۲۴ خرداد ۱۳۸۴، ۱۳:۴۶

به بهانه شركت در پنجاه و يكمين بي ينال ونيز:

ماندانا مقدم: حضور زنان اتفاقي خوب در بي ينال ونيز است

ماندانا مقدم: حضور زنان اتفاقي خوب در بي ينال ونيز است

"ماندانا مقدم" يكي از دو هنرمند شركت كننده در پنجاه و يكمين بي ينال ونيز است.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر "مهر"،  مالندانا مقدم  كه با اثر اينستاليشن « چهل گيس » در اين بي ينال شركت دارد، تحصيلات خود را در رشته هنر در كشور سوئد گذرانده است. اين هنرمند در زمينه مجسمه سازي و نقاشي فعاليت داشته و اكنون حدود هشت سال است كه در زمينه اينستاليشن كار مي كند. برپايي چندين نمايشگاه در داخل و خارج از كشور از ديگر فعاليت هاي هنري اوست. اثر به نمايش درآمده از ماندانا مقدم در غرفه ايران (بي ينال ونيز) مورد توجه و استقبال بسياري از كارشناسان هنري و نيز بازديد كنندگان كشورهاي مختلف قرار گرفت.

ماندانا مقدم در مورد اثر به نمايش درآمده خود در بي ينا ونيز ، در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاري "مهر" گفت: داستان چهل گيس يكي از افسانه هاي قديمي ايران است. اين افسانه قصه دختري را بازگو مي كند كه در دست يك ديو اسير شده و در دوران اسارت بزرگ مي شود. دختر هرگز ديو را نمي بيند ولي صدايش را مي شنود. مردم براي نجات دختر مي خواهند ديو را از بين ببرند اما اين ميسر نمي شود مگر اين كه دختر، ديو را پيدا كند. من به عنوان يك زن ايراني كه در قرن حاضر زندگي مي كند، سعي دارم در اين اثر قدرت و توان زن را در مقابل فشاري كه در مجموع بر او وارد مي شود، نشان دهم. در اولين كارم از پروژه چهارتايي « چهل گيس»، پيكره اي را با موهاي درهم بافته كه در داخل يك مكعب مستطيل شيشه اي محبوس و بافته هاي آن از مكعب شيشه اي بيرون زده بودند، ارايه كردم. نامگذاري اين اثر به دليل شباهتي بود كه ميان داستان « چهل گيس» و فشاري كه بر زن وارد است وجود دارد. در دومين پروژه (اثر حاضر در بي ينال) مكعب بتوني توسط چهارگيس نسبتا باريك از سقف آويزان است و ادامه موهاي بافته شده از زير اين مكعب آويزان و بالاتر از سطح زمين قرار گرفته اند.


اثر: ماندانا مقدم

وي در پاسخ به اين سوال كه آيا فراتر از بيان قصه، حديثي را هم در اشاره هايي مي خواهيد بيان كنيد بيان كرد: همان طور كه گفتم ساليان درازي است كه زن در جهان فشارهاي ناشي از مسائل مختلف را تحمل كرده و حتي در بعضي جوامع گاه اين نوع فشارها، نشانه زنانگي محسوب مي شوند كه اگر نباشند گويي چيزي كم دارند ! من در اين اثر از دو ماده متفاوت يعني بتون سرد و خاكستري در مقابل مويي كه مربوط به جنسي ظريف و زنده است، استفاده كرده و روبان قرمز لا به لاي گيس ها را به عنوان نشانه اي از خون و زندگي جاري قرار داده ام.

 وي در اين باره كه اصلا چرا زن را موضوع كارش قرار داده است به خبرنگار مهر  گفت: به هر حال ديد من نسبت به زن و مرد متفاوت نيست و علاقه مند نيستم نام فمينيسم يا چيزي شبيه به آن را بر روي آثارم بگذارم. همچنين اين افسانه ها زندگي مردم است و به هر حال ممكن است من كار ديگري را آغاز كنم كه مرا به افسانه اي ديگر نزديك سازد.

وي در مورد تاثيرات حضور هنرمندان به خصوص زنان هنرمند در رويدادهاي مهم هنري اظهار نظر كرد: در گذشته آثار ارسالي اغلب كشورها براي چنين بي ينال هايي متعلق به مردان بوده است. اين اتفاق خوبي است كه با زنان هنرمند و آثارشان به طور همسان برخورد شود. به هر حال ايده هاي زنان و اين كه آثار آن ها ديده شوند از اهميت بسياري برخوردار است.

ماندانا مقدم پايان گفت و گويش با خبرنگار مهر  در مورد استقبال از آثارش در بي نيال ونيز گفت: اغلب خارجي ها شبيه اين افسانه ها را زياد دارند و به همين دليل ارتباط بسيار خوب و نزديكي را با اين گونه آثار برقرار مي كنند.

کد خبر 194980

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha