به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمود مرويان حسيني عصر پنج شنبه در جشنواره ملي پرتال مساجد اظهار كرد: صفحه پرتال مساجد يك رواق از مسجد است و با ايجاد آن در برابر هجوم فرهنگي دشمن خاكريز نرم ايجاد كرده ايم.
وي با بيان اينكه توجه به نظامات اجتماعي و ارتباط مردم در جامعه ديني به شدت در آموزه هاي قرآني مورد تاكيد قرار گرفته است افزود: نماز كه معراج آدمي در تقرب الي الله است با جماعت است، حج كه تجلي رهيدن از جلوه هاي خود بيني است نيز با حضور اجتماعي گره خورده و اسلام به شدت به تعاملات انسانها تاكيد دارد.
وي با تاكيد براينكه پيامبر اسلام مسجد را پايگاه قرار داده بودند بيان كرد: رسول اسلام در سالهال اول ورود به مكه مسجد را پايگاه قرار دادند و در مدينه نيز مسجدالنبي پايگاه اسلام شد.
حجت الاسلام مرويان گفت: مسجد پايگاه عبادت و مركز حضور انسانهاي دلباخته خدا ست و روز به روز محوريت مسجد در اسلام پر رنگتر مي شود.
وي با اشاره به اينكه نهضت اسلامي از مساجد و با پيشگامي مومنان مسجدي شكل گرفت افزود: فضاي ارتباط صميمي و ديني فضاي ارتباط در مساجد است.
حجت الاسلام مرويان با يادآوري اينكه اين مساجد بودند كه اعزام به دفاع مقدس از آنها صورت مي گرفت بيان كرد: طبيعي است پايگاهي مثل مسجد اين همه كارآيي داشته باشد و در كدام آيين چنين ساختاري را مي توان يافت.
مساجد پايگاه انديشه اسلامي
وي تاكيد كرد: اسلام منشور همه جانبه اي است كه همه اضلاعش همديگر را تكميل و مساجد يكي از اضلاع انديشه اسلامي هستند واستراتژيك ترين پايگاه در جامعه اسلامي مساجدند.
وي با بيان اينكه بايد همه فعاليت هاي مسجدي را روشمندانه شكل بدهيم افزود: بايد بدانيم كه مسجد به عنوان يك سرمايه اجتماعي اهميت دارد وكشورهاي غربي در گذشته فكر مي كردند كه نظريه هاي اقتصادي مهم است و به وسيله آن به قدرت مي رسند.
وي افزود: سپس به اين نتيجه رسيدند كه سرمايه اقتصادي مي تواند با قدرت دانش چند برابر شود و رفتند نخبگان جهان را جمع آوري كردند و با تامين آنها شيوه ها وقدرت علمي را به دست گرفتند و به عنوان مثال ناسا را با انديشه نخبه هاي كشورهاي دنيا تشكيل دادند.
حجت الاسلام مرويان تاكيد كرد: كشورهاي غربي و اروپايي در سه ده اخير به اين نتيجه رسيده اند كه با اينكه اقتصاد موفق و رفاه مادي فراهم شده اما به جايي رسيده اند كه نظام خانواده درآنها از هم پاشيده است و دراروپا دختران جواني داريم كه مادر بزرگ هستند بدون اينكه خانواده اي شكل داده باشد.
وي يادآور شد: در اروپا نظام اجتماعي دارد از هم مي پاشد وانسانهايي كه مرجعيت اجتماعي داشته باشند به واسطه دانش و رفتار وشايستگي شان وجود ندارد.
حجت الاسلام مرويان گفت: امپراطوري رسانه اي با عناصري مثل خشونت و سكس و فضاهاي غير واقعي ماورايي، انسان را از خودش تهي مي كند و لذا دنياي غرب به اين نتيجه رسيد كه سرمايه اجتماعي مهم است.
مدير كل تبليغات اسلامي خراسان رضوي افزود: در دنيا به دنبال اين هستند كه به هر شكلي نظام خانواده را وصله پينه كنند و حفظ كنند.
مساجد سرمايه اجتماعي
حجت الاسلام مرويان بيان كرد: اسلام براي ما ساختاري فراهم كرده كه توانسته به نيازهاي اجتماعي انسان پاسخ دهد و مسجد را به عنوان يك سرمايه اجتماعي و يك پايگاه اجتماعي قرار داده است.
وي با اشاره به پايگاه اجتمااعي مساجد يادآور شد: انسانهايي از خستگي روزمره به مسجد پناه مي برند و باطن خود را پالايش مي دهند و روابط صميمانه اي در فضاي مساجد شكل مي گيرد و رسيدگي به مشكلات در مسجد اتفاق مي افتد.
وي افزود: خيرات، رسيدگي به مشكلات افراد، نذرها و آ شنايي هاي براي ازدواج همه از بركات اجتماعي است كه در مساجد شكل مي گيرد.
افزايش مطالعه در مساجد
حجت الاسلام مرويان حسيني يادآور شد: معرفت و مطالعه نيز در مسجد افزايش مي يابد و با نشتن افراد پاي منبرها پالايش فكري اتفاق مي افتد و سخنراني ها در مساجد فهم ودرك را بالا مي برند و نوعي از مطالعه به شمار مي روند.
وي تاكيد كرد: مسجد پايگاه رفتار سازي و شخصيت سازي و كساني كه با مسجد رابطه داشتند در تهاجم فرهنگي سلامتشان حفظ شد.
مدير كل تبليغات اسلامي خراسان رضوي بيان كرد: در مسجد گروههاي دوستي و ايماني شكل مي گيرد كه مانع برخي آسيب ها مي شوند و پايگاهي مهم در حفظ نسل ماست.
وي تاكيد كرد: اسلام اين سرمايه را در اختيار ما گذاشته است و افتخار روحانيت هم اين است كه اين خانه را كه پايگاه دين است پايگاه خود قرار داده است.
مسجد پايگاهي براي حفظ نسل
وي با بيان اينكه مسجد علي رغم سادگي پايگاهي مهم براي حفظ نسل ماست افزود: فرهيختگان واقعي كساني هستند كه به عنوان خادم يا هيئت امنا بخشي از عمرشان را در مساجد سپري مي كنند و خوشبختانه مساجد در حال گسترش است.
حجت الاسلام مرويان افزود: امروزه دنياي ما با گسترش فن آوريها وجلوه هاي جديد از ابزارهاي صنعتي عرصه هايي رافراهم كرده كه تيغ دو دم هستند و بايد استفاده از آنها از بن مايه خوبي تشكيل شده باشد تا عطر پراكني كند.
وي افزود: اگر بن مايه ها نباشد و به سمت فضاي سايبري نرويم و همراه با فن آوري ها پيش نرويم اين مسئله مي تواند ما را به عقب براند.
حجت الاسلام مرويان حسيني يادآور شد: در سالهاي گذشته دستگاهاي فرهنگي توجه كردند كه بين فضاهاي جديد و سنتي مي توان ارتباط برقرار كرد و به اين سمت رفتند.
وي با ابراز خرسندي از راه اندازي اينترانت در مساجد افزود: بايد در راستاي تجهيز سخت افزار و تربيت نيروهايي كه از عهده آن بر بيايند حركت كنيم.
فضاي مجازي در مساجد عرصه انتقال تجربيات
مدير كل تبليغات اسلامي خراسان رضوي بيان كرد: استفاده ار فضاي مجازي در مساجد مي تواند فضايي پاك فعال و اصيل را ايجاد كند و عرصه انتقال مفاهيم ديني در فضاي ديني شود و البته نياز به آسيب شناسي نيز دارد.
وي با ابراز رضايت از فعاليت پرتال مساجد گفت: بايد توجه داشت كه با آسيب كمتري كار را پيش برد تا پرتال مساجد تابلويي فعال، رقابتي، مشاركتي و ديني باشد.
وي با بيان اينكه در مسائل معنوي اهل رقابت باشيد افزود: اگر فضاي سايبر را در مساجد فعال كنيم با رقابت بين مساجد در راستاي انتقال تجربيات ديني و معرفت آفريني حركت خواهيم كرد.
پرتال مسجد يك رواق از مسجد
وي با علام اينكه مسجد اول كشور در جشنواره پرتال مساجد از روستاي بهلول آباد تايباد است بيان كرد: اين از ويژگيهاي فضاي سايبراست كه مناطق كم برخو.ردار هم مي توانند در آن مشاركت داشته باشند.
وي تاكيد كرد: صفحه پرتال مساجد يك رواق ازمسجد است وبايد سخت افزار و نرم افزار توسعه كار را فراهم كنيم تا در عرصه فضاي مجازي در مساجد توسعه داشته باشيم.
اعتقاد به ولايت ويژگي منتخب مردم است
حجت الاسلام مرويان با تاكيد بر اهميت فعاليت همه جانبه دستگاههاي فرهنگي گفت: هجمه به نظام به خاطر اين است كه روزبه روز در حال توليد هستيم و افراد را با انديشه اسلامي تربيت و آشنا مي كنيم.
وي با توجه به اهميت انتخابات در پيش رو گفت: جرياني بايد در انتخابات حضور پيدا كند كه اسلامي باشد و اعتقاد به فرهنگ ديني داشته باشد و ولايت پذيري در سوابق او نمايان و خير خواه ملت باشد.
وي افزود: براي شركت در انتخابات فرد بايد از خصوصياتي مانند عدالت گستري استكبار ستيزي وهمراهي با اقشار جامعه برخوردار باشد و به معيشت مردم اهميت دهد و سبد راي مقبول اجتماعي داشته باشد.
نظر شما