به گزارش خبرگزاري مهر ، رييس مجلس شوراي اسلامي با خوب توصيف كرد ن روابط د و كشور جمهوري اسلامي و نروژ گفت : ظرفيت هاي زيادي براي تعميق مناسبات به ويژه در بخشهاي اقتصادي، شيلات و نفت وجود دارد كه بايد از آن به نفع دو ملت استفاده كرد.
كروبي با اشاره به تصويب قانون سرمايه گذاري خارجي در مجلس از آن به عنوان بستر مناسبي براي همكاري دو كشور ياد كرد.
كروبي نقش مجالس را در توسعه روابط بين دولت ها ممتاز خواند و با اشاره به اين كه نمايند گان با راي مستقيم مرد م انتخاب ميشوند و به همين دليل ميتوانند روابط فرهنگي و اجتماعي بين ملت ها را در جهت شناخت يكديگر تسهيل نمايند، خواستار توسعه روابط مجالس دو كشور و تشكيل گروههاي دوستي پارلماني در اين جهت شد.
وي از همكاري در مجامع بينالمللي پارلماني از جمله اتحاديه بينالمجالس در اين زمينه ياد كرد.
رييس مجلس شوراي اسلامي با يادآوري اين كه هر حكومتي مجموعه اي مخالف و موافق دارد و در جمهوري اسلامي ايران موافقين و مخالفين آزاد هستند نظرات خود را ابراز كنند و از راههاي قانوني در جهت رسيدن به آن تلاش كنند، گفت: متاسفانه عدهاي دست به اقدامات مسلحانه و تروريستي زده اند كه همين ايام سالگرد شهادت رييس جمهور فقيد رجايي و نخست وزير باهنر به دست آنها است و ما اميدواريم كه كشورهاي اروپايي خصوصا نروژ بر اساس د يد گاه خود كه اعتقاد به رعايت حقوق بشر دارند با آنها برخورد كنند.
رييس مجلس شوراي اسلامي مهم ترين مشكل منطقه را مسائل عراق، فلسطين و افغانستان دانست و افزود: دولت آينده عراق بايد با مشاركت تمام گروهها و راي مردم آن كشور تشكيل شود و حضور و دخالت خارجي بر مشكلات ميافزايد.
وي افزود: مساله فلسطين با سركوب و كشتار و ناامني حل نمي شود و بايد صلح عادلانه بر اساس بازگشت آوارگان به خانه خود و تشكيل دولت مستقل فلسطين برقرار شود.
كروبي راه هاي حل مشكلات افغانستان را كمك اقتصادي به دولت آن كشور براي بازسازي زيرساختها و خصوصا جايگزيني كشت خشخاش برشمرد و گفت: جمهوري اسلامي ايران در اين خصوص اقدامات مهمي انجام داده است ولي متاسفانه ساير كشورها به وعدههايي كه دادهاند به طور كامل عمل نكرده اند، و همين امر باعث شده تا كشت خشخاش در آن كشور در سال گذشته بيش از پيش شود.
رييس مجلس شوراي اسلامي در پايان سياست جمهوري اسلامي ايران را مبتني بر تنش زدايي و گسترش روابط با ساير كشورها خواند و گفت: ما اعتقاد داريم در مسائلي همچون عراق محور بايد سازمان ملل باشد و تمام امور از طريق اين سازمان انجام پذيرد.
در ادامه اين ديدار يورگن كاسمو رييس مجلس نروژ گفت: ايران كشور مهمي در منطقه و جهان است و اميد واريم در اين سفر بتوانيم د ر مورد مسائل مهم جهان و منطقه گفتگو و تبادل نظر كنيم.
وي ابراز اميدواري كرد كه روابط دو مجلس در آينده گسترش يابد تا از اين طريق ساير ارتباطات توسعه يابد.
وي آماد گي كشورش براي توسعه روابط را اعلام كرد و گفت: ما ميتوانيم با همكاري با شما موانع موجود در توسعه بيشتر روابط با اروپا را با ارائه شناخت از طرفين از ميان برداريم.
رييس مجلس نروژ نقش جمهوري اسلامي ايران را در حل مسأله فلسطين مهم توصيف كرد و گفت: ما نيز اعتقاد داريم كه اين مساله با گفتوگو و تشكيل دولت فلسطين كه مورد قبول مردم باشد قابل حل ميباشد.
يورگن كاسمو در پايان ضمن تمجيد از نقش جمهوري اسلامي ايران در افغانستان و جلوگيري از قاچاق مواد مخدر خواستار همكاري كشورش با جمهوري اسلامي ايران براي جايگزيني كشت خشخاش در افغانستان و كمك به توسعه كشاورزي آن كشور شد.
رييس مجلس شوراي اسلامي در ديدار رييس مجلس نروژ با اشاره به سابقه روابط دو كشور ابراز اميدوراي كرد اين سفر بتواند نقطه عطفي در توسعه روابط دو كشور و نتايج آن تاثيرگذار در مسائل مشترك منطقهاي و جهاني خصوصا اروپا باشد.
کد خبر 20146
نظر شما