۵ شهریور ۱۳۸۲، ۱۴:۳۹

برآستان جانان (34)

توصيه هايي براي رفتار با نوجوانان و جوانان در مساجد

توصيه هايي براي رفتار با نوجوانان و جوانان در مساجد

خبرگزاري مهر: حفظ اعتدال در آموزشهاي مذهبي نشات گرفته از آموزه هاي وحياني وهمچنين سيره ائمه گرامي اسلام بوده است و به شهادت تاريخ وروايات؛ پيامبر و امامان ما ، كه بزرگترين مربيان بشر بودند ؛ هميشه روحيه اي منعطف ومعتدل داشتند . اين مساله بويژه در برخورد باجوانان ونوجوانان اهميت مضاعف تري مي يابد.

پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله مي فرمود : « ادعو الناس و بشر و يسروا ولا تعسروا » « بايد استعداد ها و ظرفيت افراد را شناخت و طبق آن مردم را به راه حق فرا خواند ، زيرا ظرفيت و ميزان رشد مذهبي افراد گوناگون است

آن حضرت در مقام آموزش و هدايت افراد مي فرمايد : « د رمرحله هدايت ، ميانه روي را پيش گيرند »( اين موضوع را سه مرتبه تكرار نموده) و سپس فرمود : «هر كس در مقام آموزش و ارشاد راه تند وسخت را در پيش گيرد ، دين را مغلوب كرده و ضربه زده است ». لذا بايدبدانيم كه  همه نوجوانان وجوانان در محيط و خانواده هاي مذهبي تربيت نشده اندوحتي اگر هم چنين باشده داراي روحيات و علاقمند ي مذهبي متفاوتي هستند . مربي با تجربه كسي است كه با هر فرد مطابق تفاوت هاي فردي وي برخورد مي كند .

نوجوانان و جوانان به دليل ويژگي هاي رواني دوران بلوغ ، كنجكاوي و شوق وافري براي شناخت خود و جهان و نظام هاي اعتقادي گوناگون دارند . اگر مربيان دلسوز اطلاعات صحيحي در اختيار آنها نگذارند ، ممكن است مطالب غلط و گمراه كننده ، آنان را تحت تاثير قرار دهد . سهل انگاري والدين و مربيان در زمان آموزش هاي مناسب مي تواند باعث شكل گيري نگرش هاي غلط و عادات ناپسند در نوجوانان شود . يكي از مكان هاي مناسب براي آموزش و راهنمايي نوجوانان و جوانان كانون هاي بسيج و كانون هاي فرهنگي مستقر در مساجد است . د راين كانون ها لازم است از مشاوران و روان شناسان بهره گيري و در محيط مساجد آموزش هاي گوناگون مناسب با ويژگي هاي نوجوانان عرضه شود .

روحانيون مساجد و مسئولان دفاتر فرهنگي مساجد بايد بين مراعات دستورها و نظم از يك سو ، و عملكرد خود انگيخته و داوطلبانه نوجوان تعادل بوجود آورند . نوجوانان و جوانان بايدبتوانند در طرح برنامه هاي مربوط به خود در مساجد نقش مشاركتي فعال ايفا و با هيات امنا رابطه اي صميمانه و نزديك برقرار كنند . با تا سف د ربرخي مساجد شاهد فاصله و اختلاف بين هيات امنا و جوانان مساجد هستيم .

ميل به مورد توجه قرار گرفتن ، مسئوليت داشتن وورود به كارهاي تشكيلاتي در نوجوانان و جوانان بايدمحور برنامه ريزي براي آنان باشد. زيرا نوجواانان و جوانان در سنيني هستند كه احتياج به روابط اجتماعي و فعاليت هاي گروهي با همسالان دارند .

چرادر مساجد هر نوجواني نتواند با توجه به علائق و توانايي هايي كه دارد اجراي كاري را عهده دار شود؟ آياانديشيده ايم كهآنها مي توانند با همسالان خود رابطه مناسبي برقرار كنند و مسئوليت هاي متناسبي به عهده گيرند . اين تمريني براي پذيرش بين آنها د رمساجد است .

وسرانجام اينكه فعاليت هاي مساجدبه خصوص درموردجوانان ونوجوانان بايد شامل جنبه هاي متنوع فعاليت ها ي علمي ، ديني ، تفريحي ، هنري و ورزشي باشد، چرا كه يكنواختي موجب خستگي وگريز نوجوانان خواهد شدونبايد فراموش كرد كه فعاليت هاي متنوع مكمل يكديگرند .

کد خبر 19984

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha