خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و هنر: اردیبهشت سال 91 در حوزه فرهنگ و هنر آبستن مسایل بسیاری بود ولی خبر تقلبی بودن اثر به فروش رفته از سهراب سپهری در حراج کریستی و نیز خروج فریدون جیرانی از برنامه هفت و نزول یکباره این برنامه مخاطبدار تلویزیونی از مسایل مهم حوزه فرهنگ و هنر بود.
خانه سینما: از ابتدا ثبت قانونی بودیم/ ارشاد: نامه انوار مجوز نیست
بحث داغ خانه سینما و تعطیلی آن در اردیبهشت سال 91 هم ادامه داشت که با برگزاری همایشی یک روزه با حضور هادی وحید عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، سید بشیر حسینی عضو هیات علمی دانشکده صداوسیما، منوچهر محمدی تهیهکننده، محمدمهدی عسگرپور کارگردان و عضو هیئت مدیره خانه سینما، مسعود اطیابی تهیهکننده و کارگردان، خندان وکیل دادگستری و محسنیزاده مدیرکل حقوقی وزارت ارشاد در دانشکده حقوق دانشگاه تهران این موضوع ادامه یافت.
وکلای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه سینما در همایش حقوق و سینما که در دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار شد، بار دیگر بر حقانیت خود مبنیبر انحلال از یکسو و بازگشایی و قانونی بودن این مرکز از سوی دیگر پافشاری کردند.
40 میلیارد تومان قیمت خرید پخش یورو 2012
خرید پخش زنده مسابقات فوتبال از سوی سازمان صدا و سیما مساله دیروز و امروز نیست و هر سال ایران دیرتر از بقیه کشورهای حاشیه خلیج فارس اقدام به خرید این امتیاز میکند. البته مسئولان همیشه آنقدر دیر اقدام به خرید امتیاز پخش بازیها میکنند تا قیمتها کاملا شکسته شود.
البته پخش بازیها بدون آنکه حق پخش آن خریداری شود در برنامه "پارک ملت" هم از سوی سیامک رحمانی سردبیر روزنامه تماشا و یکی از ورزشینویسان کشورمان مطرح شد و او اعلام کرد پخش زنده این مسابقه بدون خرید حق پخش اشکال شرعی دارد. گرچه با هدایت مجری این بحث به سرانجام مشخصی نرسید.
از سوی دیگر با راهاندازی پخش آزمایشی شبکه ورزش اختلافاتی میان شبکه سه و ورزش برای پخش مسابقات یورو و المپیک هم ایجاد شد. البته شبکه سه برای قانع کردن مسئولان صدا و سیما، لیگ قهرمانان اروپا را به شکل منظم پخش کرد تا بتواند مسابقات فوتبال یورو 2012 را پخش کند.
البته قبل از ایام نوروز 90 هم پخش مسابقات فوتبال از شبکه سه حذف شده و پخش سریالهای طنز شبانه که با ایرادهای عمدهای روبهرو بود همچون "خانه اجارهای" جایگزین شده بود که مورد انتقاد مردم قرار گرفت، به همین دلیل دوباره پخش مسابقات از سر گرفته شد.
مسابقات فوتبال جام ملت های اروپا - یورو 2012 - از روز 19 خردادماه سالجاری از دو کشور لهستان و اوکراین آغاز شد و با قهرمانی اسپانیا پایان یافت. همزمان با برگزاری مسابقات قوتبال جام یورو 2010 معاون اداری مالی سازمان صداوسیما با اشاره به اینکه سازمان به دنبال خرید عادلانه پخش زنده مسابقات فوتبال یورو 2012 است، گفت: قیمت پخش زنده این مسابقات نسبت به دورههای قبل 10 برابر شدهاست اما ما با قیمت عادلانه آن را میخریم.
یک جایزه اروپایی برای اصغر فرهادی
در خبرها آمد که اصغر فرهادی کارگردان ایرانی از سوی کمیسیون فرهنگی اتحادیه اروپا جایزه میکیرد. مقرر شد در مراسمی جایزه "پیرکس مدیا 2012 اتحادیه اروپا" به فرهادی اهدا شود.
اندرولا واسیلیو، رییس کمیسیون فرهنگی اتحادیه اروپا با تاکید بر اهدای این جایزه به فرهادی و همچنین حمایت این اتحادیه از هفت فیلم دیگر در بخش مسابقه شصت و پنجمین جشنواره فیلم کن، افزود: اروپا با این اقدامات میتواند تاثیرگذاری خود را در عرصه فرهنگی بیشتر از همیشه به منصه ظهور برساند.
در 20 سال گذشته ، 12 فیلم از مجموع فیلمهای تحت حمایت برنامه رسانهای اتحادیه اروپا، برنده جایزه نخل طلا، 13 فیلم برنده جایزه گراند پیرکس و 9 فیلم نیز برنده جایزه بهترین کارگردانی شدهاند.
رشیدی به "فرودگاه _ پرواز 707" نرسید
داود رشیدی از منتفی شدن اجرای نمایش "فرودگاه _ پرواز 707" نوشته احمدرضا احمدی در سال 91 خبر داد. سال 90 قرار بود داود رشیدی بعد از اجرای نمایش "آقای اشمیت کیه؟" که در تماشاخانه ایرانشهر به صحنه برد نمایش "فرودگاه _ پرواز 707" را در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر به صحنه ببرد. این نمایش در ابتدا قرار بود که در فصل پاییز اجرا شود اما سپس اعلام شد که رشیدی نمایش جدید خود را زمستان در سالن اصلی به صحنه می برد.
ولی نمایش "فرودگاه _ پرواز 707" زمستان سال 90 در سالن اصلی به صحنه نرفت و قرار شد این نمایش اردیبهشت ماه سال جاری در سالن اصلی تئاتر شهر اجرا شود. این در حالی بود که در جدول ارائه شده از سوی مجموعه تئاتر شهر نامی از نمایش جدید رشیدی و اجرای آن در سالن اصلی تئاتر شهر نبود. رشیدی درباره وضعیت اجرای عمومی نمایش "فرودگاه _ پرواز 707" به خبرنگار مهر گفت: اجرای این اثر نمایشی منتفی شد و دیگر نمی شود این نمایش را در سال جاری به صحنه برد. حتما قصد دارم در فرصتی مناسب نمایش "فرودگاه _ پرواز 707" را به صحنه ببرم.
بودجه رادیو و تلویزیون در ایران سالانه هزار میلیارد تومان است!
صوفی معاون صدا در نشستی با مهمانان خارجی جشنواره بین المللی رادیو بودجه سالانه رادیو و تلویزیون ایران را اعلام کرد.
روال جلسه این طور بود که ابتدا مهمانان سوالات خود را مطرح کردند و در پایان صوفی به تمامی سوالات پاسخ داد. در این میان فردی از کشور استرالیا با اعلام این مطلب که در این کشور سالانه 800 میلیون دلار به رادیو، تلویزیون و فرهنگ اختصاص می گیرد، بودجه رادیو و تلویزیون ایران را سوال کرد. با این حال صوفی پیش از پاسخ به این سوال از حضار تشکر و پایان جلسه را اعلام کرد!
با یادآوری مترجم، وی ناچار به پاسخگویی شد و دراین باره تصریح کرد: سوال سختی پرسیدید! رادیو تلویزیون ایران سالانه هزار میلیارد تومان بودجه معادل 1 میلیارد دلار در اختیار دارد.
تئاتر وارد خانههای مردم شد
مراسم رونمایی از پروژه "تئاتر در خانه" در اردیبهشت با حضور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از چهرههای هنری در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
در ابتدای این مراسم علی اکبر قاضی نظام مسئول پروژه "تئاتر در خانه" با اشاره به تولید 11 اثر بزرگسال و 20 اثر کودک و نوجوان برای اولین قدم در این پروژه از ارائه محصولات جدید به صورت هر دو هفته یکبار خبر داد.
داود رشیدی یکی از هنرمندان باسابقه عرصه تئاتر که در این مراسم حضور داشت با اشاره به اینکه برای اولینبار است اسم "تئاتر در خانه" را میشود یادآور شد: نمی دانم تئاتر در خانه چیست. آیا منظور این است که تئاتر را در خانه و تمرین و اجرا می کنیم؟ آیا فروش سیدیهای تئاتر باعث خالی شدن سالنهای تئاتر نمیشود؟ پیشنهاد میکنم معاونت هنری تا زمانی که این طرح آزمایش خود را پش نداده است، تصمیمی جدی نگیرند چون شاید این طرح به تئاتر لطمه بزند.
در حاشیه این مراسم از خانوادههای زنده یاد جواد ذوالفقاری و مجید فروغی که آثارشان در پروژه "تئاتر در خانه" ارائه شده بود نیز تقدیر شد.
جدایی جیرانی از "هفت" و آمدن گبرلو
با اینکه به نظر میرسید فریدون جیرانی تا مدتها برنامه سینمایی "هفت" را در شبکه سه سیما اجرا کند ولی این صندلی به وی وفا نکرد. محمود گبرلو از اهالی مطبوعات و منتقد سینمایی گزینه جدی برای اجرای برنامه هفت بود که بعد از جدا شدن فریدون جیرانی نام خود را بر تارک این برنامه تلوزیونی نوشت. رفتن جیرانی و آمدن گبرلو تنها تغییرات این برنامه در سال 91 نبود زیرا در ماههای پایانی سال مسعود فراستی که منتقد ثابت برنامه هفت بود نیز از چیدمان برنامه کنار گذاشته شد.
این جابه جایی ها نشان داد که چرا نمیتوان هفت را در کنار برنامه نود عادل فردوسی پور گذاشت. شنیده ها حاکی است که جیرانی در برنامه آخر هفت با حضورش از عوامل برنامه خداحافظی کرده و جانشین خود را معرفی می کند ولی به نظر می رسد گبرلو گزینه مسئولان سازمان صدا و سیما بوده است.
اظهارنظر وزیر اطلاعات درباره فیلم قلادههای طلا
وزیر اطلاعات در پاسخ به این سئوال که آیا فیلم "قلادههای طلا" ساخته سیاسی ابوالقاسم طالبی را دیدهاید و چه نظری درباره این فیلم دارید گفت: بله، این فیلم را دیده ام و همانطور که گفتند قلادهها فقط یک فیلم است.
حجت الاسلام والمسلمین حیدر مصلحی وزیر اطلاعات همچنین در حاشیه جلسه استانی هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سؤال که اخیرا موسسه نشر و تنظیم آثار مقام معظم رهبری درباره کتابی واکنش نشان داده است و گفته می شود که انتشارات کتاب مذکور زیرمجموعه وزارت اطلاعات است، آیا چنین چیزی صحت دارد یا خیر، فقط به گفتن این مطلب بسنده کرد که وزارت اطلاعات انتشاراتی ندارد.
حادثه برقگرفتگی برای سهراب هادی
سال 91 با حادثه برقگرفتگی برا سهراب هادی ساعر و نقاش همراه بود و وی چند بار تحت جراحی قرار گرفت که خوشبختانه موفقیتآمیز بود ولی این حادثه باعث شد وی چند انگشت دست خود را از دست بدهد.وضعیت عمومی سهراب هادی که دست چپ او به دلیل برقگرفتگی، دو روز پیش تحت عمل جراحی قرار گرفت، رو به بهبود گذاشت.
سهراب هادی نویسنده، نقاش، گرافیست، مجسمهساز است. سهراب هادی علاوه بر نگارش چندین عنوان کتاب از جمله خواب و خاکستر، شناخت اسطورههای ملل، دولت بیداری، رویای آزادی، اهل سکوت و آیههای شیدایی در دورههای اخیر جایزه جلال آلاحمد به عنوان عضو هیئت علمی فعالیت داشته است.
خاموشی: اجازه اکران فیلمهای ضدارزشی را نمیدهیم
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور در واکنش به مناقشاتی که بین حوزه هنری و وزارت ارشاد پیش آمده بود، تاکید کرد که اجازه اکران فیلمهای ضدارزشی را در سینماهای حوزه هنری نمیدهد. وی گفت: نمی گذاریم فیلمهای ضد ارزشی اکران شود، چرا که ظرفیتها و ساحت انقلاب نباید در اختیار آثار هنریای باشد که برخلاف آموزههای اسلامی و در راستای ترویج سبک زندگی غربی حرکت می کنند.
حجت الاسلام خاموشی در همایش سراسری مسئولان دارالقرآن کریم در مشهد با تاکید بر اینکه سبک زندگی ما تفاوت فاحشی با سبک زندگی غیر اسلامی دارد و باید این موضوع در جامعه جا بیفتد، ادامه داد: در سبک زندگی بی قید و بند غربی بعد حیوانی انسان لجام گسیخته در جامعه رها می شود و تبعیت از بعد و غریزه حیوانی همین طور ادامه دارد. ساحت انقلاب اسلامی با دیگر جوامع و حکومت ها فرق دارد و ما برای تحقق اهداف الهی و اجرای آنها محکم می ایستیم.
وی با بیان اینکه کوی و برزن در تمامی نقاط کشور باید رنگ و بوی اسلامی داشته باشد، افزود: فرهنگ قرآنی با شعار محقق نمی شود و باید در راستای پیاده سازی آن در جامعه برنامه های کاربردی و عملیاتی داشته باشیم.
زهری در آلمان درگذشت
تئاتر ایران منتقدی با سابقه را از دست داد. ایرج زهری منتقد با سابقه تئاتر ایران چهارشنبه 20 اردیبهشت ماه در کشور آلمان چشم از جهان فروبست.
ایرج زهری متولد سال 1311 در ایران بهعنوان منتقد، مدرس و کارگردان تئاتر شناخته شده بود. زهری با "دانشکده هنرهای دراماتیک"، "شورای تئاتر"، "واحد نمایش" و مجله تماشا همکاری نزدیک داشت.
ایرج زهری به زبانهای آلمانی و فرانسوی تسلط داشت. او دهها اثر نمایشی را به زبان فارسی ترجمه و منتشر کرده است، از جمله نمایشنامههایی از: گئورگ بوشنر، برتولت برشت، ارنست توللر، اوگوست استریندبرگ، داریو فو، هاینر مولر، کارل فالنتین، ژان تردیو و... بیشتر این آثار در ایران توسط "نشر قطره" و ناشران دیگر منتشر شدهاند.
این منتقد و مدرس با سابقه تئاتر چهارشنبه 20 اردیبهشت ماه در شهر بوخوم آلمان بعد از سال ها مبارزه با بیماری سرطان چشم از جهان فروبست.
پیتر اشتاین از اجرای تئاتر در ایران انصراف داد
پیتر اشتاین کارگردان صاحبنام تئاتر جهان که قرار بود در ایران نمایش "اورستیا" را به صورت مشترک با هنرمندان تئاتر ایران تولید و اجرا کند، به دلیل فراهم نشدن برخی امکانات نظیر سالن تمرین از ادامه این پروژه انصراف داد.
اواخر سال 90 بود که خبر حضور پیتر اشتاین کارگردان صاحب نام تئاتر جهان در ایران و تولید و اجرای اثری نمایشی با هنرمندان تئاتر ایران در رسانهها منتشر شد. این خبر نظر بسیاری از هنرمندان و صاحبنظران تئاتر ایران را به خود جلب کرد زیرا حضور اشتاین در ایران تجربهای گرانبها برای تئاتر و هنرمندان آن در کشور ما بود.
طبق برنامه اعلام شده قرار بود اشتاین نمایش "اورستیا" را با حضور بازیگران تئاتر ایران متشکل از بازیگران چهره و همچنین جوان تئاتر تولید و اجرا کند. پیتر اشتاین بعد از حضور در ایران و گرفتن تستهایی از بازیگران ایرانی، تعدادی از بازیگران مدنظر خود را انتخاب و تمرینات نمایش را هم آغاز کرده بود.
اشتاین تمرینات خود را در طبقه هفتم تالار وحدت آغاز کرد اما بعد از گذشت دو هفته از آغاز تمرینات، هماهنگیهای انجام شده برای در اختیار داشتن سالن تمرین تغییر پیدا کرد و اشتاین نتوانست به همراه گروه خود سالن تمرین را برای زمان مدنظر در اختیار داشته باشد.
این مشکل باعث شد تا روند تمرینات نمایش "اورستیا" با مشکلاتی مواجه شده و شرایط برای کارگردان صاحبنام تئاتر جهان سخت شود. متأسفانه در بین ناباوری هنرمندان و علاقهمندان به تئاتر ایران و به دلیل نبود همکاری لازم از سوی مدیران و مسئولانی که باید حضور این کارگردان برجسته تئاتر جهان را در داخل کشور قدر مینهادند، پیتر اشتاین از ادامه پروژه کار مشترک "اورستیا" انصراف داد.
