ابوالفضل حری نویسنده و محقق در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: کتاب «روایتشناسی ادبیات داستانی» که یک اثر ترجمه و تالیفی است، برای چاپ توسط حوزه هنری اراک آماده میشود. این کتاب مجموعهای از مقالات مختلف است که جنبههای مختلف روایتشناسی و دستور زبان روایت را بررسی میکنند.
وی افزود: کتاب 15 مقاله را در بر میگیرد که یکی از مقالات آن به قلم من است و باقی را پژوهشگران مختلف جهان نوشتهاند. در مقالهای که از من در این کتاب چاپ میشود، سعی کردهام به زبان ساده، تمام ویژگیها و وجوه دستور زبان روایت را به خواننده معرفی کنم. در واقع میتوان گفت در دستور زبان روایت یا روایتشناسی، دو سطح مختلف داستان و متن بررسی میشود. شخصیت، زمان و خط سیر کلی وقایع را میتوان در متن بررسی کرد و وقتی فرایندی مشخص روی متن اعمال میشود، میتوان آن را در سطح داستان بررسی کرد.
این نویسنده در ادامه گفت: دیگر مقالات کتاب هم آثار داستانی را در دو سطح متفاوت داستان و متن بررسی میکنند و نمونههای مشخصی را معرفی میکنند. آخرین مقاله کتاب هم، یادداشتی از مستنصر میر، محقق و قرآنپژوه پاکستانی است که در آن جنبههای داستانی سوره یوسف(ع) را بررسی کرده است.
حری گفت: این کتاب بعد از ارائه مطالب نظری و تئوری، نمونههای کاربردی را به خواننده ارائه میکند و از این جهت میتواند مفید باشد. کتاب در چرخه چاپ و انتشار قرار گرفته و کارهایی از قبیل اخذ مجوز آن انجام شده است. قرار است «روایتشناسی ادبیات داستانی» توسط حوزه هنری اراک به چاپ برسد و آنطور که قول دادهاند به نمایشگاه کتاب تهران خواهد رسید.
ابوالفضل حری پیش از این کتاب «درباره طنز» را از سوی حوزه هنری و انتشارات سوره مهر روانه بازار نشر کرده است.
نظر شما