مهندس حميد عرب زاده در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: وزارت مسكن و شهرسازي طول عمر ساختمان ها را 15 سال عنوان كرده در حالي كه مدت زمان اعلام شده با توجه به استفاده مصالح ساختماني فاقد استاندارد در سازه هاي جديد مغايرت دارد و نيازمند بررسي مسوولان متولي در اين زمينه است.
وي با اشاره به اين كه وفور بافت هاي فرسوده به نا امني شهر تهران مي افزايد، احداث ساختمان هاي جديد توسط مصالح ساختماني فاقد استاندارد و غير ايمن را از عوامل عمده آسيب پذيرتر شدن تهران در مقابل حوادث و حريق دانست.
رييس بررسي علل حريق و حوادث سازمان آتش نشاني تهران افزود : سازمان آتش نشاني فقط امكان نظارت بر ساختمان ها را از لحاظ معماري ايمني از بعد تخليه متصرفان در حين حريق، خروج و تراز تخليه ، مدت زمان خروج و همچنين موقعيت قرار گرفتن افراد داخل ساختمان ها، نظارت بر تمهيدات ايمني، سيستم اعلام و اطفاي حريق را بر عهده دارد و نمي تواند بر احداث ساختمان هايي كه فاقد استاندارد ايمني هستند نظارت كند.
وي تاكيد كرد : كارشناسان سازمان آتش نشاني در بسياري از موارد به غير ايمن بودن بسياري از ساختمان هاي در حال احداث پي برده اند اما امكان و قدرت هشدار، برخورد و گزارش در اين حالت از سازمان سلب شده است.
عرب زاده افزود: بايد از لحاظ بررسي مصالح ساختماني ضوابط و استانداردهاي مناسبي وجود داشته باشد، در حالي كه اجباري بر ايمني و استاندارد آنها از قبيل مصالح ساختماني و لوازم مورد استفاده وجود ندارد.
وي همچنين با اشاره به بافت فرسوده مناطق 17 و 12كه در برابر خطر حريق و حادثه مقاومتي ندارند، گفت : وفور مناطقي با بافت هاي فرسوده ، عدم هماهنگي كاربري ها با بافت شهري ، ساختمان هاي بلند با شيب زياد ، عدم وجود فضاي مناسب براي احداث ايستگاه هاي آتش نشاني و توسعه غير علمي و غير منطبق با اصول و مباني شهرسازي طي 20 سال گذشته از ديگر مواردي است كه نيازمند بررسي بيشتر است.
نظر شما