۲۸ خرداد ۱۳۸۴، ۱۲:۱۰

پس از نيم قرن با شرط برقراري آزادي ديني

واتيكان رابطه با چين را از سر مي گيرد

واتيكان روز جمعه بر اشتياق خود براي برقراري مجدد رابطه ديپلماتيك با چين تصريح كرد، اما مصرانه از پكن خواست براي رسيدن به اين هدف در ابتدا بايد آزادي ديني را بر ديگر آزاديهاي ارجح بداند.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، وزير خارجه واتيكان اسقف اعظم جيواني لاجولو گفت، ما براي از سر گيري روابط ديپلماتيك با پكن آماده هستيم، دراين ميان دشواريهايي نيز وجود دارد، اما فكر مي كنم مي توانيم برآن غلبه كنيم.

او با اشاره به علاقه واتيكان مبني بر ايجاد رابطه با پكن اظهار داشت، اكنون درك بهتري از طرف دولت چين در زمينه موضع ما مشاهد مي شود.

وي افزود، واتيكان تعهدات بزرگي در مورد مردم چين به عهده دارد.

چين و مقرپاپ در زمينه بحث درباره روابط احتمالي صحبتي نكرده اند، اما رهبران پرجمعيت ترين كشور دنيا و كوچكترين كشور دنيا آشكارا اشتياق خود را براي ايجاد چنين روابطي اعلام كرده اند.

لاجولو در سخنراني خود درباره ديپلماسي پاپي در سنگاپور گفت، در ميان ديگر انواع آزادي ها، آزادي ديني حائز اهميت بيشتري است، آزادي ديني مي تواند ديگر انواع آزادي را  به وجود آورد.

چين در سال 1951 رابطه خود را با مقر پاپ قطع كرد و همچنين از رابطه با هر دولتي كه با تايوان ارتباط دارند نيز سرباز زد، چرا كه چين تايوان را بخشي از قلمرو خود مي داند كه جدا شده است. واتيكان تايوان را به عنوان يك دولت مستقل به رسميت شناخته است. در حقيقت واتيكان تنها دولت اروپايي است كه با تايوان رابطه رسمي دارد.

سفير تايوان در گفتگو با آسنا، خبرگزاري ايتاليايي اظهار داشت، چين از تايوان به عنوان دستاويزاستفاده مي كند، درحالي كه مشكل اصلي آزادي ديني است.

در حدود چهار ميليون كاتوليك چيني در كليساهايي كه مورد قبول دولت است به انجام مراسم عبادي و نيايش مي پردازند. در اين كليساها كشيش ها از سوي دولت پكن منصوب مي شوند تا پاپ. بسياري از كاتوليكهاي چين دركليساهاي زيرزميني به انجام مراسم عبادي و نيايش مي پردازند و به واتيكان وفادار هستند. اعضاي چنين كليساهايي اغلب با آزادي و انزجار روبه رو مي شوند.

مرگ پاپ ژان پل دوم كه يك عمر عليه كمونيسم جنگيد بارقه هايي را  در زمينه روابط ديپلماتيك ميان واتيكان و چين به وجود آورد. اين امر درست 50 سال پس از انتصاب كشيش ها از سوي دولت و اخراج همه كشيش هاي خارجي و كشيش هايي كه با مقرپاپ ارتباط داشتند صورت مي گيرد.

واتيكان 9 مهر (اول اكتبر) در روز ملي چين 120 شهيد را در چين رسماً مقدس اعلام كرده  و اظهار داشت كه آنها در تظاهرات "بوكسر ريبليون" در سال 1900 به خاطر وفاداري به دين خود از دنيا رفتند. اين درشرايطي است كه پكن اصرار دارد آنها خيانتكاراني بودند كه به دليل نقض قانون اعدام شدند.

مبلغان مسيحي دهه 1970 وارد جنوب چين شدند. ماتئو ريچي (1610- 1521) در قرن شانزدهم تعاليم مسيحي را به امپراطوري چين وارد كرد و در حدود 30 سال در چين زندگي كرد و در تلاشهاي  درك دوجانبه ميان چين و غرب پيشگام بود .

کد خبر 196650

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha