به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري مهرحسين فهيمي با ارسال نمابري به اين خبرگزاري اعلام كرد:انتخاب آقاي دكتر احمدي نژاد به عنوان رئيس جمهور و اجراي برنامه هاي ايشان در خصوص اصلاح نظام بانكداري كشور و تخصيص عادلانه و مناسب تسهيلات اعطائي و اعتباري و هدايت بهينه نقدينگي و جلوگيري از مصرف منابع بانكي كه هم اكنون منجر به ايجاد هزينه هاي غير ضروري خريد و احداث ساختمان هاي لوكس و مجلل توسط بانك ها شده است، موجب خواهد شد تا حجم عظيم نقدينگي به سوي سرمايه گذاري مولد مخصوصا از طريق بورس حركت كرده و بازار سرمايه كشور را متحول خواهد كرد.
وي معتقد است: در چنين شرايطي شركت ها و بنگاههاي بزرگ و متوسط اقتصادي هم در بخش خصوصي و هم در بخش دولتي براي استفاده از اين نقدينگي آماده ورود به بورس خواهند شد.
به عقيده فهيمي، در چنين حالتي دو هدف اساسي محقق خواهد شد ؛ اول سوق دادن نقدينگي به سرمايه هاي مولد در بخش هاي توليدي، صنعتي و خدماتي، دوم كوچك سازي دولت به معناي واقعي آن.
فهيمي در اين نمابر اعلام كرده است: همچنين آن بخش از برنامه هاي بورس در خصوص همگاني كردن فرهنگ سهامداري و اجراي عدالت در جامعه از طريق گسترش بازار سرمايه در ميان اقشار مختلف مردم كه در دولت هاي قبلي با اقبال كامل مواجه نشده بود با پيروزي آقاي احمدي نژاد با سرعت غير قابل باوري دنبال خواهد شد.
به عقيده وي، در راستاي اين برنامه ها سهام واحدهاي بزرگ توليدي از قبيل مجتمعهاي عظيم پالايشگاهي، پتروشيمي، نفت و گاز و همچنين واحدهاي ذوب آهن و فولادسازي و كارخانه هاي خودروسازي و امثال آن با اقساط بلند مدت به اقشار آسيب پذير جامعه واگذار خواهد شد.
بنابراين به جاي گسترش خانواده هاي تحت پوشش نهادهاي حمايتي همچون كميته امداد، بهزيستي و امثال آن، هر يك از اين خانوارها و اقشار ضعيف جامعه با دريافت بخشي از سهام واحدهاي ياد شده از يك طرف وابستگي شان به نهادهاي حمايتي منتفي شده و از طرف ديگر با درآمد معقول و ثابت از محل سود سهام شركتها و افزايش سرمايه آنها ضمن برخورداري از حداقل معيشت، وجوه سهام را در اقساط بلند مدت پرداخت خواهند كرد.
در اين نمابر ذكر شده است: به عنوان مثال اگر بر اساس شاخص سال 83 كه نرخ متوسط بازدهي در بورس 15درصد بوده است تنها به هر خانواده يك ميليون تومان سهم مجتمعهاي بزرگ توليدي واگذار شود سود سالانه 15 درصدي آن معادل 2 برابر پرداختي كميته امداد به يك خانواده تحت پوشش خود مي باشد. اين در حالي است كه نرخ متوسط بازدهي در بورس در سال قبل از آن (1382) 120درصد بوده است.
فهيمي معتقد است: بدين ترتيب كرامت انساني اقشار ضعيف جامعه حفظ شده و نوعي نظارت عمومي آحاد جامعه بر شركت هاي دولتي از طريق حضور سهامداران در مجامع عمومي شركت ها جهت تصويب صورت هاي مالي و انتخاب مديران شركت ها فراهم خواهد شد.
البته واگذاري سهام بنگاه هاي اقتصادي دولتي به اقشار فاقد درآمد در جامعه بخشي از اين برنامه بوده و در جهت كوچك سازي دولت سهام اين واحدها به اقشار كم درآمد و حتي متوسط جامعه نيز واگذار خواهد شد. تنها از اين طريق است كه توسعه اقتصادي كشور در سفره هاي عامه مردم نمود پيدا مي كند و عدالت اقتصادي هر چند در حداقل آن رعايت مي شود.
به عقيده فهيمي، اجراي همين برنامه موجب ورود ميليونها نفر از آحاد مردم به بورس و سهيم شدن آنها در رشد و توسعه اقتصادي كشور شده و بالتبع رونق بازار سرمايه را به همراه خواهد داشت. هم اكنون در مجموعه سازمان بورس زير ساخت هاي لازم از طريق ايجاد تالارهاي منطقه اي در اقصي نقاط كشور و ارتباط سازمان يافته با پايگاه اطلاعات جمعيتي كشور فراهم است تا تصميم هاي بزرگ در اين زمينه اجرا شود.
بنابراين با توجه به ديدگاههاي مطروحه از سوي آقاي دكتر احمدي نژاد مبني بر حمايت قوي از بازار سرمايه و واگذاري سهام بنگاههاي اقتصادي به اقشار محروم و كم درآمد و همچنين هدايت بهينه نقدينگي پيروزي ايشان در انتخابات موجب رونق فزاينده بورس و بازار سرمايه در كشور خواهد شد.
نظر شما