حجت الله جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آغاز مایه کوبی دامهای شتر شهرستان ریگان اظهار داشت: حرفه دامپروری به عنوان شغل دوم مردم ريگان ازديرباز قابل اهميت بوده و اين حرفه به پرورش گونه خاص و يا گونه های محدود دام خلاصه نمي شود.
وی با اشاره به اینکه پرورش شتر همانند پرورش ديگر دامهای اهلي در اين شهرستان اهميت دارد، افزود: شهرستان ريگان با توجه به شرايط آب وهوايي نسبتا مناسب و دارا بودن علوفه و آب فراوان يکي از زيستگاه های مناسب اين دام در کشور محسوب مي شود.
این مسئول گفت: از طرف ديگر ارتباط مرزی و جغرافيايي آن با استانهای کرمان، هرمزگان، منطقه جيرفت و کهنوج، سيستان و بلوچستان و هرمزگان و فراواني اين دام در اين مناطق بر رشد پرورش اين دام در شهرستان افزوده است.
جعفری ادامه داد: علاوه بر اين درختان کهور، گز، اوکاليپتوس که به صورت جنگل در ریگان وجودارند علاوه بر تامين منبع تغذيه دام، شرايط مطلوبي برای زندگی آن فراهم کرده است.
مدیر شبکه دامپزشکی ریگان یادآور شد: در حال حاضر بيش از دو هزار و 500 نفر شتر در شهرستان وجود دارد و تقريبا پرورش شتر در تمامي روستاهای اين منطقه به صورت نسبي وجود دارد.
وی تصریح کرد: ازجمله روستاهای پرتراکم خصوص پرورش شتر مي توان به سيف الديني، بدرآباد، دهرضا، نعمت آباد، سرزه، گزمير، ملک آباد، شيرآباد، باقرآباد، گزبهمن وچاه ملک اشاره کرد.
جعفری درخصوص ويژگي های زيست شناسي شتر گفت: با توجه به آناتومي و ساختار فيزيولوژيک ويژه، اين دام قابليت بالايي نسبت به تحمل شرايط کم آبي را دارد و حتي قادراست از طريق سوخت و سازچربی های موجود درکوهان خود توليدآب متابوليک کند.
وی گفت: علاوه بر ارزش نسبتا بالای گوشت شتر از حيث تامين انرژی مورد نيازبدن و لذيذ بودن، در خصوص شير شتر مي توان به اين مطلب اشاره کرد که شير شتربه دليل دارا بودن ويتامين ها، املاح نسبتا بالا و ترکيبات تقويت کننده سيستم ايمني از اهميت بالايي در جيره غذايي انسان برخورداراست.
جعفری ادامه داد: همچنين قابل ذکراست شير شتر با توجه به ساختار و اندازه گويچه ای چربي موجود در آن، قابليت ماندگاری بالايي در دمای محيط را دارد.
این مسئول بیان داشت: شبکه دامپزشکي اين شهرستان باعنايت به پتانسيل اين منطقه در خصوص پرورش شتر از ابتدای سالجاری به منظور شناسايي مناطق واجد شرايط پرورش اين دام اقدام تشکيل جلسات درون شهرستاني با مديريت جهاد کشاورزی، فرمانداری و اداره عشايری کرده است.
وی افزود: از ديگر اقدامات شبکه دامپزشکي اين شهرستان برای مبارزه و کنترل بيماری های شتر مي توان به مایه کوبی دامهای منطقه عليه بيماری شاربن اشاره کرد.
مدیر شبکه دامپزشکی ریگان اظهار داشت: با اغاز مایه کوبی دامهای شتر در شهرستان ریگان توسط دو اکیپ پیش بینی می شود که تعداد600 نفر شتر عليه اين بيماری مهم مايه کوبی شوند و درحال حاضر عمليات لکه گيری اين عمليات درحال انجام است.
وی ادامه داد: همچنين با توجه به شرايط آب وهوايي وموقعيتي شهرستان ریگان از ابتدای سالجاری200 نفر شترعليه بيماری پاستورلوز واکسينه شدند و خوشبختانه در سالجاری هيچ موردی ازاين بيماری درشهرستان مشاهده نشده است.
این مسئول تصریح کرد: در سالجاری به منظور کنترل بيماری های گوارشي و بيماری های انگلي 100 ليتر ضدعفوني کننده برای مناطق واجد اهميت مصرف شد وهمچنين به منظور مبارزه با بيماری های انگلی خارجي تعداد هزار و 650 نفر شتر و 195 هزار مترمربع سمپاشي سمپاشی شد.
وی در پایان تصریح کرد: در سالجاری سه مورد کلاس آموزشي با محوريت بيماری پاستورلوز، بيماری سورا و اصول مديريت بهداشتي دام ويژه عشاير و دامداران شهرستان درمحل اين شبکه برگزار شد و از دامداران وعشاير تقاضا شد در زمان حمل و جابه جايي دام هماهنگي لازم را برای اخذ مجوز بهداشتي حمل دام زنده به عمل آورند.
نظر شما