه ها برگردد."
اين كانديداي نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري ، ساماندهي زندگي مردم، كاهش غم و غصه ها، حل معضل بيكاري و مشكلات مردم و رفع فساد را از دغدغه هاي دولت آينده خود عنوان و مي افزايد:"براي دستيابي به جامعه پيشرفته و رفع معضلات بايد موازنه قدرت و آرايش مديريتي جامعه تغيير كند، اگر قرار باشد فردي برود و ديگري بيايد ولي آرايش قدرت تغيير نكند اتفاقي در كشور روي نمي دهد."
وي اظهار داشته من از آينده نظام مي ترسم، چرا كه فقر و اعتياد و فساد در كشور بيداد مي كند و ما بايد از بيشتر شدن اين گونه مفاسد در جامعه جلوگيري كنيم.
وي ضمن انتقاد به عملكرد دولت هاي قبلي، مي گويد: دولتهاي پيشين كه دم از حل كردن مشكلات جامعه و مردم مي زدند چرا تاكنون هيچ كار مثبتي را صورت نداده اند، ما ديگر نمي توانيم دروغ تحويل مردم جامعه دهيم چرا كه جامعه و مردم كشور آگاه شده اند و مسائل را به خوبي درك مي كنند.
همچنين يكي ديگر از نامزدهاي رياست جمهوري با تاكيد بر ايجاد دولت اسلامي در رئوس برنامه هاي خودش ، مي گويد: در جامعه پيشرفته اسلامي خبري از فقر، فساد و تبعيض نيست، اين در حالي است كه طي اين سالها هر روز بر تعداد افراد تحت پوشش كميته امداد و سازمان بهزيستي افزوده شده يا فاصله طبقاتي به حدي افزايش يافته كه نسبت برخورداري 10 درصد دهك بالاي اجتماعي دهها برابر برخورداري دهك پايين جامعه است...
از طرفي، يكي ديگر از نامزدها با انگشت گذاردن بر مساله " فقر مردم" مي گويد: اكنون قريب به يك پنجم خانوارهاي ايراني در فقر مطلق زندگي مي كنند و معيشت اقشار مختلف فاقد وضعيت مناسب و مطلوب است...
گام مردم...
اما مردم به عنوان سرمايه هاي اصلي نظام و كساني كه جامعه با وجود آنها زنده خواهد بود و اگر امروز اين مردم ضعيف و ناتوان شوند، كشورمان ناتوان و تضعيف خواهد شد، در خصوص چنين شعارها و گفتارهايي كه طي يك ماه گذشته از زبان حداقل 8 نفر از نامزدهاي رياست جمهوري شنيده اند، چه نظري دارند.
زيرا به نظر نمي رسد كه مردم ما با تمام سادگي و پاكي كه دارند، با چنين حرفهايي به آرامش برسند و ارضاء شوند. در واقع مردم ما حالا به خوبي اين واقعيت را درك مي كنند كه جامعه را چگونه مي توان متحول و دگرگون ساخت كه بتوان از آن طريق به خوشوقتي رسيد.
يك شهروند تهراني مي گويد: من به نوبه خودم مي دانم كه يك رييس جمهور چه وظايف و اختياراتي دارد و چگونه مي تواند به درد مردم برسد. پس با شنيدن اين شعارها خودم را گم نمي كنم و در كمال آرامش نسبت به انتخاب فرد اصلح و حضور در انتخابات اثقدام مي كنم.
همچنين شهروند ديگري كه خود را يك فرهنگي با سابقه 30 ساله معرفي مي كند، در خصوص حجم تبليغاتي كه امروز از سوي 8 نامزد رياست جمهوري در كشور منعكس مي شود، مي گويد: در حال حاضر همه صحبت ها را مي توان شعار تلقي كرد و بس. بايد ديد آنها در عمل چه مي كنند .
وي مي افزايد: زيرا من هم به نوبه خودم مي توانم شعار بدهم و دم از عدالت و آزادي و رفع تبعيض و مبارزه با فساد و... بزنم تا بتوانم بر مسند رياست جمهوري تكيه بزنم. لذا اين مهم نيست، مهم آن است كه بدانيم چه كسي مي تواند حرفهايش را به منصه ظهور برساند و جامه عمل بپوشاند.
خانم جواني با اين ادعا كه نسبت به همه نامزدها شناخت تقريبا كاملي دارد، مي گويد: 5 سال است كه مشاور خانواده هستم و امروز خوب مي دانم كه درد و مشكل مردم كشورم چيست و آنها از رييس جمهورشان چه مي خواهند. بنابراين تا آنجا كه بتوانم در اين امر به آشناها و دوستان اطلاع رساني مي كنم كه به همه حرفها و وعده هايي كه داده مي شود، زياد دلخوش نباشند. چون خوب مي دانيم كه اگر رييس جمهوري پيدا شود و حداكثر 50 درصد شعارهايش را محقق و عملي سازد، مردم انتظار ديگري از او ندارند.
كم كم به 27 خرداد، زمان حضور گسترده و يكپارچه مردم در انتخابات نهمين دوره رياست جمهوري نزديك مي شويم و نامزدها همچنان مشغول ارايه برنامه هاي خود در قالب شعارهاي تبلغاتي هستند.
اما بايد از هم اكنون به اين واقعيت انديشيد كه رييس جمهور آينده مطالبات مردم را در لابه لاي شعارهاي رنگي بدون پاسخ باقي نگذارد...
چشم ها را نمي توان بر روي واقعيات بست...
آنچه مشخص است اينكه قريب به اتفاق 8 نامزد رياست جمهوري با حربه انتقاد به عملكرد دولت هاي 16 سال گذشته ، قصد دارند به نوعي حمايت بيشتر مردم را به خود جلب كنند. البته انتقاد سازنده همراه با ذكر واقعيات مي تواند به خودي خود مثبت و كارآمد باشد. اما اينكه فقط چشم ها را بست و كور كورانه عملكرد قبلي ها را تخريب كرد، به نظر مي رسد كمي دور از انصاف باشد.
وليكن عملكرد و برنامه هاي اجرايي دولت قبلي و فعلي به هيچ وجه نشان نمي دهد كه آنها به طور كلي حركتي براي تامين رفاه و آسايش مردم صورت نداده اند، بلكه اگر كاستي و كم كاري وجود دارد، به تنهايي نمي تواند عاملي بر ضعف و ناتواني دولتمردان قبلي و فعلي كشور باشد. بنابراين انتقادات تند و تا حدودي غير مستند، نه تنها مردم را به صحنه مشاركت نمي آورد، بلكه باعث خواهد شد كه مردم بينديشند در صورت روي كار آمدن دولت نهم، اين وضع تغيير چنداني نخواهد كرد...
در هر حال مردم با مشكلات عديده اقتصادي دست و پنجه نرم مي كنند و همواره نيز چشم اميد به حضور مرداني قوي با برنامه هايي سازنده دارند كه بتواند شرايط يك زندگي مطلوب را براي آنها فراهم سازد. آنچه مهم است مشاركت حد اكثري مردم در انتخابات است . بايد منتظر ماند و ديد چه كسي بر صندلي رياست جمهوري تكيه مي زند و تا چه حد به شعارهاي خود جامه عمل مي پوشاند . فراموش نكنيم نبايد وعده اي داد كه در انجام آن ناتوانيم ، چرا كه اين گونه برخورد تاريخ مصرف دارد .
نظر شما