به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه ، ديك چني معاون جرج بوش رئيس جمهور آمريكا روز دوشنبه با اشاره به حضور طولاني مدت نظاميان آمريكايي در عراق و عمليات افغانستان خاطر نشان كرد كه عمليات نظاميان آمريكايي در مناطق ياد شده احتمالا مانع از آن خواهد شد تا نظاميان آمريكايي براي مقابله با بحران هاي موجود به موقع عمل كنند و همچنين باعث خواهد شد تا قواي نظامي آمريكا تحليل رود.
ديك چني كه خود يكي از طراحان اصلي جنگ عراق محسوب مي شود در همين خصوص اعلام كرد كه با اظهارات اخير ژنرال ريچارد مايرز فرمانده ستاد مشترك ارتش آمريكا موافق است .
گفته مي شود كه ژنرال مايرز در جريان گزارشي خطاب به كنگره آمريكا تصريح كرده است كه تاكيد بر وجود نيروهاي نظامي و ادوات جنگي بيشتر مي تواند به نوعي توانايي ارتش آمريكا را براي پيروزي در جنگ هاي احتمالي ديگري كه پنتاگون پيشتر نسبت به وقوع آنها خبر داده بود ، كاهش دهد.
چني در جريان مراسم اهداء جوايز روزنامه نگاران و در يك جلسه پرسش و پاسخ در همين خصوص مي گويد: " همانطور كه ژنرال مايرز اخيرا در همين خصوص تاكيد كرده بود ، ممكن است كه اين امر كمي بيشتر طول كشد اما ما بر اين باور هستيم كه خود را به خوبي مسلح و آماده كرده ايم تا با خطراتي كه منافع آمريكا را تهديد مي كنند مقابله كنيم ، هر چند كه اين امر باعث تغيير فعاليت هاي ما در ارتباط با خاورميانه نخواهد شد."
در جريان خبري كه ماه گذشته منتشر شد مايرز تصريح كرده بود كه نيروهاي آمريكا يي در هريك از عمليات آتي خود پيروز خواهند شد اما ممكن است كه از نظر سرعت زماني و دقت در انجام عمليات، نتوانند سطح توقعات را برآورده سازند.
مايرز در ادامه اين خبر تاكيد كرده بود: " هر بحران و درگيري مسلحانه ديگري باعث خواهد شد تا زمان حضور نيروهاي آمريكا يي در عراق بيشتر شود و البته دسترسي به اهداف مورد نظر هم مستلزم تحمل تلفات سنگين و خسارات جانبي سنگين خواهد بود."
لازم به ذكر است كه مناطقي كه احتمال وقوع بحران هاي آتي در آنجا داده مي شوند عبارتند از ايران ، شبه جزيره كره و سراسر تنگه تايوان.
معاون رئيس جمهور آمريكا در واكنش به اظهارات رئيس ستاد مشترك اين كشور گفت : " بهتر آن است كه از هم اكنون توصيه هاي فرمانده ستاد مشترك ارتش آمريكا را جدي بگيريم."
وي در ادامه گفت : " اين به آن معني نيست كه ارتش آمريكا توانايي رويارويي با بحران هاي احتمالي ديگر را در نقاط ديگر جهان نداشته باشند ولي به هر حال اگر ما امروز در وضعيتي كه در عراق با آن مواجه هستيم ، روبرو نبوديم وضعيت به گونه ديگري بود."
آمريكا در حال حاضر حدود 138هزار نيرو در عراق مستقر دارد و 17هزار تن ديگر از نيروهاي نظامي اين كشور در افغانستان به سر مي برند و البته نيروهاي ديگري را هم از نقاط ديگر نظير كره جنوبي كه براي كنترل اعمال كره شمالي در منطقه مستقر شده اند را به عراق انتقال داده است تا به مقابله با شورشيان عراقي بپردازد.
با استناد به آمار ارائه شده از سوي وزارت دفاع آمريكا "پنتاگون" ، ارتش آمريكا به راه كارهاي ديگري براي استخدام نيرو در ارتش متوسل شده است كه راه كارهايي نظير افزايش 2برابري ميزان حقوق ها و پيشنهاد كمك هاي مالي به نظاميان و غيره را مي توان از چمله راه كارهاي مذكور دانست .
معاون رئيس جمهور آمريكا نيز در همين خصوص مي گويد : " هراز گاهي بايد در سياست هاي جذب نيرو و استخدام برنامه ريزي هاي جديدي را مد نظر قرا رداد برخي از مواقع لازم است كه راه كارهاي مربوط به جذب نيرو و ميزان استخدام ارتش افزايش يابد." .
و ي در همين خصوص تصريح كرد : " موضوع اقتصاد و مسائل اقتصادي را يكي از اين راه كارهاست دانست و تاكيد كرد كه وزارت دفاع خود برنامه ريزي هاي لازم را مي تواند انجام دهد.
نظر شما