در چنين روزي در سال 1378 ه ش اجلاس بين المجالس كشورهاي اسلامي درتهران برگزار شد. دراين اجلاس روساي مجلس كشورهاي جهان اسلام درتهران گرد هم آمدند ودرحوزه مسايل ومشكلات جهان اسلام با يكديگربه گفتگو وتبادل نظر پرداختند .
در گذشت آيت الله خوانساري :
در چنين روزي در سال 1313 ه ق آيت الله سيد محمد باقر خوانساري از علماي بزرگ جهان تشيع دار فاني را وداع گفت . از ايشان در حوزه هاي مختلف علوم اسلامي آثار گرانسنگي به جاي مانده است كه از ميان آنها مي توان به روضات الجنات اشاره كرد .
قيام مردم تبريز به رهبري ستار خان :
پس از سركوبي مشروطه خواهان و به توپ بستن مجلس توسط عمال محمد علي شاه قاجار ، مردم شهر هاي مختلف كشور سر به شورش برداشتند وتصميم به مبارزه با استبداد گرفتند . مردم تبريز نيز در حمايت از مشروطه دست به قيام زدند . در اين ميان ستار خان و با قرخان با رهبري مردم در اين قيام توانستند كنترل تبريز را به دست گيرند و بر مخالفين غلبه كنند . ستارخان درسال1292هجري شمسي در گذشت .ابن حاجي حسن قرچه داغي معروف به ستار خان اصلا از اهالي قرچه داغ و ارسباران كنوني است اما فاميل او به تبريز كوچ كردند . او نيز از جوانمردان محله امير خيز تبريز بود . وي ازجمله مرداني بود كه براي دفاع از مشروطيت و حقوق ملت دست به سلاح برد و به سبب شجاعت ها و فداكاري هايي كه در مبارزه عليه نيروهاي استبدادي محمد علي شاه قاجار از خود نشان داد از طرف آزادي خواهان به سردار ملي ملقب شد. وي پيش از مشروطيت از لوطيان تبريز بود. پس از اعلام مشروطيت نيزبه شهر آمد و به اسب فروشي اشتغال ورزيد و سپس جزو مجاهدين مسلح گرديد. پس از بمباران مجلس، دعوت انجمن ايالتي آذربايجان را قبول كرد. او در دوران مشروطه نيروهاي آزادي خواه آذربايجان را به ياري باقر خان براي گشودن تهران بسيج كرد و در اين فتح با نيروهاي جنوب و گيلان همكارشد . .پس از فتح تهران به دست مليون ، مجاهدين تهران به منزل ستارخان سردار ملي جمع شده و بناي مقاومت را گذاشتند.در سي ام رجب سال 1328 ه ق در پارك اتابك كه منزلگاه وي و مجاهدان ايشان بود جنگ سختي بين قشون دولتي كه مي خواستند او را خلع سلاح كنند در گرفت و عاقبت قشون دولتي غالب آمده سي تن را كشته و سيصد تن را اسير كردند . در نتيجه تيراندازي ها تيري به پاي او اصابت كرد . در اثر آن تير مزاج ستارخان عليل شد. مرگ سردار ملي را عصر روز سه شنبه 25 آبانماه 1293 شمسي مطابق به 28 ذيحجه 1332 قمري نوشته اند. سردار هنگام پيوستن به جاودانگي 48 سال داشت. پيكر وي را در مقبره طوطي در جوار بقعه حضرت عبدالعظيم در شهر ري به خاك سپردند. عظمت كار سردارملي هنگامي درك مي شود كه بدانيم ، وقتي وي و تفنگداران محله امير خيز تبريز به مقاومت عليه استبد اد بر خاستند تمام ايران در سكوت و ركود كامل بود و مشروطه خواهان يا از ايران رفته بودند يا كنجي گزيده بودند و البته عده اي در تبريز همراه وي بودند. مقاومت ستارخان و باقرخان و تفنگداران شجاع آنان در محله اميرخير و خيابان چنان جانانه و مخلصانه و مجاهدانه بود كه در سرما و گرما و در محاصره شديد شهر از سوي هزاران تن لشكر مستبدان از تهران و منطقه و نداشتن سلاح وآذوقه ، ماه ها مقاومت ودفاع و حمله كردند تا آرام آرام درگيلان و اصفهان و خراسان ، آن هم به نام ستارخان حركت هاي مسلحانه شكل گرفت. واستبداد محمد علي شاهي عقب نشيني كرد و سر انجام به روسيه پناهنده شد. اما ، سرگذشت وپايان كار ستارخان و مجاهدانش در پايتخت ، غم افزا و جانگداز است . از راه رسيده ها و در خلوت خزيده ها و همدستان دول خارجي و استبداد داخلي و برخي آزاديخواهان به نوا رسيده ، عر صه را بر مجاهدان تنگ كردند و بلاي جان مشروطه خواهان واقعي شدند زيرا ستارخان ها را خار راه خود براي برخي اقدامات ناموجه مي ديدند.
برلين ، پايتحت آلمان :
درچنين روزي در سال 1848 ميلادي ، بيسمارك صدراعظم آلمان برلين را به عنوان پايتخت اين كشور انتخاب كرد .
تولد ماريا درمونت :
در چنين روزي در سال 1888 ميلادي ماريا در مونت نويسنده برجسته آلماني به دنيا آمد . «ده هزار چيز» عنوان مهمترين اثر اوست .
جنگ كوزوو :
در چنين روزي در سال 1389 ميلادي نبرد كوزوزو ميان كشور هاي عثماني ، صربستان و بوسني در گرفت . در اين جنگ لشكر عثماني صربها و بوسنيايي ها راشكست داد .
كشتار در ژاپن :
در چنين روزي در سال 1896 ميلادي در يك حادثه طبيعي در ميان جشنواره شينتو در ژاپن بيش از بيست و هفت هزار كشته شدند و بيش از نه هزار نفر مجروح گرديدند . در اين ميان سيزده هزار خانه نيز نابود شد .
تسخير وردون :
در چنتين روزي در سال 1940 ميلادي نيروهاي آلماني وردون فرانسه را به تسخير خويش در آوردند .
آغاز حمله سايپان :
در چنين روزي در سال 1944 ميلادي و در ميانه جنگ جهاني دوم ، نيروهاي نظامي آمريكايي حمله سايپان را در اقيانوس آرام آغاز كردند .
برگزاري انتخابات آزاد :
در چنين روزي در سال 1977 ميلادي باي نخستين بار انتخابات آزاد برگزار شد . از سال 1936 با حكومت ژنرال فرانكو در اين كشور انتخابات آزاد برگزار نشده بود . ژنرال فرانسيسكو فرانكو ديكتاتور و زمامدار اسپانيا تا سال 1975 ميلادي است. وي در سال 1936 به شورشياني پيوست كه عليه دولت جمهوري دست به طغيان زده بودند. او با كمك آلمان و ايتاليا در جنگ هاي داخلي اسپانيا پيروز شد . در خلال جنگ جهاني دوم وي حالت بي طرفي اسپانيا را حفظ كرد و به هيتلر اجازه استفاده از كشورش را جهت حمله به جبل الطارق نداد . فرانكو در طول حكومت خود تمامي گروههاي چپگرا را قلع و قمع كرد و تشكيل قدرت خود كامه اي داد . او در جنگهاي سه ساله اسپانيا (39 - 1936 ميلادي) توانست با ارتش خود به سوي مادريد پايتخت اسپانيا پيش رود . وي توانست پايتخت اسپانيا را كه كابوس قحطي و گرسنگي بر آن سايه انداخته بود تصرف كند و سلطه و سيطره كمونيستها و جمهوري خواهان را از سراسر خاك اسپانيا براندازد.
نظر شما