به گزارش خبرنگار مهر، حوزه سلامت در این هفته تحت العشاع برگزاری انتخابات نظام پزشکی بود اما رویدادهای دیگری هم رقم خورد که گزیده ای از آنها را در پایان هفته مرور می کنیم.
حاشیه های انتخابات نظام پزشکی
ششمین دوره انتخابات نظام پزشکی در حالی جمعه گذشته (4 اسفند) در 185 شهر کشور برگزار شد که تا آخرین ساعات روز قبل از این تاریخ، برگزاری آن در ابهام بود. زیرا به دنبال نامه محمود احمدی نژاد برای بررسی دوباره وضعیت رد صلاحیت شدگان، بیم آن می رفت که این انتخابات برگزار نشود و یا به تعویق بیافتد.
اما انتخابات در موعد مقرر برگزار شد، هرچند که انتظار می رفت در این دوره مشارکت بالاتری از جامعه پزشکی را پای صندوقهای رای شاهد باشیم اما گزارشها حاکی از این بود که میزان مشارکت جامعه پزشکی به خصوص در شهر تهران، نسبت به دوره قبل کمتر بود.
در هر حال انتخابات برگزار شد و افراد منتخب به سازمان نظام پزشکی راه یافتند تا بعد از سال نو، برای تشکیل هیئت مدیره و انتخاب رئیس جدید سازمان به توافق برسند. اما صحبتهای روز گذشته محمود احمدی نژاد در حاشیه جلسه هیئت دولت، دوباره این انتخابات را به حاشیه برد.
احمدی نژاد نسبت به ورود جریانات سیاسی و نظامی در انتخابات صنفی نظام پزشکی واکنش نشان داد و عنوان کرد که برای این انتخابات تصمیم گیری خواهیم کرد. این اظهار نظر رئیس جمهور نشان می دهد که انتخابات نظام پزشکی در این دوره پرحاشیه ترین انتخابات صنفی بوده است.
اظهارات سرپرست وزارت بهداشت در مورد بیماران خاص
دکتر محمد حسن طریقت منفرد سرپرست وزارت بهداشت معتقد است اگر آژانس بگریم و داروی بیماران خاص و صعب العلاج را به در خانه آنها بفرستیم، به صرفه تر از آن است که این بیماران برای تهیه داروی مورد نیاز خودشان، بخواهند سرگردان شوند.
وی از تهیه کارت هوشمند توزیع دارو ویژه بیماران خاص و صعب العلاج خبر داد و گفته است که این کارت از سال آینده در اختیار این بیماران قرار خواهد گرفت.
به گفته سرپرست وزارت بهداشت، در حدود 100 بیمار خاص و صعب العلاج در کشور داریم که سعی می کنیم داروهای آنها را به گونه ای تامین کنیم که کمبودی وجود نداشته باشد.
انتقاد رئیس سازمان نظام پرستاری از تصمیمات سلیقه ای
غضنفر میرزابیگی رئیس کل سازمان نظام پرستاری معتقد است که تصمیم گیریها در حوزه سلامت فقط توسط 7 درصد از نیروهای متخصص و فوق تخصص گرفته می شود و هیچ گاه به نظرات 93 درصد نیروهای نظام سلامت هیچ توجهی نمی شود.
او گفته است که تصمیم گیریها در وزارت بهداشت در دوره های مختلف سلیقه ای بوده است به طوریکه برخی از وزرا به بخش خصوصی توجه بیشتری داشته اند و برخی نیز بخش دولتی را حمایت کرده اند.
ادامه تغییرات در وزارت بهداشت
بعد از تغییرات در حوزه وزارتی و روابط عمومی وزارت بهداشت، در این هفته شاهد تغییر دو معاون وزارت بهداشت بودیم که تغییر معاون بهداشت این وزارتخانه آخرین آن در این هفته بوده است.
در هر حال، با حکم سرپرست وزارت بهداشت، دکتر فاطمه رخشانی جایگزین دکتر علیرضا مصداقی نیا در معاونت بهداشت شد. البته این تنها حکم رخشانی نبود، چرا که او در حکم دیگری به عنوان رئیس ستاد هفته سلامت نیز برگزیده شد.
داستان ارز دارو ادامه دارد
دکتر احمد شیبانی رئیس سازمان غذا و دارو گفته است که ارز مرجع برای واردات دارو به تدریج تامین می شود اما اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس معتقدند که بعد از تغییرات در راس وزارت بهداشت، هیچ اتفاق خاصی در خصوص تامین ارز دارو نیافتاده و همچنان برای واردات دارو با مشکل تامین ارز مواجه ایم.
از سوی دیگر، شیبانی موضوع واردات دارو با ارز آزاد را تکذیب کرده و گفته است که دارو فقط با ارز مرجع وارد می شود.
نظر شما