به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر، هر ساله بيش از 5/1 ميليون نفر داوطلب در كنكور شركت مي كنند اما تنها عده اي اندك اجازه ورود به دانشگاه را پيدا كرده و تعداد كثيري از اين چرخه باز مي مانند و اين در حالي است كه اين عده به دليل عدم راهيابي به دانشگاه دچار ناراحتيهاي شديد روحي و رواني مي شوند .
در اكثر مواقع حساسيت بيش از حد والدين نسبت به قبولي فرزندان در كنكور باعث ايجاد استرس و اضطراب شديد در جوانان و در نهايت عدم قبولي آنان در كنكور مي شوند و اين در حالي است كه اكثر والدين نسبت به اين موضوع بي توجه هستند .
والدين بايد بدانند سركوفت و كنايه زدن و به جواني كه در نهايت سعي و تلاش از راهيابي به كنكور باز مانده است تنها باعث ايجاد بروز ناراحتيهاي روحي و رواني درآنها خواهد شد و حاصل ديگري نخواهد داشت .
شكست در كنكور به معناي پايان زندگي نيست
يك روانشناس در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر در توصيه به والديني كه جوانان آنان از راهيابي به دانشگاه جا مانده اند، مي گويد : علاوه بر اينكه حساسيت بيش از حد والدين مبني بر قبولي فرزندانشان در كنكور مي تواند عاملي در ايجاد نا اميدي و مشكلات روحي و رواني جوانان شود حتي آنان را براي ادامه مسير زندگي كاملا نا اميد مي كند .
دكتر قاسم قاضي در ادامه مي گويد : تمامي دانش آموزان از ضريب هوشي يكساني برخوردار نيستند و در اكثر مواقع والدين نسبت به اين امر كاملا بي توجه هستند و بيش از ضريب هوشي از فرزند خود توقع دارند .
وي مي افزايد : والدين بايد اين نكته را به فرزندان خود ياد آور شوند كه شكست در كنكور به معناي پايان زندگي نيست و سال آينده نيز مي توانند با موفقيت اين آزمون را طي كنند .
وي در ادامه مي افزايد : والدين بايد در صورت عدم قبولي فرزندانشان در كنكور تنها با ايجاد انگيزه و دلداري دادن ، آنان را براي شركت در آزمون سال آينده تشويق كنند و از كنايه زدن به آنان جدا خودداري كنند.
بروز ناراحتيهاي روحي و رواني ، پس از اعلام نتايج
دكتر قاضي تصريح مي كند : برخي والدين گمان مي كنند از طريق تحقير كردن فرزندان مي توانند آنان را مجبور كنند تا براي سال آينده تلاش مضاعفي داشته باشند اما در واقع اين امر آنان را براي شركت دوباره در كنكور كاملا نا اميد و سرخورده مي كند.
يك روانشناس ديگر نيز در اين خصوص به خبرنگار مهر مي گويد : گرچه عدم قبولي فرزندان براي والدين كه از جان و مال خود براي قبولي فرزندشان مايه گذاشته اند بسيار سخت است اما بايد در چنين وضعيتي نيز حمايت همه جانبه اي حتي در برابر اطرافيان نسبت به فرزند خود داشته باشند .
شيوا دولت آبادي مي افزايد : درصد بالايي از جوانان به دليل حساسيت و تهديدات والدين پس از اعلام نتايج كنكور خانه نشين و از همه فراري مي شوند در حالي كه والدين بايد به نوعي موجبات سرگرمي جوانان خود را فراهم كنند و دائما آنان را به زندگي اميدوار كنند .
وي مي گويد : با توجه به اينكه احتمال بروز ناراحتيهاي روحي و رواني در جوانان پس از اعلام نتايج كنكور و در صورت عدم قبولي بسيار است ، والدين بايد زمينه به وجود آمدن جوي آرام و با نشاط را در محيط منزل فراهم كنند .
وي تصريح مي كند : والدين بايد در صورت عدم قبولي فرزند خود در كنكور آرزوها و خواسته هاي خود را فراموش كنند و به دنبال تقويت روحيه فرزند خود باشند .
دولت آبادي خاطر نشان مي كند : جواناني كه با عدم قبولي در كنكور مواجه مي شوند معمولا جامعه را سرزنش مي كنند و ديگران را در عدم قبولي خود مقصر مي دانند و در چنين وضعيتي است كه والدين وضعيت آنان را درك كنند و زمينه فضاي آرام را براي آنان فراهم كنند تا عدم قبولي در كنكور را فراموش و در فكر آينده و قبولي در كنكور سال آينده باشند .
جوانان بدانند عدم قبولي در كنكور به منزله پايان زندگي و رسيدن به آخر خط نيست بلكه راههاي بيشماري براي پيشرفت و موفقيت وجود دارد و در صورت عدم قبولي اميدوار و با اعتماد به نفس بالا براي قبولي صد درصد در كنكور سال آينده تمام تلاش خود انجام دهند و بدانند موفقيت به طور حتم از آن آنهاست .
نظر شما