۲۰ اسفند ۱۳۹۱، ۱۳:۴۲

خدادای مطرح کرد:

خشونت جرم اول استان اردبیل است/ تشکیل 22 هزار پرونده نزاع در 11 ماه

خشونت جرم اول استان اردبیل است/ تشکیل 22 هزار پرونده نزاع در 11 ماه

اردبیل – خبرگزاری مهر: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل با اشاره به افزایش جرائم مختلف در کشور و بالطبع روند صعوی آن در این استان گفت: آمارها نشان می دهد هر سال با روند صعودی جرائم مواجه هستیم، چنانچه هم اکنون جرم اول این استان بحث خشونت است.

به گزارش خبرنگار مهر، یوسف خدادادی ظهر یکشنبه در نشست با خبرنگاران و رسانه های گروهی استان اردبیل اضافه کرد: افزایش جرائم در دنیا تحلیلی مختلفی دارد، اما در کشور ما که دارای ارزشهای اسلامی و اخلاقی است، قابل قبول نیست.

وی با بیان اینکه در زمینه خشونت اردبیل در سطح کشور در رتبه بالایی قرار دارد که مغایر با پیشینه مذهبی، تاریخی و عناوینی نظیر دارالارشاد، دارالامان و مرکز تشیع است، به آمارهایی در این خصوص اشاره کرد و یادآور شد: در سال گذشته فقط در زمینه خشونت و نزاع 20 هزار و 723 هزار پرونده در این استان تشکیل شده بود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان پرونده های تشکیل شده در این خصوص طی 11 ماه گذشته را بالغ بر 22 هزار و 534 فقره برشمرد و ادامه داد: با مقایسه این آمار با آمار سال قبل و در حالی که یک ماه به پایان سال مانده بیش از هشت درصد با رشد در زمینه خشونت مواجه هستیم که قابل تامل است.

وی درگیری لفظی و فیزیکی، نزاع، و.. را از جمله موارد تشکیل پرونده خشونت در استان برشمرد و تاکید کرد: اینها مواردی است که ثبت و تشکیل پرونده شده است، باید توجه داشت که خیلی از موارد خشونت از جمله کودک آزاری، همسر آزاری و نزاع در مدارس و... تشکیل پرونده نمی شود که در این صورت با رقم بسیار بالاتری مواجه بودیم.

افزایش خشونت مغایر با شعارهای اخلاقی جامعه است

خدادادی خشونت را مغایر با ارزشهایی همچون اخلاق، کرامت و در نقابل با ظرفیت، سعه صدر، گذشت، فداکاری و... دانست و ادامه داد: ما در زمینه دستورات اسلامی در این زمینه مشکلی نداریم چراکه اعتقاد داریم پیامبر برای تکمیل مکارم اخلاقی انسان ها مبعوث شده است، پس اگر مشکلی است از منظر آموزش های دینی و ترویج نادرست اسلامی است.

وی با طرح این سئوال که از نظر تربیتی و آموزش در کنترل و کاهش این معضل تاکنون چه میزان تلاش کرده ایم، تصریح کرد: حتی در تصادفات جزئی نیز پرونده های بزرگ نزاع و درگیری تشکیل می شود که نشان می دهد در زمینه آموزش شهروندان عملکرد مثبتی نداشته ایم.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همچنین با اشاره به سایر آمار و ارقام در زمینه جرائم استانی از ثبت و تشکیل هفت هزار 471 پرونده سرقت طی 11 ماهه گذشته در اردبیل خبر داد و یادآور شد: این تعداد در سال گذشته پنج هزار و 303 فقره بوده است که با رشد قابل توجهی برخوردار بوده است.

افزایش آمارهای سرقت، اعتیاد و طلاق در اردبیل

وی اعتیاد و مواد مخدر را به عنوان معضل اصلی اجتماعی رو به افزایش مورد تاکید قرار داد و با بیان اینکه در این خصوص سالانه به صورت متوسط پنج هزار پرونده در این استان تشکیل می شود، متذکر شد: آنچه که در این زمینه باید خطر جدی تلقی شود کاهش سن اعتیاد در جامعه است، چنانچه اگر در سالهای گذشته با معتادان 40 سال به بالا مواجه بودیم هم اکنون پرونده نوجوان 16 ساله نیز در زمینه اعتیاد در استان بررسی می شود.

به گفته خدادادی علاوه بر کاهش سن اعتیاد گرایش مصرف موادمخدر از سنتی به صنعتی افزایش یافته که باعث آثار مخرب بیشتر برای فرد و رشد جرائم مرتبط و نیز معضلات اجتماعی همراه است.

وی همچنین با اشاره به تشکیل پنج هزار و 802 فقره پرونده در زمینه طلاق، تمکین، مطالبه مهریه، ترک نفقه و... از ابتدای سال جاری تاکنون افزود: از این تعداد دو هزار پرونده منجر به طلاق بین زوجین شده است که می تواند ریشه بسیاری از معضلات اجتماعی باشد.

نقش رسانه ها در کاهش این آسیب های اجتماعی پررنگ شود

معاون مطبوعاتی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل نیز در این نشست با اشاره به نقش رسانه ها در کاهش این آسیب های اجتماعی و با بیان اینکه آگاهی های اجتماعی باید از طریق رسانه ها صورت گیرد تاکید کرد که ارتقا آگاهی عمومی با استفاده از آموزش های همگانی می تواند در کاهش جرائم و آسیب های اجتماعی موثر باشد و باشد به این امر توجه ویژه ای صورت گیرد.

توحید بلورساز انتقال مشکلات جامعه به مسئولان را از دیگر کارکردهای رسانه ها برشمرد و عنوان کرد: انتشار صادقانه، عالمانه، آگاهانه، شفاف و با اولویت منافع اجتماعی و صحیح اخبار می تواند در پیشگیری از جرائم و کاهش ناهنجاری های اجتماعی تاثرگذار باشد.

وی با تاکید بر اینکه با تلاش رسانه ها می توانیم هر روز ناهنجاریهای اجتماعی را کاهش داد، آمورش عمومی، تربیت پذیری، آگاهی بخشی و... را از دیگر کارکردهای رسانه ها در این حوزه برشمرد.

کد خبر 2015546

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha