به گزارش خبرنگار مهر، لطیف كریمی ظهر سه شنبه در دهمین كارگروه توسعه صادرات استان زنجان، افزود: برای پیشگیری از مغفول شدن صنعت چاقو سازی (چاقو، قمه، قداره، ذولفقار) زنجان باید آموزش های چاقو سازی به نسل جدید در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: صنایع دستی عمدتا چاقو به صورت قاچاق به كشور عراق واز آن جا به كشورهای عربی صادر می شود.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: برای صادرات صنایع دستی بخش چاقو به صورت قانونی از گمرك استان باید مجوز خاصی از وزارت دفاع و نیروهای مسلح اخذ شود.
کریمی گفت: صادرات صنایع دستی چاقو از گمرك كرمانشاه باعث شده کالای تولید شده استان به نام خود زنجان نباشد.
وی صادرات صنایع دستی استان در 9 ماه نخست امسال را 58 هزار و 710 میلیون ریال اعلام کرد و افزود: ملیله و ظروف مسی 33 درصد،چاقو و اقلام مرتبط با آن 22 درصد و انواع رودوزی شش درصد از صادرات صنایع دستی استان را به خود اختصاص داده است.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی ، گردشگری استان زنجان افزود: از نظر حجمی صنایع دستی چاقو و از نظر ارزشی ملیله بیشترین میزان صادرات را به خود اختصاص داده است.
کریمی یاد آورشد: در استان مشکلی برای صادرات صنایع دستی مانند انواع گلیم،پاپوش و رودوزی ها وجود ندارد بلکه باید استاندارد سازی در تولید انجام شود.
وی از را ه اندازی طرح اقامتی هنری در چلبی اوغلی خبرداد و گفت هنرمندان خارجی دارای پژوهش های كاربردی برای برقراری تعامل با هنرمندان زنجانی به چلبی اوغلی دعوت شده و با هم تعامل خواهند داشت.
زنجان - خبرگزاری مهر: معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان زنجان تعداد افراد فعال در بخش چاقو سازی در استان را 31 نفر اعلام کرد و گفت: ارزش تولیدات این كالاها در استان سالانه 49 میلیارد ریال است.
کد خبر 2001797
نظر شما