به گزارش خبرنگار مهر، پیست اسکی پیام که در شهرستان مرند استان آذربایجان شرقی واقع شده و یکی از جاذبه های منحصر به فرد برای جذب علاقمندان به ورزشهای زمستانی و طبیعت گردان به شمار می رود، با قدمت بیش از 40 سال از پیست های قدیمی ایران است.
این پیست با توجه به موقعيت مناسب اقليمي، زمستانهاي سرد و برف گير سالانه عده کثيري از گردشگران داخلي و خارجي را جذب ميکند و حتی ميتوان بيش از اين بر جذب گردشگر توسط اين منطقه اميدوار بود.
اگر در روزهای تعطیل به خصوص جمعه ها به جاده های اطراف این پیست توجهی شود ، سیل عظیم جمعیت که اکثرا جوانان منطقه هستند دیده می شود که به خاطر داشتن روزی شاد و استفاده از طبیعت بکر و زیبا عازم این منطقه هستند، اما متاسفانه با وجود حجم استقبال ها از این منطقه، این پیست در طول دو سه ماه اخیر به دلیل پاره ای مشکلات بسته شده است.
مصدومیت های گوناگون ناشی از نبود امکانات در این منطقه
زمانی که از فرماندار مرند در خصوص مشکلات این پیست سوال می کنیم، می گوید: تله های این پیست خراب بوده و نیاز به تامین و تعویض دارد، همچنین از نظر تامین آب و وسایل بهداشتی و ایمنی نیازمند تخصیص اعتبار است.
رئیس اداره ورزش و جوانان مرند نیز با برشمردن پاره ای از مشکلات این پیست می گوید: این پیست از سال گذشته چهار میلیون تومان به شرکت برق بدهی دارد و همچنین مجهز به آب شرب نبوده و حتی سرویس های بهداشتی آن نیز به دلیل نبود آب کاربردی ندارند.
علی نجاری ادامه می دهد: تامین سوخت برای سیستم های گرمایشی این مجموعه نیازمند اعتبار بسیار زیادی است، همچنین تعمیر رستوران ها و دستگاه برف روب از دیگر نیازهای اساسی برای این مجموعه است.
همچنین باید علاوه بر مشکلات مطرح شده توسط مسئولان، مشکلات راه را نیز به آن اضافه کرد، به گونه ای که طی سال های گذشته به علت عدم برفروبی مناسب و نمکپاشی چند دستگاه خودرو با هم برخورد کرده یا از جاده منحرف شده اند.
البته حوادث به این جا ختم نشده و طی این مدت چندین نفر نیز به علت استفاده از تیوب از ناحیه پا، دست و کمر دچار شکستگی های شدیدی شده اند و حتی در سال گذشته شاهد مرگ جوان21 ساله ای از اهالی تبریز به علت لیز خوردن از تیوپ و مصدومیت شدید بوده ایم که به نظر می رسد باید برای جلوگیری از این نوع حوادث فکر اساسی شود.
نبود بودجه مشکل اساسی پیست اسکی مرند
فرماندار مرند مشکل اصلی این مجموعه را کمبود بودجه می داند و به خبرنگار مهر می گوید: برای احیای دوباره این پیست از اداره ورزش و جوانان استان در خواست بودجه کردیم که متاسفانه این اداره برای سال 91 اعتبار کافی نداشته و به همین دلیل تعطیلی را بعنوان بهترین راه حل انتخاب کرد.
بهنام رضوانی ادامه می دهد: برای بازگشایی کامل دوباره این پیست نیازمند یک میلیارد اعتبار هستیم البته حداقل با 200 میلیون تومان هم می توان به طور نسبی این مجموعه را تجهیز کرد اما حتی این مقدار بودجه هم از طرف سازمان ورزش و جوانان تامین نمی شود.
علی نجاری نیز در این خصوص به خبرنگار مهر می گوید: شهرستان مرند توانایی تامین بودجه ی لازم برای تجهیز این پیست را ندارد که باید در این میان اداره ورزش استان کاری انجام دهد که البته به نظر می رسد حتی خود استان هم این بودجه را ندارد و حل آن به وسیله مقامات ارشد استانی ممکن خواهد بود.
رئیس اداره ورزش و جوانان مرند ادامه می دهد: این پیست از سال قبل به اداره برق چهار میلیون مقروض است، همچنین مشکلات تامین سوخت و حتی حقوق کارگران این پیست که طی یک سال گذشته پرداخت نشده است نیاز به تامین اعتبارات کافی دارد.
رئیس هیئت اسکی آذربایجان شرقی هم با اشاره به این نکته که اداره ورزش استان به تنهایی نمی تواند این مشکل را حل کند، می گوید: حل این مسئله نیاز به حمایت مدیران ارشد استان و کشور دارد و به تنهایی از دست اداره ورزش و جوانان کاری ساخته نیست.
رحمت الله شاه مرادپور ادامه می دهد: پیست اسکی توجیه اقتصادی نداشته و در آمدش کفاف هزینه های آن را نمی دهد.
اکبرمحمودی نیز با بیان اینکه مشکل اصلی تعمیر این پیست کسری بودجه است به خبرنگار مهر می گوید: میزان تخصیص اعتبارات سال 91تاکنون بسیار کم بوده و به سختی به 11 درصد می رسد.
مدیر کل اداره ورزش و جوانان استان ادامه می دهد: تمامی مشکلات این پیست شناسایی شده ولی تا وقتی که تخصیص اعتبار به ورزش استان صورت نگیرد نمی توان گامی در جهت رفع مشکلات این پیست برداشت.
