به گزارش خبرنگار مهر، شماره 66 و 67 (دی و بهمن ماه) ماهنامه فرهنگی تحلیلی سوره اندیشه همراه با ضمیمه فرهنگی ـ هنری اسفار، به صاحب امتیازی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و مدیرمسئولی محسن مؤمنی شریف در بخشهای مختلف منتشر شد.
سبک زندگی، نظام اجتماعی، نظریه اجتماعی، تفکر، هنر و ادب و تاریخ عناوین بخشهای مختلف این شماره مجله سوره اندیشه است. در بخش سبک زندگی هم مطالب مختلفی مانند فلسفه به جان زندگی از دکتر امیرعباس علی زمانی، از شش تا بی نهایت(سته ضروریه زندگی و الزامات بی شمار آن) از امیرحسین شهگلی، پزشکی بیمار، زندگی سالم(مبانی سته ضروریه و امکان نگاه کلان و اجتماعی به آن) نوشته حجت الاسلام احمد ایمانی، نرگس جادو(نگاهی تاریخی ـ فلسفی به ذات بازی رایانه ای) از سیدمهدی ناظمی قره باغ، زندگی بازی شده(بازی رایانه ای به مثابه زندگی های دیگر) به قلم سید میثم حسینی و ... منتشر شده است.
در بخش نظام اجتماعی هم مطالبی مانند رمانتیسم سیاسی (درباره سیاست، دولت و رمانتیسم سیاسی) از کارل اشمیت و ترجمه علی نجات غلامی، مرد هنرمند، مرد سیاستمدار(سیاستگذاری در عرصه هنر) گفتگو با محمدعلی رجبی، افلاطون و نزاع دیرینه اش با شعر (چرا باید شاعران را از مدینه فاضله اخراج کرد؟) نوشته محمد امین منصوری، تفکیک، ادغام و طراحی وزاتخانه های جدید در ایران: تحلیلی نظری(مروری بر تحولات و چارچوبهای نظری تحلیل تحولات ساختاری کلان دولت در ایران) از دکتر حسن دانایی فرد و ... منتشر شده است.
همسفر با نظریه در مسیر تاریخ(تأملی در نسبت نظریه و فلسفه تاریخ) از محمدرضا قائمی نیک، تأملی در نسبت نظریه اجتماعی و تاریخ نوشته اسماعیل نوده فراهانی و جدال با آشوبگاه متکثر و متنوع واقعیت (علوم فرهنگی و علوم اجتماعی تفهمی ماکس وبر) نوشته محمدجواد اسماعیلی و شک رادیکال در دور فرارونده دکارتی(یادداشتی پدیدارشناسانه در باب علم و غایت آن) از علی نجات غلامی و ... در بخش نظریه اجتماعی این شماره از مجله سوره اندیشه آمده است.
گذر از ساحت روزمرگی(تأملی در نسبت تفکر و عمل) از دکتر محمدجواد صافیان، علم عمل را فریاد می زند(نگاهی به رابطه تفکر و زندگی در آموزه های دینی) به قلم رضا کریمی، زیست ـ جهان فراموش شده(نسبت انسان و جهان در مدرنیته از منظر پدیدارشناسی هوسرل) نوشته حسن فتح زاده، عقلانیت و فرهنگ(بررسی عقل به مثابه ابزار ارتباط انسان با جهان در سه فرهنگ یونان، مدرن و جهان) به قلم فریدون حاجی پور، پراگماتیسم زنده هست و خواهد ماند (تأملاتی در باب آینده پراگماتیسم) از روت آنا پاتنم با ترجمه یاسر خوشنویس و ... از مطالب مندرج شده در بخش تفکر است.
در بخش هنر و ادب این شماره از مجله سوره اندیشه هم مقالاتی مانند عهد ما و ساحت شرقی وجود(وضعیت دین و شعر در زمانه سیاست زده ما) از یوسفعلی میرشکاک، رخداد و زیبایی(زیبایی شناسی پدیدارشناسانه و فرهنگ سیاسی) به قلم هلموت کالنبرگر و ترجمه عظیمه ستاری، خواندن نامه نانوشته(واسازی و ابعاد اجتماعی و سیاسی متن) نوشته مهدی پارسا، شعر رئالیست(نکاتی در جنبه های اجتماعی و سیاسی شعر«اسماعیل») از ابوذر کریمی و ... منتشر شده است.
تاریخی بدون زمان(رابطه زمان و تاریخ در نگاه های گوناگون) نوشته دکتر محمدعلی علیپور، تاریخ مع الزمانی(پرسشی چند از زمان و نسبت آن با تاریخ) گفت و گو با دکتر منوچهر صدوقی سها، گشودگی بر آینده(نگاهی به زمانمندی و تاریخ مندی در نظر مارتین هایدگر) نوشته علیرضا جباری دارستانی، آنالی ها می نویسند(نگاهی نقادانه به تاریخ نگاری مکتب آنال) از دکتر علی بهادری، مورخ سازنده یا یابنده (تأملی بر جایگاه مورخ در تکوین علم تاریخ) دکتر سید ابوالفضل رضوی، وحدت دین و ملک (مروری بر اندیشه ایران شهری) از دکتر محمدعلی مرادی و ... تعدادی از مقالات منتشر شده در بخش تاریخ است.
در ضمیمه اسفار هم تعدادی از کتابهای تازه منتشره معرفی شده است. بعد از این چند مصاحبه با دکتر قاسم پورحسن، رضا برنجکار و ... منتشر شده است. بخش آخر ضمیمه هم به مصاحبه ای با دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی و معرفی کتالبهای منتشر شده وی اختصاص یافته است.
نظر شما