به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این مطلب در نشست رسانهای که به منظور تشریح برنامههای بیستمین سالگرد راهاندازی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد برگزار شد، در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره تشکیل هیاتی 15 نفره برای بازبینی مجدد آثار سینمایی و صدور پروانه نمایش فیلمها برای اکران عمومی گفت: سازمان سینمایی دو شورا بیشتر ندارد؛ یکی از این شوراها مختص صدور پروانه ساخت و دیگری شورای صدور پروانه نمایش است.
وی افزود: از همین رو بنا نیست هیات 15 نفرهای برای بررسی فیلمها و صدور مجوز اکران تشکیل شود. درباره دو شورای صدور پروانه ساخت و نمایش هم پیشنهاد شده بود که این دو شورا در یکدیگر ادغام شوند ولی لزومی به ادغام این دو شورا ندیدم. افراد این دو شورا متفاوت و شرح وظایفشان نیز تخصصی است. تشکیل هیات 15 نفره برای نظارت محتوایی بر فیلمهای در انتظار صدور پروانه نمایش، از اساس بیمنبع و بیمبنا است.
وزیر ارشاد در ادامه در جواب به سئوال دیگر مهر مبنی بر اینکه چرا اعتبار بودجه در بخشهای مختلف هنری توازن ندارد و بیشتر بودجههای فرهنگی در حوزه سینما خرج میشود؟ گفت: درباره تخصیص اعتبار به بخشهای مختلف هنری نیز نهایت تلاش خود را به خرج دادیم تا مجموع فعالیتها در بخشهای مختلف فرهنگی و هنری دچار لطمه نشود. به این معنا که در سال 91 با وجود کمبود بودجه، در حوزههای مختلف جشنوارههای بزرگ فرهنگی را برگزار کردهایم.
وی در ادامه درباره اختصاص بودجه زیر هشتصد میلیون به معاونت هنری برای برگزاری جشنواره موسیقی فجر گفت: تلاش مجموعه همکاران من در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این بود که تمام بخشهای فرهنگی و هنری را به اشکال مختلف پوشش دهیم و در برخی از جشنوارههایی که احساس کردیم به لحاظ مالی بودجه بیشتری میخواهند با عنایت ویژهای کمک کردیم. از همین رو در برگزاری جشنواره موسیقی فجر هم به دوستان در معاونت هنری کمک کردیم تا کمبودها جبران شود.
وزیر ارشاد در ادامه این جلسه در پاسخ به این سئوال که بسیاری از هنرمندان پیشکشوت در عرصه فرهنگ و هنر در انتظار سالن برای فعالیت هستند و حال چرا حمایت ویژهای از سوی شما از نمایش"قحطی نور" به کارگردانی امین حیایی صورت میگیرد؟ گفت: در سالهای اخیر حمایتهای ویژهای از هنر تئاتر صورت گرفته و زیرساختهای این هنر ارزنده محکم شده است. به عنوان نمونه 8 سالن ویژه تئاتر در 8 مرکز استان در حال ساخت است. بنابراین توجه ویژه به هنر تئاتر بود که ما را برآن داشت تا همه اعتبار این هنر را در تئاتر تهران خرج نکنیم.
وی در ادامه افزود: معتقدم که کسانی که یک عمر در عرصه هنر تئاتر کار کردهاند و به عنوان پیشکسوت مطرح هستند باید در این عرصه به گردش مالی و تامین هزینه رسیده باشند بنابراین نیازی به حمایت دولت ندارند و قرار نیست وزارت ارشاد تمام عمر از هنرمندان پیشکسوت حمایت کند. به همین دلیل باید سراغ هنرمندان جوان در رشتههای مختلف رفت ضمن اینکه رئیسجمهور در مراسم اختتامیه تئاتر فجر حضور پیدا کرد و به چهار هنرمند در این عرصه نشان افتخار داد که این حرکت وزیر ارشاد به گفته اهالی تئاتر دلگرمی آنها را فراهم کرده و نشان از توجه ویژه به این هنرمندان است.
حسینی در بخش پایانی پاسخ به این پرسش گفت: درباره امین حیایی هم متذکر میشوم که حمایت خاصی از وی نشده است. بلکه هر وقت هنرمندان سراغ میگیرند و انتظار دارند که مورد حمایت قرار گیرند وزارت ارشاد هم در حد بضاعت خود کمک میکند. از امین حیایی هم حمایت خاصی صورت نگرفت و مانند سایر هنرمندان تنها به همکاران خود در معاونت هنری سفارش کردیم که حمایتهای لازم را درباره وی انجام دهند. البته امین حیایی هم معترض هست که حمایت خاصی صورت نگرفته است. اما با این اوصاف هر کاری که از ما برمیآمد انجام دادیم و قرارست از طریق فروش بلیت هزینههای این اثر تامین شود و حمایت مالی در کار نیست.
نظر شما