۵ تیر ۱۳۸۴، ۱۳:۱۳

از سوي شركت شهر سالم صورت گرفت:

15توصيه به والديني كه كودكان خود را به پاركها مي برند

با توجه به فرارسيدن فصل تابستان و گذران بخش زيادي از اوقات فراغت جوانان ، نوجوانان و كودكان در فضاهاي سبز و بوستان ها، شركت شهر سالم با صدور دستورالعملي خواستار رعايت 15 توصيه ايمني و بهداشتي در هنگام استفاده از وسايل بازي عمومي در پارك هاي شهر تهران از سوي خانواده ها شد.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روابط عمومي شهرداري تهران ، بر اساس آمار منتشر شده در كشورهاي اروپايي و آمريكايي سالانه هزاران كودك به دليل عدم رعايت ضوابط ايمني در هنگام استفاده از اين وسايل به مراكز درماني مراجعه مي كنند كه بعضا در پاره اي مواقع مرگ كودكان را به همراه داشته است ولي متاسفانه در كشور ما آمار دقيقي از اين گونه حوادث در دست نيست.كودكان به دليل شرايط سني كم و ناتواني در تشخيص اين خطرات همواره در معرض خطرات بالقوه اي هستند كه ممكن است در هنگام بازي براي آنان اتفاق بيفتد  پس اين وظيفه توليد كنندگان، مسئولين ذيربط در شهرداري و والدين است كه شرايطي را مهيا كنند تا از بروز چنين حوادثي براي كودكان جلوگيري كنند.

مركز بهداشت كار شهرداري تهران در زمينه تدوين استانداردهاي ايمني و بهداشتي كه مي بايست در اينگونه اماكن وجود داشته باشد فعاليت هاي گسترده اي را آغاز كرده است از جمله تدوين "ضوابط بهداشت و ايمني محل هاي بازي كودكان در پارك ها" كه مي بايست در شهرداري تهران به مورد اجرا گذارده شود ، عدم رعايت مسايل  ايمني  و بهداشتي  در توليد ، نگهداري و استفاده از تجهيزات  بازي عمومي موجود در پاركها مي تواند صدمات جبران ناپذيري را براي كودكان كه مراجعين اصلي به اين اماكن هستند در برداشته باشد.

با توجه به اين مسايل به منظور كاهش حوادث در محل هاي بازي عمومي و افزايش ضريب ايمني در اين اماكن ، گروه بهداشت و ايمني مركز بهداشت كار شهرداري تهران 15 توصيه ساده به والدين و مراجعين به پاركها پيشنهاد شد و اين توصيه ها مي بايست بر روي تابلويي در مدخل ورودي محل هاي بازي كودكان در پارك ها نصب شود و اين توصيه ها شامل موارد زير مي شود:

1- والدين مي بايست به بازي كودكان نظارت كافي داشته باشند.
2-والدين و كودكان نبايد از وسايل بازي به عنوان نيمكت و محل نشستن استفاده كنند.
3- به دليل امكان آلودگي ، كودكان نبايد به سطل هاي زباله موجود در پارك دست بزنند.
4- والدين مي بايست قبل از استفاده كودكان از وسايل بازي سطح آنرا از نظر داغ نبودن بررسي كنند.
5-با توجه به اينكه يكي از علل بروز حوادث در زمين هاي بازي گير كردن بند كلاه ، باراني ، بند دور يقه لباس كودكان به وسايل بازي است  توصيه مي شود به منظور پيشگيري از اينگونه حوادث قبل از بازي اينگونه بندها از روي لباس كودكان برداشته شود.
6- توصيه مي شود در هنگام بازي كودكان از انگشتر و گردنبند استفاده نكنند زيرا وجود اين وسايل در هنگام بازي مي تواند باعث گيرافتادن اجزاي بدن كودكان شود و ايجاد حادثه كند.
7- كودكان پيش دبستاني (2تا 5 سال)  مجاز به استفاده از  الاكلنگ، سرسره هاي طولاني و مارپيچ ، ميله هاي بالارونده ، نرده هاي افقي و نرده هاي مدور يا منحني نيستند.
8- ايستادن كودكان بر روي محور الاكلنگ و به حركت درآوردن آن به وسيله نيروي پاها ممنوع است.
9- كودكان در هنگام حركت تاب مجاز به سوار و پياده شدن از آن نمي باشند.
10-استفاده از تاب به صورت ايستاده ممنوع است.
11-كودكان در هنگام بازي نبايد به طرف تاب در حال حركت بدوند يا اينكه به اين وسيله پشت كنند زيرا ضربه حاصل از برخورد تاب مي تواند باعث ايجاد حادثه شود.
12- استفاده همزمان بيش از يكنفر از تاب هاي تك صندلي ممنوع است.
13- توصيه مي شود كودكان پيش دبستاني از چرخ فلك استفاده نكنند و چنانچه استفاده شد حتما والدين به بازي آنها نظارت كامل داشته باشند.
14- سوار و پياده شدن از چرخ فلك در هنگام حركت ممنوع است.
15- سرخوردن به صورت معكوس ، ايستاده و بالا رفتن از سطح سرسره به جاي استفاده از پله يا  لبه ها به جاي بستر سرسره ممنوع است.

 

 


 

کد خبر 199804

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha