۱۹ اسفند ۱۳۹۱، ۱۲:۲۲

حذف بخش رقابتی ششمین جشنواره ادبی یار و یادگار

حذف بخش رقابتی ششمین جشنواره ادبی یار و یادگار

دبیر ششمین جشنواره ادبی یار و یادگار از حذف بخش رقابتی این جشنواره و موکول شدن داوری آثار بخش ویژه آن به دوره بعد این جشنواره خبر داد و گفت: مراسم اختتامیه جشنواره ششم به گردهم‌آیی برگزیدگان پنج دوره قبل جشنواره مبدل خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری ششمین جشنواره ادبی یار و یادگار صبح امروز شنبه 19 اسفند در پژوهشکده امام و انقلاب اسلامی برگزار شد.

حمید هنرجو دبیر این جشنواره با اشاره به تغییر شیوه برگزاری این جشنواره در سال جاری گفت: شورای سیاستگذاری جشنواره تصمیم گرفت که امسال بخش رقابتی جشنواره را حذف کند و مراسم پایانی ما هم تنها به گرد‌همایی 60 برگزیده پنج دوره قبل و اظهارنظر آنها درباره کمیت و کیفیت جشنواره اختصاص پیدا کند.

وی ادامه داد: جشنواره یار و یادگار با این شیوه برگزاری اختتامیه در واقع تلاش دارد تا خود را در معرض آسیب‌شناسی و نقد مخاطبانش بگذارد و موضوع بخش ویژه را نیز که به پاسداشت آیت‌الله شاه‌آبادی اختصاص داشت به جشنواره هفتم موکول کرد.

هنرجو افزود: از نظر شورای سیاستگذاری جشنواره، برگزیدگان این جشنواره در هر دوره از آن، سرمایه کاری و معنوی آن هستند و به همین خاطر تصمیم داریم در مراسم اختتامیه از گروهی از این دوستان بخواهیم نظر خود را در مورد جشنواره ارائه کنند. در کنار این موضوع فرم‌های نظرسنجی شامل 10 سئوال طراحی شده است که برای تمام حاضران در اختتامیه و تمام افرادی که در پنج دوره گذشته به جشنواره اثر ارائه کرده‌اند، ارسال می‌شود و در آن از آنها خواسته شده تا نظرشان را درباره جشنواره و میزان اثرگذاری آن برای ما ارسال کنند.

دبیر ششمین جشنواره یار و یادگار ادامه داد: ادامه حیات جشنواره در عمل به این نظریات است و اینکه ما متوجه شویم چقدر توانسته‌ایم در میان مخاطبان خود نفوذ داشته باشیم و آرمان‌های آن تا چه اندازه در میان نسل‌های تازه توانسته خودش را نفوذ دهد. از سوی دیگر امسال به دنبال کسب این موضوع هستیم که از نظر مخاطبان چشم‌انداز آینده جشنواره چه باید باشد. آیا روند فعلی برگزاری باید ادامه بیابد و یا اینکه شیوه برگزاری جشنواره تغییر کند.

وی تاکید کرد: 60 برگزیده این جشنواره امسال و در مراسم اختتامیه مورد تقدیر قرار می‌گیرند، ولی میزان این تقدیر به اندازه هدایا و جوایز برگزیدگان در دوره‌های قبل نیست. هدف اصلی ما این است که بتوانیم در آینده از تمام آنها در موسسه کتاب چاپ کرده و آنها را به صورتی جدی در حوزه نشر معرفی کنیم.

هنرجو در ادامه با اشاره به ارزیابی علمی این آثار گفت: ما همیشه در جشنواره سعی داشتیم داورانی را انتخاب کنیم که با نوقلمان ارتباط جدی برقرار کنند. ما داعیه برخی جشنواره‌های ملی که می‌گویند برای داوری نام آثار را حذف می‌کنند، نداریم. داور باید کاملا با پدیدآورنده آثار آشنایی داشته باشد و همه ابعاد خالق اثر را برای داوری در مورد او در نظر بگیرد.

وی همچنین درباره مراسم اختتامیه ششمین جشنواره یار و یادگار اظهار کرد: این مراسم روز چهارشنبه 23 اسفند و از ساعت 15 در تالار خانه معلم اداره آموزش و پرورش منطقه 19 واقع در نازی‌آباد ابتدای خیابان بهمنیار برگزار می‌شود و در کنار آن تلاش داریم تا برای سال آینده با رایزنی با حوزه‌های علمیه، از آنها نیز برای شرکت در جشنواره دعوت کنیم. فراخوان بخش ویژه جشنواره نیز برای سال آینده ادامه خواهد داشت و از همه علاقه‌مندان دعوت می‌شود تا آثار خود در مورد آیت‌الله شاه‌آبادی را تا پایان شهریور سال آینده به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

هنرجو همچنین با اشاره به نگاه غیرمتمرکز جشنواره افزود: امسال از استان اصفهان و کردستان برای برگزاری مراسم اختتامیه از ما دعوت شد. غیر از آن بسیاری از ادارات کل آموزش و پرورش نیز در سال جاری از ما خواستند که میزبان این مراسم باشند. در کنار این موضوع خودمان نیز در حال بررسی طرحی هستیم که اختتامیه این مراسم در سال آینده در منزل پدری حضرت امام (ره) در خمین برگزار شود.

کد خبر 2014663

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha