به گزارش خبرگزاری مهر، سید جعفر تشکری هاشمی معاون شهردار تهران در نخستین جلسه این کمیته با تاکید بر اين كه فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در خصوص سبک زندگی سرآغاز نهضت بهبود رفتار در جامعه است، گفت: مدیریت شهری تهران خود را موظف ميداند پاسخگوي دغهغه های مقام معظم رهبری از جمله پاسخ به اين پرسش ایشان كه «چرا در فرهنگ رانندگي، انضباط لازم رعايت نميشود؟» باشد.
وی که در جمع تعدادی از اندیشمندان حوزه های اجتماعی و فرهنگی و نیز حمل و نقل و ترافیک سخن می گفت، افزود: متأسفانه در قانونمداري و رعایت قوانین ضعف جدي داريم و در مقابل قانونگريزي و تخطی از قوانین به بخشي از فرهنگ ما تبديل شده است.
هر روز هزار برخورد بین وسایل نقلیه در تهران اتفاق میافتد
وي با اشاره به اين كه تهران از نظر امكانات و تسهيلات شهري پا به پاي کلانشهرهاي پیشرفته دنيا حركت ميكند و در چند سال اخیر از نظر زيرساختهاي شهري در حال تبدیل شدن به يكي از شهرهاي مترقي جهان هستیم، اظهار كرد: متأسفانه در چگونگي استفاده از اين امكانات و تجهيزات و نیز احترام به قانون و رعایت حقوق دیگران دچار ضعفهای اساسی هستيم.
معاون شهردار تهران با بیان اين كه در تهران روزانه بيش از یک هزار برخورد بين وسايل نقليه اتفاق ميافتد كه منجر به حضور پليس ميشود، تصريح كرد: اين برخوردها را نبايد تصادف بنامیم چرا كه اصولاً تصادف، اتفاقي است كه از اراده انسان خارج است در صورتي كه دلیل بسیاری از برخوردهايي كه در معابر شهری اتفاق میافتد، عموماً بی انضباطی و بی احتیاطی است.
تشکری هاشمي با تاکید بر اين كه با توجه به فرمايشات صريح مقام معظم رهبري (مدظلهالعالي) و شفافيت كلام معظمله، زمان آن فرا رسيده که تعارف را كنار گذاشته و شفاف صحبت كنيم، اضافه كرد: امروز مصادیق بي انضباطي و قانونگريزي در فرهنگ رانندگي به يك تهديد اجتماعي تبديل شده و برای جلوگیری از گسترش این آسیب فراگیر باید همه با هم تلاش کنیم.
هر 48 ساعت یک موتورسوار در تهران کشته میشود
وي با اشاره به اين که حتي زدن يك بوق زدن بيجا کاری غیر فرهنگی است و به دليل استرسي كه ممكن است به افراد وارد كند بايد از مبادرت به انجام آن خودداري كنيم، گفت: هر چند در حوزه ترافیک به انواع و اقسام امكانات و تجهیزات در بخش سختافزاري مجهز شدهايم اما در بخش نرمافزاري و توسعه فرهنگي کمبودهای بسیاری داریم و بايد چارهانديشي نمايیم.
معاون شهردار تهران با بیان اين كه در كشور دچار فقر آموزشي هستيم، افزود: به عنوان نمونه چند دهه است که وسیلهای به نام موتورسيكلت وارد كشورمان شده به یک وسيله فراگير تبديل گردیده اما به رغم وجود چندين ميليون موتور و چندین میلیون موتورسوار در تهران و سایر نقاط کشور، هنوز محلي برای آموزش اصول و مهارتهای موتورسواری در کشورمان وجود ندارد.
مهندس تشکری هاشمی با تاکید بر اين كه از پيش پا افتادهترين و بديهيترين موضوعات آموزشي مانند آموزش موتورسواران نيز غفلت شده، اعلام كرد: هر 48 ساعت يك موتورسوار بر اثر سوانح رانندگی در تهران كشته ميشود كه اين آمار در هر سال معادل تعداد مسافران يك هواپيماي بویینگ 727 است که البته ده برابر اين تعداد مجروح و مصدوم را نیز باید به این آمار افزود.
همه نسبت به بهبود رفتار در جامعه مسئولند
وي با اشاره به اين كه تكليف تمام دستگاههاي دستاندركار نسبت به موضوع مهم فرهنگ رانندگي سنگين است و فرمايشات مقام معظم رهبري (مدظلهالعالي) نيز تأكيدي بر اهمیت اين موضوع است، اظهار كرد: به این منظور باید از طريق انجام مجموعهای از اقدامات آموزشی و فرهنگسازي در حوزه ترافیک به دنبال ارتقای رفتارهاي اجتماعي و بهبود فرهنگ رانندگی در جامعه باشيم.
معاون شهردار تهران با بیان اين كه باید با تشريح وضع موجود و توضیح وضع مطلوب گام برداشته و نحوه گذار بين این دو وضعيت را در قالب استراتژيها و سياستهاي مورد نظر ترسیم نماییم، تصریح كرد: تمام دستگاهها باید تمامی ظرفیتهای خود را به كار گيرند تا با رسيدن به یک مدل آرمانی مطلوب، راهكارهاي اجرايي برای رسيدن به اين مدل را احصاء و اجرا نمایند.
تشکری هاشمی در پايان با تأكيد بر اين كه فرمايشات حضرت آقا در خراسان شمالی در قالب نظریه سبك زندگي میتواند سرآغاز نهضت بهبود رفتار در جامعه قلمداد شود، خاطرنشان كرد: همانطور که در دوران دفاع مقدس همه احساس مسئوليت ميكردند و هيچ كس خود را مستثني نميدانست، در حال حاضر نیز همه بايد نسبت به موضوع بهبود رفتار در جامعه احساس تکلیف كرده و خود را مکلف بدانند تا در جهت پاسخگويي به پرسشها و تحقق منويات معظمله گامهای عملی بر دارند.
نظر شما