ليلا عيوض زاده در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: هم اكنون كوتاه قدي در تمامي استان هاي كشور وجود دارد و پژوهش هاي انجام شده نشان مي دهد كه متوسط رشد قدي كودكان و نوجوانان ايراني با استانداردهاي جهاني هماهنگي ندارد چون در كشور به ميزان مناسب از شير و لبنيات استفاده نمي شود.
وي اظهار داشت: هم اكنون ميزان رشد قدي نوجوانان ايراني در سنين بلوغ و مقطع تحصيلي راهنمايي كمتر از 150 سانتيمتر است در صورتي كه اين ميزان بر اساس استاندارد بايد بيش از 150 سانتيمتر باشد.
اين كارشناس تغذيه گفت: كودكان و نوجونان در سنين بلوغ و پيش از آن بايد روزانه 3 واحد شير و لبنيات استفاده كنند و اين ميزان برابر با يك ليوان شير، يك و نيم ليوان دوغ و يا 40 تا 60 گرم پنير است كه شير از اهميت بيشتري برخوردار است چون كلسيم شير راحتتر و بهتر جذب مي شود.
وي تصريح كرد: بهترين و مهمترين دوره رشد قدي در دختران در سنين 8 تا 11 سال و پسران در سنين 13 تا 15 سال است كه با برنامه غذايي و بدون استفاده از داروهاي هورموني و رشد مي توان به رشد مناسبي از قد رسيد، بنابراين برنامه ريزي پايه در دوره كودكي بسيار مهم و ضروري است چون در اين دوره كلسيم در استخوان ها رسوب مي كند.
عيوض زاده ادامه داد: براي ايجاد رسوب كلسيم در استخوان ها، بدن نيازمند دريافت برخي ويتامين ها و املاح است و در اين زمينه نيز ويتامين D موجود در زرده تخم مرغ مي تواند به اين امر كمك كند.
وي گفت: قرار گرفتن كودكان به مدت 10دقيقه در تابش نور مايل خورشيد، در صورتي كه پوست صورت و دست ها در معرض اين نور نباشد مي تواند موجب شود كه بدن ميزان مناسب ويتامين D را دريافت كند.
عضو انجمن تغذيه ايران با بيان اينكه تغذيه رابطه مستقيمي با ميزان رشد قد كوكان و نوجونان دارد، گفت: بر اساس تحقيقات انجام شده در ژاپن طي 10 سال با در نظر گرفتن تغذيه مناسب براي كودكان و نوجوانان توانسته اند كه رشد قدي در اين كشور را 13 سانت افزايش دهند با وجود اينكه اين كوتاه قدي به صورت ژنتيك در اين كشور وجود داشته است اما توانستند بدون دارو و فقط با برنامه غذايي صحيح به اين امر مهم دست يابند.
نظر شما