۳ شهریور ۱۳۸۲، ۱۳:۴۵

يك كارشناس مسائل شهري در گفتگو با" مهر ":

شهرداري نصب تابلوهاي تبليغاتي در سطح شهر را سامانمند كند

يك كارشناس مسائل شهر ي گفت : وضع آشفته و نابسامان تابلوهاي تبليغاتي به خصوص در تهران به شدت بر اذهان مردم تاثير منفي مي گذارد در حالي كه هيچگونه ضابطه مشخصي براي نصب اين تابلو ها وجود ندارد.

دكتر يعقوب موسوي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خيرگزاري مهر افزود : تابلوهاي تبليغاتي كه در فضاي عمومي شهر، در معابر و كنار خيابانها و بزرگراهها نصب مي شوند ، يا از سوي اداره ها و ارگانهاي رسمي نصب مي شوند يا به سفارش اشخاص حقيقي و حقوقي به منظور معرفي كالاها وخدمات آنها انجام مي شود  Tاين درحالي است كه هيچ ضابطه و معيار مشخصي براي نصب اين تابلوها وجود ندارد .

 وي ادامه داد: اصل  نصب تابلوهاي تبليغاتي با توجه به اهميت ونقش آنها درعصرارتباطات وانتقال اطلاعات امري  پذيرفته شده است و يك نياز شهري محسوب  مي شود، اما شيوه ارائه اين تبليغات در كشور و محتوا و محل نامناسب نصب آن وضع ناراحت كننده و دلهره آوري را به وجود آورده است .

 وي گفت : شيوه نصب تابلوهاي تبليغاتي در شهرها چنان است كه هر كس پول بيشتري پرداخت كند ، آگهي او بدون هيچ ضابطه اي درهر نقطه از شهر كه بخواهد نصب مي شود ، درحالي كه اين مسئله موجب انحراف ذهن شهروندان و به خصوص رانندگان در حين رانندگي مي شود.

 وي افزود: تابلوهاي تبليغاتي به طور همزمان هم آموزه هاي ديني و مذهبي و هم فرهنگ مصرف گرايي و سرمايه داري غربي را ترويج مي كنند و يك تناقض و تضاد آشكار در محتواي تابلوهاي تبليغاتي به چشم مي خورد كه با اصول و فرهنگ بومي ما تفاوت دارد.

وي ادامه داد : نابساماني وضع تابلوهاي تبليغاتي در شهرها به گونه اي است كه يك ناظر خارجي آشنا به زبان فارسي به راحتي مي تواند تضاد و آشفتگي شكلي و محتوايي آن را درك كند زيرا نبود هرگونه ضابطه و نظارت در اين زمينه كاملا آشكار است .

 وي گفت : نصب تابلوهاي تبليغاتي بايد براساس يكسري اصول ومعيارهاي مشخص از نظر رعايت اصول ايمني در شهر  و با توجه به آثار روحي و رواني آن انجام  شود، ضمن اينكه از نصب تابلوهاي تبليغاتي با تصويرها و رنگهاي تند كه موجب  انحراف ذهن رانندگان و بروز حوادث مي شود بايد جلوگيري كرد .

 وي افزود : نكته مهمي كه در نصب تابلوهاي تبليغاتي بايد در نظر گرفته شود توجه به آثار روحي و رواني تابلوهاي تبليغاتي به خصوص تابلوهاي مصور است كه در مواردي با نمايش عكسهاي وحشت آور و خشن، آثار روحي نامطلوبي در شهروندان به خصوص كودكان برجاي مي گذارند .

 وي ادامه داد : تابلوهاي تبليغاتي يك نوع محصول فرهنگي محسوب مي شوند و همان طور كه براي  انتشار يك اثرفرهنگي  مراقبتهاي  بهداشت روحي و رواني در نظر گرفته مي شود ،  براي نصب اين تابلوها نيز بايد رعايت اين اصول الزامي شود  زيرا بي توجهي به اين مسئله مي تواند عواقب خطرناكي مانند حوادث جاني يا بيماري هاي روحي را در پي داشته باشد.

 دكتر موسوي گفت : هر تابلوي تبليغاتي داراي بار معنايي مشخصي است كه  آثار مثبت يا منفي كوتاه مدت يا بلند مدت  متعددي در پي دارد به همين علت استفاده از تصاويري كه آثار سوء روحي و رواني دارند بايد به طور كلي ممنوع شود .

 وي افزود : شهرداري تهران مسئول مستقيم نصب تابلوهاي تبليغاتي ومسائل مربوط به آن است و بايد هر چه زودتر با تدوين اساسنامه نصب  تابلوهاي تبليغاتي درسطح اين شهر و ساماندهي وضع اين نوع تبليغات در فضاي عمومي از آثار سوء  آن در همه ابعاد  جلوگيري كند.

 

کد خبر 19550

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha