به گزارش خبرنگار مهر، هاشم گودرزوند چگینی ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان مهمترین فعالیتهای منابع طبیعی استان را تشریح کرد.
وی افزود: رسانه های گروهی در اطلاع رسانی و تکوین برنامه ها و فعالیت دستگاههای اجرایی و انعکاس دیدگاههای مردم و رفع نیازهای آنها جایگاه ویژه ای دارند.
چگینی یادآورشد: در بخش معاونت فنی علیرغم کمبود اعتبارات در منطقه آبیک 10 هکتار بوته کاری با گونه آرتیپلکس انجام شده و جمع آوری و توزیع 260 کیلوگرم بذور بیابانی، ایجاد 2.5 کیلومتر کانال برای محافظت از ایستگاه بیابان زدایی در شهرستان بوئین زهرا و مراقبت از جنگل در طارم سفلی در مساحت 20 هکتار با گونه اروس که 70 درصد زنده مانی دارد از کارهای مهم انجام شده در استان است.
حفاظت از 28 هزار هکتار جنگل استان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین تصریح کرد: مساحت جنگل های استان قزوین بالغ بر 28 هزار و 158 هکتار است که به عنوان مناطق حفاظت شده مورد توجه این اداره قرار دارد و در 10 ذخیره گاه استان نیز از گونه های انقراضی حفاظت می شود.
این مسئول یادآورشد: ذخیره گاه بلوط قسطین لار، طارم، در شش هکتار و پسته وحشی در قازان داغی تاکستان از دیگر مناطقی است که با مراقبت از پارک جنگلی شهدای تاکستان با وسعت 50 هکتار نسبت به صیانت از عرصه های طبیعی اقدام شده است.
وی تولید نهال در نهالستان استان را از دیگر اقدامات انجام شده دانست و تصریح کرد: در حال حاضر 470 هزار اصله نهال تولید شده که تعداد 250 اصله آن خریداری شده که شامل صنوبر، زبان گنجشک، افرا، اپلان توس است.
چگینی بیان کرد: توزیع نهال از اول اسفند ماه در مناطق مختلف استان آغاز شده و تاکنون 300 هزار اصله نهال بین نهادها و شهروندان و زارعان چوب به صورت رایگان توزیع شده است.
امضاء تفاهم نامه با دستگاههای اجرایی استان
این مسئول بیان کرد: با امضاء تفاهم نامه با سازمان آموزش و پرورش، نهضت سوادآموزی، شهرک های صنعتی و شهرداری زمینه انجام کارهای فرهنگی برای صیانت از منابع طبیعی در استان فراهم شده است که در صداوسیما نیز پیامهای ترویجی تهیه و پخش می شود.
چگینی یادآورشد: در سال جاری کار بازنگری 29 هزار و 600 هکتار از طرح مرتعداری برای اقتصادی شدن کارها انجام شده که پتانسیل موجود در بخش درختکاری و واگذاری امور به بهره برداران انجام شده است.
واگذاری 18 هزار و 562 هکتار مرتع به مردم
این مسئول تصریح کرد: همزمان با هفته منابع طبیعی که از 15 اسفند ماه آغاز می شود 18 هزار و 562 هکتار از مراتع به مرتعداران و بهره برداران در 15 پلاک در روستاهای قزوین، آبیک، تاکستان و بوئین زهرا واگذار خواهد شد.
وی رسیدگی به تخلفات صورت گرفته در حوزه منابع طبیعی را از دیگر اقدامات انجام شده دانست و گفت: در سال جاری 159 فقره تخلف در پنج شهرستان شامل اعتراض به تشخیص اراضی ملی رسیدگی شده که بیش از 31 هزار و 159 هکتار اراضی را شامل می شود.
چگینی اظهارداشت: در رسیدگی به این پرونده ها 9 هزار و 681 هکتار از اراضی غیر ملی و به نفع مردم و بهره برداران تشخیص داده شد که در حال حاضر نیز 421 فقره پرونده نیز در دست رسیدگی است.
دریافت سند برای 85 درصد اراضی ملی
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین گفت: تاکنون برای 10 هزار هکتار از اراضی ملی سند مالکیت صادر شده و 839 هزار هکتار از عرصه های استان هم سند دار شده اند که 85 درصد اراضی استان را شامل می شود.
وی افزود: برای حل مشکلات مردم در خصوص نسخ های زراعی خریداری شده از سوی مردم با تطبیق آن با عکس هوایی در سال جاری 10 فقره از پرونده های در مساحتی بالغ بر یک هزار و 390 هکتار رسیدگی و حل و فصل شده و به بهره برداران واگذار شده است.
به گفته چگینی با اقدامات انجام شده در سال گذشته 16 مورد و امسال شش مورد اعتراض و شکایت در سامانه سامد ثبت شد که بیانگر افزایش رضایت مندی مردم از کارهای انجام شده است.
آموزش 882 بهره برداران استان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تصریح کرد: در بخش فعالیت های ترویجی در طول سال 882 نفر از بهره برداران در کلاس های آموزشی شرکت کردند و کارگاههای تخصصی در زمینه های بیابان زدایی، مرتعداری و آموزش ضمن خدمت همکاران برگزار شده است.
وی افزود: در بخش آبخیزداری با اختصاص پنج درصد اعتبارات ملی، بند خاکی در نجم آباد مرمت و تعمیر شد و عملیات آبخیزداری در حوزه شهید آباد با 647.5 مترمکعب گابیون بندی و حوزه فلار و میلک با 282 مترمکعب انجام شده و فاز اول اجرای آبخیزداری حوزه نینه رود با حجم دو هزار مترمکعب عملیات گابیونی با 140 میلیون تومان اعتبار در مرحله پایانی است و بزودی افتتاح می شود.
چگینی بیان کرد: در حوزه فعالیت های یگان حفاظت امسال 39 فقره حریق به وسعت یک هزار و 369 هکتار اطفاء و کنترل شد و با 99 فقره تخریب اراضی به وسعت 337 هکتار و 36 فقره رفع تصرف با وسعت 354 هکتار اقدام فانونی شده که شش دستگاه تراکتور نیز در این رابطه توقیف شده است.
شناسایی 171 هکتار اراضی برای واگذاری
این مسئول در ادامه در خصوص استعدادیابی و شناسایی عرصه ها برای واگذاری به بهره برداران یادآورشد: 171 هکتار از اراضی مستعد در سال جاری برای واگذاری به بهره برداران و مرتعداران شناسایی شده که 124 هکتار از اراضی کشاورزی و 47 هکتار غیر کشاورزی است.
وی گفت: تاکنون سه هزار و 390 هکتار از اراضی به واحدهای صنعتی استان واگذار شده و دو هزار و 273 هکتار مربوط به دام و سه هزار و 594 هکتار در طرح طوبی و دو هزار و 340 هکتار برای مسکن روستایی به بنیاد مسکن استان واگذار شده است.
چگینی همچنین اظهارداشت: بر اساس ماده 34 قانون پنج هزار هکتار از اراضی استان غیر ملی تشخیص داده شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بیان کرد: با توجه به کاهش بارندگی ها در سال جاری اولویت سال آینده اجرای طرح های آبخیزداری است که متاسفانه کمبود اعتبارات موجب طولانی شدن این طرحها شده است.
وی اجرای 85 درصد مطالعات توجیهی و 40 درصد مطالعات تفضیلی در استان را از دیگر کارهای انجام شده ذکر کرد و افزود: حفاظت از عرصه های منابع طبیعی و اجرای طرح های بیابان زدایی از رسالت های مهم این اداره است.
چگینی همچنین اظهارداشت: در استان قزوین 29 هزار و 151 هکتار بیابان وجود دارد که در شش هزار هکتار آن عملیات اصلاحی انجام شده است.
این مسئول چرای بی رویه دام را از عوامل از بین رفتن منابع طبیعی و مراتع دانست و بیان کرد: چرای دام در حال حاضر 1.5 برابر ظرفیت مراتع استان است که تداوم آن موجب از بین رفتن مراتع و مناطع طبیعی استان می شود که باید از آن جلوگیری کرد.
وی با اشاره به ضرورت هماهنگی مسئولان در اجرای طرح های عمرانی و راهسازی گفت: متاسفانه در برخی موارد در اجرای طرحهای بزرگ مانند ساخت جاده قزوین، الموت به تنکابن به دلیل عدم هماهنگی لازم شاهد آسیب رسیدن به منابع طبیعی هستیم که در این زمینه در منطقه حصار خروان تاکنون بیش از 100 میلیون تومان به عرصه های طبیعی خسارت وارد شده است.
چگینی اظهارامیدواری کرد با هماهنگی بیشتر مسئولان در اجرای طرح های عمرانی با اداره منابع طبیعی از تخریب منابع خدادادی در استان جلوگیری شود.
نظر شما