به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، رييس جمهور كه در آستانه هفتم تير سالروز شهادت شهداي قوه قضاييه و روز قوه قضاييه در سالن اجلاس سران و در جمع مسوولان اين قوه سخن مي گفت، اظهار داشت: لازم مي دانم از برادر بزرگوارم آيت الله شاهرودي رييس عالم ، شجاع و متفكر قوه قضاييه تشكر كنم كه در جهت بنيانگذاري نظام عادلانه قضايي دست به تدوين لوايح و دستورالعمل هاي ارجمند قضايي و كه نمونه اي از آن بخشنامه و دستورالعمل هاي راجع به تامين و تضمين حقوق شهروندي است.
خاتمي گفت: به آقاي شاهرودي پيشنهاد كردم رييس جمهور منتخب در اين مراسم سخنراني كند اما آقاي شاهرودي اجازه ندادند و در آخرين سخنراني خود در هويت و موقعيت فعلي و در جمع مسوولان قضايي ضمن آرزوي موفقيت براي آقاي دكتر احمدي نژاد در مسير سختي كه پيش روي دارد، اميدوارم با كمك همه دستگاهها و هماهنگي قواي سه گانه بتواند خدمتگزاري شايسته اي براي مردم انجام دهد.
رييس جمهور افزود: معتقدم كه اسلام مي تواند جهاني مطلوب را براي انسان بسازد و سعادت ابدي را نيز تامين كند و خيلي از نابساماني هاي امروز ما به دليل دوري از اسلام واقعي و خلاصه شدن در ظواهر اسلام است.
وي خاطرنشان كرد: مساله نوآوري ديني امري است مستمر و هماهنگ با رشد طبيعت و جان و جهان انسان و تطبيق امور شايسته و تحول در ديدگاه.
رييس جمهور گفت: در طول تاريخ، دغدغه ذهني متفكران ميان دين و دنيا بوده است و بايد اين امر در شعارها و هياهوها مشخص شود.
وي افزود: اگر رضايت نبود حكومت مشروع ديني مستقر نمي شد ولي هر رضايتي نتيجه آن استقرار حكومت مورد خاص و مطلوب شرع نيست. مردم سالاري ديني آن است كه رضايت مردم و برآمدن از قدرت مردم شرط تحقق نظام مشروع و مطلوب است و هيچ كس حق ندارد حتي حكومت مطلوب الهي را بر مردم تحميل كند.
خاتمي گفت: جمهوري اسلامي نظام مبتني بر راي مردم و در آن حاكم مسوول در برابر مردم است و هيچ قدرتي خارج از خاص مردم شكل نخواهد گرفت و حقوق بشر و حرمت و كرامت انسان نيز به عنوان اصول اساسي در اين ديدگاه شمرده مي شود.
رييس جمهور تصريح كرد: شهروند جمهوري اسلامي هر كس با هر عقيده و روشي تا آنگاه كه در چارچوب ضوابط نظام زندگي مي كند از حقوق اساسي يك انسان برخوردار است و در آن توليد ثروت، ارزش است و توزيع عادلانه ثروت نيز ضروري و فقر و جهل و فساد بدترين آفت محسوب مي شود و عدالت جاي جنگ را مي گيرد و شهروند جمهوري اسلامي به گفت وگو به جاي ستيز و زور دعوت مي كند.
خاتمي گفت: در طول 8 سال گذشته همه تلاش من اين بود كه از چنين اسلامي دفاع كنم و بر اساس اين بينش، مدافع حرمت آزادي و پيشرفت مردم باشم و با شعار تنش زدايي، گفت وگو تمدنها و مشاركت عمومي تلاش زيادي كردم كه در برخي موارد كامروايي بود و در بسياري موارد ناكامي .
رييس جمهور افزود: خوشحالم در حالي مي روم كه قوه قضاييه پس از سالها بررسي و شناخت ضعف و قوت با بينش و مشي آگاهانه براي دفاع از امنيت، آزادي و حقوق شهروندي به نقطه روشني رسيده است و اميدوارم تلاش ها به سرانجام برسد.
وي با اشاره به كمبودها و نيازهاي قوه قضاييه افزود: در طول تصدي دولت تمام تلاش خود را براي برآورده شدن نيازهاي قوه قضاييه و رفع كمبودهاي آن انجام داده ام و آقاي شاهرودي خود شاهدي بر اين مدعا است و تلاش كرديم حقوق مزاياي كارمندان و قضات قوه قضاييه رشد مناسبي داشته باشد زيرا اگر قاضي را در تامين حد اقل نيازها كمك نكنيم شاهد فسادهاي بزرگي خواهيم بود.
خاتمي، عدالت اجتماعي را مفهومي گسترده و از بارزترين و مملوس ترين وجه عدل به معناي عام دانست و گفت: اگر قانون عادلانه نباشد قضاوت نيز عادلانه نخواهد بود و اگرچه تا حدود زيادي قوانين عادلانه داريم كه دست قاضي را براي اجراي عدالت باز مي گذارد اما هنوز در بسياري از موارد نياز به اصلاح قانون داريم.
وي افزود: البته فراموش نكنيم عدل با زور برقرار نمي شود زيرا زور از مصاديق بارز ظلم است كه اگر اين عدل مستقر شود پايدار نخواهد ماند.
خاتمي تصريح كرد: عدلي پايدار است كه از متن جان انسان مومن، آگاه و مختار برآمده باشد.
بنابر اين گزارش، پيش از سخنان خاتمي، وزير دادگستري گزارشي از روند توسعه قضايي و برنامه هاي آينده قوه قضاييه و همچنين گردهمايي سراسري مسوولان قوه قضاييه ارائه كرد.
نظر شما