دکتر عظیم حمزئیان در مورد اینکه آیا برگزاری همایش ها و نشست ها در حوزه علوم انسانی در کشور منجر به تعامل اندیشمندان و توسعه این علوم شده است به خبرنگار مهر گفت:همایش هایی که در کشور در حوزه علوم انسانی برگزار می شود می توانیم به دو دسته تفسیم کنیم. یک تعداد همایش هایی که به روش شناسی اختصاص دارد که برنامه منظم و مدون و طراحی معقولی دارد.
وی افزود: از این جهت می تواند تا حدی به تحقیقات یا نتایج بهتر برسد. اما دسته ای دیگر همایش هایی هستند که چندان معرفت یا روش تازه ای را ابداع نمی کنند از این جهت ناکارآمد هستند.
مدیرادیان و مذاهب دانشگاه سمنان تصریح کرد: همایش ها متاسفانه به واسطه اینکه از وزن کمی در کشور برخوردارند برای همین بعضاً طراحی خوبی ندارند مقدار کمی توانسته اند به انباشت فکری کمک کنند.
حمزئیان در مورد اینکه ایا برگزاری همایش ها را به شیوه کنونی قبول دارید هم گفت:بطور کلی با برگزاری همایش ها موافقم اما باید روشمندتر و اصولی تر باشند جهت دار برگزار شوند همایش هایی که سالانه و جهت دار برگزار می شوند تا اندازه زیادی باعث اطلاعات جدید و انباشت فکری می شوند.
این محقق و پژوهشگر مسائل فرهنگی اظهارداشت: ولی بعضی که در جهت جریانات روزمره و یا جو موجود برگزار می شوند خوب نیستند . حدوداً می شود گفت نیمی از همایش ها چندان کارایی ندارند.
این نویسنده و محقق در مورد مقایسه همایش های داخلی با خارج از کشور تصریح کرد: همایش های خارج از کشور هم انگیزه های متفاوتی در برگزاری دارند. بعضی از همایش ها درصددند تا ببینند مردم کشورهای دیگر خصوصاً جهان سومی ها چه برداشتی یا اطلاعاتی از دانش روز آنها دارند. بعضی ها درصددند کارهای توریستی بکنند برخی از همایش ها هم به تولید دانش کمک می کنند از این جهت این گروه از همایش ها هم انگیزه های متفاوتی از همایشها دارند. ولی می توان گفت همایش هایی که در کشورهای دیگر برگزار می شوند یک حالت تجاری پیدا کرده اند.
نظر شما