۱۱ اسفند ۱۳۹۱، ۱۲:۴۲

تقدیم "بانوی خیال" به بانوان آهنگساز آذری‌زبان ایران

تقدیم "بانوی خیال" به بانوان آهنگساز آذری‌زبان ایران

حسین پرنیا آلبوم جدیدش "بانوی خیال" را به بانوان آهنگساز ایرانی به‌ویژه آذری‌زبانان تقدیم کرده و گفت: در این آلبوم خود را چندان در قید ردیف قرار ندادم و سعی کردم مفهومی کار کنم.

حسین پرنیا، آهنگساز و نوازنده سنتور درباره آلبوم تازه منتشرشده خود با نام "بانوی خیال" به خبرنگار مهر گفت: "بانوی خیال" در دو بخش موسیقی ردیف – دستگاهی ایران و مقامی آذری با سازهای سنتور، تنبک و دایره اجرا شده است.

وی با بیان این که بخش نخست این آلبوم در اصفهان اجرا شده است سبک خود در آلبوم یاد شده را اینگونه توصیف کرد: در این آلبوم خود را چندان در قید و بند ردیف قرار ندادم و بیشتر سعی کردم به جای اجرای منظم گوشه‌های اصفهان، مفهومی کار کنم.

این نوازنده سنتور افزود: موسیقی ردیف – دستگاهی در اجراهای گوناگون چه کنسرت و چه آلبوم، بیشتر الهام‌گرفته از ردیف‌ها و گوشه‌ها به گوش مخاطب می‌رسد اما چند سالی است که بنا به تغییر فصل یا رویدادهای اجتماعی دارم. مانند شاعری که خود را از بند وزن آزاد می‌کند خود را از چارچوب ردیف و گوشه‌های آوازی رها کرده‌ام.

پرنیا که سابقه ارائه آثار بی‌کلام متعددی در کارنامه فعالیت‌های موسیقایی خود دارد، در این‌باره نیز اظهار کرد: بیشتر تمرکز خود را بر فعالیت در عرعه موسیقی بی‌کلام گذاشته‌ام و مهمترین هدفم از این کار دوری از خواننده‌محوری است؛ چراکه موسیقی بدون کلام وسعت بیشتری از احساسات را در ذهن مخاطب خلق می‌کند.

وی با بیان این که بانوی خیال را به همه بانوان موزیسین ایران به‌ویژه آذری‌زبانان تقدیم می‌کند، ادامه داد: یک جرعه نگاه، یاد برای خرابه‌های تخت جمشید، در ایوان سکوت برای قلعه بابک و سوی سپید به یاد فرامرز پایور نیز از جمله دیگر کارهای بی‌کلام من هستند.

این آهنگساز در مورد خواننده‌محوری افزود: متاسفانه موسیقی آوازی ایران بیش از اندازه خواننده‌محور شده است و بر ماست که گوش مخاطب را به دوری از خواننده‌محوری عادت دهیم. همچنین از آن‌رو که موسیقی بیشتر از هر چیز دیگری یک فکر و اندیشه محسوب می‌شود، باید موسیقی را به سمتی ببریم تا مخاطب بیشتر از گوش کردن به یک قطعه موسیقایی درباره آن فکر کند.

پرنیا درباره قطعات بخش آذری بانوی خیال نیز یادآور شد: به جز قطعه‌ای با نام " تبریز" و یک رنگ آذری که برگرفته از ساخته‌های بیکچه‌خانی است و من برای سنتور تنظیم کرده ام، سایر قطعات و ملودی‌ها از ساخته‌های خودم است.

پرنیا در پایان گفت: امیدوارم فرهنگسازی خوبی در موسیقی صورت گیرد تا مردم اینقدر سراغ کارهای مصرفی در عرصه موسیقی نروند.

در "بانوی خیال" کار بی‌کلام حسین پرنیا، بهزاد مردانی نیز او را با تنبک و دایره همراهی می‌کند. این کار توسط موسسه خوش‌نوا منتشر شده است.

 

 

کد خبر 2007927

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha