۱۵ اسفند ۱۳۹۱، ۱۷:۰۵

اخبار کوتاه/

370 میلیون دلار کالا از خراسان جنوبی صادر شد

370 میلیون دلار کالا از خراسان جنوبی صادر شد

بیرجند – خبرگزاری مهر: صادرات 370 میلیون دلار کالا از استان و کم رونق شدن بازارچه مرزی دو کوهانه از اخبار کوتاه خراسان جنوبی است.

به گزارش خبرگزاری مهر،مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی از صادرات 370 میلیون و 660 هزار دلار کالا از گمرکات استان از ابتدای امسال تا کنون خبر داد و افزود: وزن این کالاها 524 هزار تن بوده است.

محمد خاشی عنوان کرد: حلال صنعتی، انواع مشتقات نفتی، تراکتور، کاشی و سرامیک، موکت، لاستیک، انواع کودهای شیمیایی، تجهیزات صنعتی، انواع محصولات لبنی، مکمل سوخت، سیمان  و  اقلام خوراکی از جمله کالاهایی بوده که از گمرکات خراسان جنوبی به کشورهای آلمان، ترکمنستان، پاکستان، عراق و افغانستان صادر شده است.

وی از کاهش 65 درصد واردات از ابتدای امسال خبر داد و افزود: در این مدت یک میلیون و  276 هزار کیلو گرم  کالا از گمرکات استان وارد شده است.

وی ارزش واردات استان را نیز بیش از یک میلیون و 355هزار دلار اعلام کرد و گفت: برنج، تخم اسپند، تخم کنجد، شاهدانه، قطعات موتورسیکلت و احشام از جمله اقلامی است که از کشورهای چین، پاکستان و افغانستان وارد خراسان جنوبی شده است.

 کم رونق شدن بازارچه مرزی دو کوهانه/ تخلیه روستا از تبعات تعطیلی بازارچه

فرماندار نهبندان در دیدار با مدیرکل گمرکات و سرپرست بازارچه های مرزی استان با اشاره به فراهم بودن زیرساخت ها در بازارچه دو کوهانه نهبندان گفت: این بازارچه با بیش از 200 میلیارد ریال سرمایه گذاری به عنوان تنها واحد تجاری و اقتصادی شهرستان از سال 72 در نهبندان راه اندازی شده است.

محمد مهدی عظیمی با بیان این که رونق بازارچه دوکوهانه در چهار سفر هیئت دولت به استان مورد تأکید قرار گرفته است، افزود: در سال های گذشته 15 پیله ور در این بازارچه فعالیت می کردند که با کم شدن رونق بازارچه این تعداد به چهار پیله ور کاهش یافته است.

فرماندار نهبندان از صادرات ترانزیتی سوخت از بازارچه ماهیرود سربیشه انتقاد کرد و گفت: قرار بود در راستای احیای مجدد بازارچه دوکوهانه صادرات سوخت از این بازارچه به کشور افغانستان انجام شود ولی در حال حاضر از طریق بازارچه ماهیرود سربیشه سوخت به افغانستان صادر می شود.

وی تخلیه روستاهای همجوار را از تبعات تعطیلی بازارچه دوکوهانه برشمرد و افزود: به دلیل کاهش بسیاری از فرصت های شغلی بازارچه کارگران و کسانی که از طریق این واحد تجاری امرار معاش می کردند مجبور به مهاجرت به دیگر نقاط شهرستان و استان شده اند.

 عظیمی با اشاره به خشکسالی های 15 ساله اخیر ایجاد امنیت، فراهم شدن زمینه اشتغال و امید به زندگی را از دستاوردهای احیای مجدد این بازارچه دانست.

سرپرست بازارچه های مرزی خراسان جنوبی نیز کنترل مرزها را از اهداف دولت برای راه اندازی بازارچه ها ذکر کرد و گفت: چهار بازارچه سال 72 در استان راه اندازی شد که از مجموع 21 بازارچه فعال در 9 استان کشور، خراسان جنوبی تنها استانی است که چهار بازارچه فعال دارد.

لکزایی با توجه به موقعیت استراتژیکی بازارچه دوکوهانه و فراهم بودن زیرساخت ها در این واحد اقتصادی خواستار پیگیری برای حضور گمرک افغانستان، ایجاد جاده آنتنی و تبادل کالا توسط مرزنشینان دو کشور در این بازارچه شد.

مدیر کل گمرکات استان قرنطینه بازارچه دوکوهانه نهبندان را به نسبت به 3 بازارچه دیگر استان مجهزتر و مورد تأیید ارزیابی کرد و تصریح کرد: محدودیتی برای تجار جهت ورود دام از این بازراچه وجود ندارد.

محمد خاشی افزود: همچنین برای واردات برنج با 15 درصد تخفیف نیز از بازارچه دوکوهانه نهبندان مشکلی نخواهد بود.

 

کد خبر 2012407

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha