۶ اسفند ۱۳۹۱، ۱۴:۱۱

در نشست برنامه "برهان" مطرح شد:

بسیاری از سخنانی که از شریعتی نقل می‌شود ناصحیح است

بسیاری از سخنانی که از شریعتی نقل می‌شود ناصحیح است

تهیه‌کننده برنامه "برهان" تأکید کرد بسیاری از سخنانی که از دکتر شریعتی به صورت پیامک برای افراد فرستاده می‌شود، متعلق به او نیستند.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری برنامه آموزشی "برهان" به تهیه کنندگی علیرضا محمدی امروز یکشنبه ششم اسفند ماه با حضور اهالی رسانه در موسسه فرهنگ و هنر خورشید هشتم برگزار شد.

محمدی در این نشست با بیان اینکه القای شبهات دینی مدتی است اوج گرفته و تعدادی از باورهای دینی و اعتقادی در حوزه فقه و معارف به صورت سازمان‌دهی شده مورد هجمه قرار گرفته‌اند، اظهار کرد: در دانشگاه‌ها و جامعه شبهاتی وارد شده که به دلیل پایین بودن سطح دانش دینی مردم، در ذهن آنها رسوب کرده و باقی می‌ماند بنابراین "برهان" در تلاش است در این زمینه به عامه مردم پاسخ دهد.

وی افزود: عمده‌ترین نهادهای پاسخگویی به شبهات در قم هستند. نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌های کشور مرکز پاسخگویی به شبهات رواق حکمت و دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم اصلی‌ترین نهادهای پاسخگویی به شبهات دینی هستند که روزانه 80-90 هزار سوال را پاسخ می‌دهند.

این تهیه‌کننده یادآور شد: رئیس صدا و سیما به شدت پیگیر موضوع شبهات است و فضای برنامه را دنبال می‌کند معاون سیما نیز همینطور است. ما از آن رو شبکه قرآن و معارف سیما را برای این برنامه انتخاب کردیم چون رویکرد تخصصی در شبکه‌ها دنبال می‌شود و هر شبکه فعالیت دقیق خود را به انجام می‌رساند. با این حال قرار شده به دلیل حساسیت موضوع برنامه از شبکه یک و جام جم نیز روی آنتن برود.

هیات علمی برنامه متشکل از نهادهای پاسخگوی شبهات

محمدی ادامه داد: نهادهای فوق‌الذکر هیات علمی برنامه را تشکیل می‌دهند و ما با آنها طی نشست‌هایی محورها و پاسخ را طراحی کرده‌ایم.

وی درباره تفاوت ساختار برنامه توضیح داد: دو گروه دانشجوی خانم و آقا متشکل از هر گروه 8 تا 10 نفره نظرات خود را مطرح می‌کنند جداگانه به بحث و تبادل نظر می‌پردازند. نقطه آغاز برنامه نیز طرح موضوع هر قسمت در محیط آموزشی، کتابخانه کلاس درس و دانشگاه از طریق روایت یک داستان کوتاه است.

محمدی درباره انتخاب دانشجویان حاضر در برنامه تصریح کرد: شاید برخی فکر کنند ما تعدادی دانشجوی فارغ التحصیل الهیات و فلسفه را برای این موضوع انتخاب کرده‌ایم اما ما گروه‌های مختلف جوانان با رشته‌ها و گرایش‌های مختلف را دعوت کرده و آنها عامه مردم را نمایندگی می‌کنند از طرفی سوالات از پیش مشخص شده نیز نداریم.

تهیه‌کننده "برهان" گفت: لزوم مطالعه و مراجعه برای دریافت پاسخ‌ها در برنامه طرح می‌شود همانطور که ما حتی برای نصب پرده خانه هم از متخصص آن استفاده می‌کنیم یا به جای آنکه خودمان ماشینمان را تعمیر کنیم آن را به تعمیرگاه می‌بریم اما در زمینه مسائل دینی همه اظهارنظر می‌کنند. ما در این خصوص بحث تقلید را پیش کشیده‌ایم.

آیا تقلید تشویق به نادانی است؟

محمدی در ادامه به نام بردن از سرفصل‌های برخی از قسمت‌های برنامه پرداخت و گفت: راز دین گرایی و فواید آن در دنیای امروز، تقلید و شبهات پیرامون آن مثل پاسخگویی به این سوال که آیا تقلید تشویق به نادانی است؟ یا شبهات مربوط به وضعیت فقهی بانوان و بررسی عدله عقلی و نقلی آن در برنامه مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی افزود: همچنین احکام جزایی در اسلام که این روزها به شدت مورد سوال قرار گرفته چرایی حجاب، مبحث حد زدن، عرفان‌های نوظهور، نقد سکولاریسم، اعجاز قرآن، مزایای شیعه نسبت به سایر فرق، روابط افراد در اسلام، موسیقی و حدود آن در اسلام، حکومت جهانی و مهدویت، دلیل پیشرفت جوامع دور از دین، چرایی خمس و... از دیگر مباحثی است که در برنامه به آنها توجه کرده‌ایم.

تهیه کننده "برهان" فاز اول برنامه را 26 قسمت 60 دقیقه‌ای خواند که در گروه معارف شبکه قرآن و معارف سیما تولید می‌شود و تأکید کرد: تلاش کردیم از کارشناسان کمتر دیده شده در برنامه استفاده کنیم از جمله دکتر شریعتی رئیس دانشگاه علامه، دکتر باقرزاده، دکتر قنادی، آیت الله تحریری، آیت الله عابدی، دکتر شریفی و آیت الله کلباسی از جمله کارشناسان ما هستند و در حال گفتگو با آیت الله هادوی تهرانی و آیت الله شیخ جواد فاضل لنکرانی هستیم در صورت موافقت، از حضور آنها در برنامه استفاده کنیم.

وی علت انتخابات شبهات این برنامه را فراوانی و میزان مراجعه مردم به آنها معرفی کرد و گفت: مناجات‌نامه آیت الله حسن زاده آملی را نیز استخراج کرده ایم و بخش هایی از آن در قالب یک نجوا هر قسمت پخش می‌شود.علت نامیدن شبه به این نام نیز طبق فرمایش امام علی(ع) به دلیل شباهت آن به واقعیت است. وقتی سراب را آب می بینیم.

محمدی با اشاره به پیامک هایی که حاوی سخنان دکتر شریعتی ارسال می شود، در این رابطه توضیح داد: خانواده و کسانیکه تدوین تالیفات وی را برعهده داشته اند بسیاری از این سخنان را رد کرده اند برای مثال یکی از آنها این است بیش از آنکه برای زخم های امام حسین(ع) گریه کنیم به تفکر او فکر کن. این جمله مال شریعتی نیست و از طرفی در تلاش است گریه را به تمسخر بگیرد.

کد خبر 2005128

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha