به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا عارف در دیدار با تعدادی از دانشجویان یزدی مقیم تهران ضمن تحلیل شرایط کشور در آستانه انتخابات ریاست جمهوری با اظهار نگرانی از بیتفاوتی بخشی از نخبگان جامعه نسبت به مسائل مهم کشور از جمله انتخابات گفت: یکی از دلایل بیتفاوتی و بیانگیزگی نخبگان بخصوص دانشجویان به برخوردهای امنیتی با آنها در سالیان اخیر برمیگردد که متاسفانه هنوز هم شاهد تکرار شدن این نوع برخوردها هستیم که مطمئنا مانعی برای مشارکت مردم در انتخابات است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا اصلاحطلبان باید وارد انتخابات شوند، آن را وظیفه و حق اصلاح طلبان دانست و گفت: اصلاح طلبان یکی از اصیلترین نیروهای انقلاب بوده و هستند و نمیتوانند تنها نظارهگر نابسامانیهای کشور باشند از این رو باید در انتخابات فعال بود تا با جلب اقبال مردم، روند موجود را اصلاح کرد.
عارف هدف خود از حضور در انتخابات را حل مشکلات کشور بر اساس خرد جمعی عنوان کرد و افزود: ما نگران وضعیت کشور هستیم و باید با حضور پرشور در انتخابات زمینه را برای حل ریشهای مشکلات فراهم کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه کشور نیازمند عقل گرایی و اخلاق است گفت: نتیجه عملکرد 8 سال اخیر باید تجربهای باشد برای انتخابات آینده، نتیجه انتخابات باید این باشد که کشور در آرامش از مدیران شایسته و لایق با هر سلیقه سیاسی بهره مند شود.
وی با بیان اینکه متعهد و مقید به مسایل اخلاقی هستم، خاطرنشان کرد: کشور نیازمند عقلگرایی و تدبیر است، بر این باورم که با همدلی و تفاهم می توانیم روند فعلی را متوقف و سپس به سوی اصلاح و رشد مدیریت کنیم.
معاون اول دولت اصلاحات با اشاره به اظهارات برخی افراد مبنی بر عدم شرکت در انتخابات گفت: در چند ماه گذشته جریانی به دنبال تحریم انتخابات بود، همان جریانی که نگذاشتند اصلاحطلبان در انتخابات مجلس حضور فعالی داشته باشند و به نظرم با اعلام آمادگی نسبی من برای حضور در انتخابات، بازی تحریم به هم خورد. البته اکنون سناریوی دیگری دنبال می شود که همان عدم اجماع اصلاحطلبان است، در شرایط کنونی با توجه به وضعیت کشور، بهترین رویکرد این است که اصلاح طلبان با اجماع در عرصه انتخابات حضور جدی داشته باشند.
وی در پاسخ به پرسش دیگر مبنی بر مواضعاش نسبت به جنبش سبز گفت: باید پرسید مراد از جنبش سبز چیست؟ آن چیزی که به اسم جنبش سبز مطرح شده است در دو سر طیف آن، هم افراد اصیل انقلاب قرار دارند و هم افرادی که به دنبال براندازی نظام هستند، اصلاحطلبان هیچ ارتباطی با براندازها ندارند. البته افرادی را که روش های رادیکالی برگزیدند، باید تلاش کرد با نگاه مثبت برگردانده شوند. بسیاری از آنها تحت تاثیر فضا، مواضع تندی می گیرند ولی با مدتی گفتوگو و شنیدن سخنان برمیگردند، از این رو با آن بخشی از هرجنبش با هر نام و رسمی که اعتقادش به نظام و کشور با تفکر اصلاح طلبی است و هنجارشکنی و برخوردهای خشن را نمی پذیرد، کار می کنیم. هر کسی که دارای این مرام است، ما او را قبول داریم.
عارف در ادامه به دلایل سکوت خود در وقایع سال 88 اشاره و افزود: در انتخابات سال 88 اعتقادم بر این بود که کشور در حال ورود به بازی باخت_ باخت است. همه اشتباه کردیم. وهیچ راهی جز سکوت نبود. البته سکوتم به صورت عمومی بود نه خصوصی. مواضعام را همه می دانند. در این مقطع صلاح نمی دانم برخی مسایل درون گروهی و برخی مسایلی که کمک به کشور نمی کند را مطرح کنم. در شرایط فعلی باید امید در جامعه را ایجاد کرد. باید جوانانی را که بی انگیزه شدند را جذب کرد. طرح این مسایل در شرایط فعلی هیچ کمکی به انتخابات پیش رو و کشور نمی کند.
عارف در واکنش به سوال یکی از دانشجویان که از او خواست بگوید حوادث سال 88 فتنه بوده است یا نه گفت: مگر مشکل کشور این است که گفته شود حوادث سال 88 فتنه بوده است یا نه؟ چه نیازی است که دائما حوادثی که متعلق به 4 سال گذشته بوده است را برای تسویه حساب های سیاسی بکار برده شود؟ باید در یک فضای آرام و در محیط های علمی و دانشگاهی حوادث سال 88 بررسی شود تا مشخص شود ریشه این حوادث در کجا بوده است. اما متاسفانه تا زمانی که جریانی خودش را حق مطلق می داند و جریان دیگر را باطل مطلق، نمی شود این مسایل را تحلیل کرد.باید در یک فضای صمیمی و علمی این مسائل برای عدم تکرار آنها تحلیل و چارهاندیشی شود .
معاون اول دولت اصلاحات در ادامه در خصوص شائبه تقلب در انتخابات اظهار داشت: بارها گفتهام رای مردم امانت است و خیانت در امانت از مذموم ترین کارهاست. ولی اینکه بیاییم کل نظام را برای انتخابات زیر سوال ببریم، هیچگاه قبول نداشتم. معمول شده است که یک نامزد پیروز نمیگوید در انتخابات تقلب شده و نامزد شکست خورده هم نمیگوید که در انتخابات تقلب نشده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه وظیفه نهادهای اجرایی و نظارتی پاسداری از رای مردم است: هیچ مرجعی نمی گوید اگر تخلف و تقلبی صورت گرفت، پیگیری نشود. اگر حقمان در انتخابات نادیده گرفته شد، مطمئن باشید تا آخرین مرحله از طریق مکانیزمهای قانونی پیگیری میکنیم. البته اعتقادم بر این نیست برای نظامی که آن را قبول داریم و برای احقاق حق خود مردم را به خیابان بیاوریم.
وی در ادامه با اشاره به شعارهای پوپولیستی برای جمع آوری آرا بیان کرد: هیچ وقت چهره پوپولیستی نبوده ام و اعتقادی هم به آن ندارم، همانطور که گفتهام، مخاطب من عقلاء هستند و اعتقاد دارم مردم ما عاقلند و مسایل را اگر آنگونه که صحیح است ارائه شود، درک خواهند کرد. از طرف دیگر هم هیچگاه با جریانات تند کنار نیامدهام، باید کاری کنیم که درصد افراد تندرو در هر دو جریان اصلاحطلب و اصولگرا کم شود، کشور به آرامش و اعتدال نیاز دارد و نباید فضایی ایجاد شود که تندروها محوریت جریانات سیاسی شوند.
عارف تاکید کرد: در صورت حضور در انتخابات مطمئنا به قصد پیروزی وارد انتخابات می شوم البته حرف آخر را مردم می زنند. به هیچ وجه نمی گویم هدف وسیله را توجیه می کند، انتخاب ابزار و روش هم به اندازه هدف مهم است. اگر در گفتن بخشی از حقیقت معذوریم، به هیچ وجه نباید به مردم دروغ بگوییم.
نظر شما