تغییرات مکرر مدیریت، زمینه ساز آشفتگی مدیریتی پیست
در این میان، رئیس اداره ورزش و جوانان مرند از به کارگیری مدیریت های نادرست در این پیست می گوید و می افزاید: مدیریت این پیست،طی مدت کوتاهی به هیئت اسکی استان واگذار و پس از این مدت دوباره به هئیت خود شهرستان سپرده شده و این داد و ستدها در طول سال های اخیر چندین نوبت ادامه داشته است.
وی اضافه می کند: در خود شهرستان نیز در طول پنج سال هفت بار رئیس اداره ورزش و جوانان تغییر یافته که تمامی این بی مدیریتی ها سبب مشکلات ریشه ای در این پیست شده است زیرا با وجود این تغییرات نمی توان انتظار زیادی برای مدیریت صحیح در این پیست داشت.
نجاری ادامه می دهد: شهرستان مرند در رشته اسکی دارای استعداد های بسیار درخشانی است که با توجه به این مسائل باید مدیریت پیست اسکی مرند در اختیار خود شهرستان قرار گیرد تا مسئولان ورزشی این شهرستان بتوانند بدون هیچ دغدغه خاطر به وظیفه خود عمل کرده و برای مدیریت پیست برنامه ریزی بلند مدت داشته باشند.
فرمانداری مرند هم باید پاپیش بگذارد
رئیس هیئت اسکی آذربایجان شرقی با بیان این نکته می گوید:طبق قانون، کار هئیت اسکی تنها نظارت و همچنین پرورش استعداد ورزشکاران در این رشته است و زمانی که مشکلات آنجا مرتفع شود، وظیفه من ایجاد مدرسه اسکی در آنجا و پشتیبانی از ورزشکاران این رشته است.
شاه مرادپور با انتقاد از فرمانداری مرند می گوید: اداره ورزش و جوانان به تنهایی نمی تواند این مشکل را مرتفع کند زیرا برخی مشکلات مربوط به راهداری جزو وظایف فرمانداری مرند است اما متاسفانه در خصوص سایر مشکلات هم تاکنون این فرمانداری در خواست جلسه ای با مدیران ورزشی استان نکرده است.
اما رئیس اداره ورزش و جوانان مرند با رد این مسئله می گوید: فرمانداری مرند در این خصوص مرا مسئول رسیدگی به این امر کرده است که من نیز حتی تا قبل از تعطیل شدن این پیست، طی چندین مرتبه مکاتبه با اداره ورزش و جوانان استان خواستار رسیدگی به این مشکل شدم.
نجاری ادامه می دهد: اما به دلایلی از جمله نبود بودجه کافی سرانجام پیرو نامه تاریخ بیستم آبان سال جاری از طرف اداره کل ورزش و جوانان این پیست به صورت موقت تعطیل شد.
وی می افزاید: فرمانداری مرند حاضر شده است به محض حل مشکلات این پیست، مشکلات راه را حل کند اما قرار بر این نیست که فرمانداری پول برق این مجموعه را تامین کند و این وظیفه بر عهده اداره کل ورزش و جوانان است.
سرمایه گذاران به داد ورزش استان برسند
رئیس هئیت اسکی استان با تاکید بر ضرورت حمایت سرمایه گذاران از ورزش استان می گوید: هم اکنون در تمامی رشته های ورزشی به دنبال سرمایه گذار هستیم اما متاسفانه حتی برخی سرمایه گذاران استان اسپانسری ورزشکاران تهرانی و یا سایر جاهای کشور را بر عهده می گیرند در حالی که در بسیاری از رشته های ورزشی، استان دارای پتانسیل بسیار مناسبی نسبت به سایر استان ها است.
وی ادامه می دهد: اخیرا در پیست اسکی سهند هم همین مشکلات پیش آمده بود که با پشتیبانی یک خیّر توانستیم وضعیت این پیست را بهتر کنیم.
شاه مرادپور با اشاره به پتانسیل بالای ورزشکاران استان در رشته اسکی می گوید: بعد از استان تهران، بهترین نفرات در ورزش اسکی در استان آذربایجان شرقی هستند و از باب قهرمانی بهتر از سایر استان های کشور عمل کرده ایم که در این میان ورزشکاران این رشته حق دارند حداقل از یک پیست سالم برخوردار باشند.
وی ادامه می دهد: اگر ورزش در کشور بخواهد راه نجاتی برای خودش بیابد باید فوتبال از بدنه دولت جدا شود زیرا تمام سرمایه گذاری ها در کشور تنها به ورزش فوتبال اختصاص می یابد.
با وجود این کمبودها به نظر می رسد این پیست شایستگی میزبانی توریست ها و گردشگرانی که از سراسر دنیا برای دیدن زیبایی های این منطقه عازم این پیست می شوند و همچنین مردم منطقه که برای پر کردن وقت خود در روزهای تعطیل به این پیست می آیند را نداشته باشد و تعطیلی این پیست بیشتر حفظ آبرو می کند.
به هر حال مشکلات این پیست بزرگ کشور بسیار ریشه ای بوده و با توجه به سخن مسئولان در این خصوص به احتمال زیاد به این زودی نیز شاهد بازگشایی این پیست نخواهیم بود، مگر با همکاری مسئولان ارشد استانی و حتی کشوری یا سرمایه گذارانی که به نظر می رسد حضورشان در این صحنه بسیار حساس تر از سایر زمان ها به چشم می خورد.
.......................................
گزارش از فائزه زنجانی
نظر شما