به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، "ليو بونيان" ، يكي از مقامات كاتوليك كليسايي كه مورد قبول دولت چين است قدرداني خود را از اظهارات اخير اسقف اعظم "جيواني لاجولو" وزير خارجه واتيكان مبني بر وجود دشواري هايي كه غلبه بر آن ممكن است ابراز كرد.
روزنامه چيني زبان ون وي پو به نقل از " ليو" نوشت، اظهارات "لاجولو" نشان مي دهد واتيكان تحت نظر پاپ بنديكت شانزدهم در حال فعاليت در زمينه ارتباط با چين است.
چين مقر پاپ در واتيكان را به رسميت نمي شناسد و از كاتوليكهاي اين كشورخواسته است در كليساهايي به نيايش و انجام مراسم عبادي بپردازند كه دولت آنها را مجاز شمرده است. در حدود 4 ميليون نفر عضو كليساهاي رسمي دولت چين هستند. اين در شرايطي است كه كارشناسان خارجي اظهار داشته اند بيش از 12 ميليون نفر در كليساهاي زيرزميني كاتوليك به نيايش مي پردازند. كشيشها و اسقفهاي كليساهاي زير زميني اغلب مورد آزار و اذيت قرار مي گيرند.
دولت كمونيست چين از واتيكان مي خواهد كه تايوان را به عنوان يك كشور مستقل به رسميت نشناسد و آن را بخشي از خاك چين بداند. مرگ پاپ ژان پل دوم كه يك عمر عليه كمونيسم جنگيد بارقه هايي را در زمينه روابط ديپلماتيك ميان واتيكان و چين به وجود آورد. اين امر درست 50 سال پس از انتصاب كشيش ها از سوي دولت و اخراج همه كشيش هاي خارجي و كشيش هايي كه با مقرپاپ ارتباط داشتند صورت مي گيرد.
واتيكان تايوان را به عنوان يك دولت مستقل به رسميت شناخته است. در حقيقت واتيكان تنها دولت اروپايي است كه با تايوان رابطه رسمي دارد.
به نظر مي رسد واتيكان در زمنيه عدم به رسميت شناختن تايوان به عنوان يك كشور مستقل راضي است اما انتصاب اسقف ها از سوي پاپ بايد صورت بگيرد و اين امر براي اين كليسا هنوز يك مانع تلقي مي شود.
ليو گفت، واتيكان مي تواند اسقفها را كانديد كرده و پكن در نهايت به صورت رسمي آنها را به سمت خود منصوب كند.
ليو افزود : اين كه انتصاب اسقفها از سوي چه كسي صورت بگيرد تفاوتي ندارد، نكته مهم اين است كه آنها "مهين دوست" باشند.
مفهوم "مهين دوست" براي ابراز وفاداري به رژيم كمونيستي چين به كار مي رود.
نظر شما