جایزه جهانی بیداری در موزه امام علی (ع)
در نخستین جایزه جهانی بیداری که توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار خواهد شد، 450 اثر به روی دیوارهای موزه هنر امام علی (ع) روی دیوار رفت.
در میان این آثار 199 اثر کاریکاتور، 147 اثر در بخش پوستر و 104 عکس دیده شد که شامل سه بخش بود، بخش اول: بخش مسابقه؛ بخش دوم: بخش استادان و هنرمندان خارج از مسابقه و بخش سوم: میهمانان خارجی.
نکته مهم این نمایشگاه نمایش آثار سه هنرمند بسیار مطرح خارجی بود که در بخش خارج از مسابقه روی دیوار رفت. آثار هیکاپی دمیرچی ترکیهای، پکا لوری از فنلاند و چارلز ماویان دیویس از آمریکا سه هنرمندی بودند که آثار آنها در موزه امام علی (ع) به نمایش در خواهد آمد.
آثار ایران درودی روی دیوار خانه هنرمندان
پنجاه و هفتمین نمایشگاه بزرگ آثار نقاشی ایران درودی، نقاش برجسته معاصر ایران و جهان بیستم اردیبهشت ماه طی مراسمی در خانه هنرمندان ایران افتتاح شد. در نمایشگاه آثار ایران درودی در خانه هنرمندان قریب به هفتاد اثر از این هنرمند در شش گالری خانه هنرمندان ایران در معرض تماشای علاقهمندان به هنر نقاشی قرار گرفت.
شالویی رفت
با انتصاب محمد شالویی به سمت مدیر کلی ارشاد اصفهان، وی از دفتر امور تجسمی رفت. هرچند وی در پست جدید نتوانست دوام بیاورد و چندی بعد از این پست نیز کنارهگیری کرد.
جشن بازیگر تئاتر؛ آخرین حضور سمندریان
جشن شب بازیگر با حضور چهرههای بازیگری تئاتر شامگاه شنبه 16 اردیبهشتماه در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر برگزار شد و اجرای قطعه موسیقی توسط بازیگران تئاتر و اهدای هدیه سالروز تولد حمید سمندریان از برنامههای ویژه این مراسم بود. در جشن شب بازیگر خانه تئاتر که با حضور چهرههای تئاتری و بازیگران تئاتر برگزار شد، از نصرتالله زمانپور، محمدرضا زندی و طیبه سنایی به عنوان فعالان عرصه تئاتر شهرستان تقدیر شد.
کاظم هژیرآزاد بهعنوان نماینده انجمن بازیگران خانه تئاتر بیانیه این انجمن را در جشن بازیگر تئاتر قرائت کرد که در آن خواستهای حداقل انجمن بازیگران خانه تئاتر چنین آمده بود: حذف ممیزی فراقانونی، شخصی و بیرویه از جامعه تئاتر. احترام به قرارداد تیپ که دستاورد چندین ساله جامعه تئاتر است. امنیت شغلی و تقسیم عادلانه کار و تولید و دستمزد. ایجاد قوانین بهتر در راستای تولید بهتر و بیشتر و احترام به تمامی هنرمندان حرفهای تئاتر. شورایی شدن انتخاب مدیران مستقیم تئاتر با انتخاب آزاد جامعه تئاتری.
اهدای هدایایی از ابراهیم حقیقی و یک هنرمند نقاش به حمید سمندریان یکی از بخشهای ویژه این مراسم بود. حقیقی عکسی متعلق به 40 سال پیش از حمید سمندریان را در زمان کارگردانی نمایش "ملاقات بانوی سالخوره" به وی هدیه کرد. طلادار هنرمند نقاش هم پرترهای از سمندریان را به وی تقدیم کرد.
سمندریان از حضور چهرههای مختلف در مراسم جشن بازیگر ابراز خوشحالی کرد و گفت: خواهشم از شما این است که اگر دوست دارید تئاتر نزج پیدا کند، ارزش تئاتر را با ادبیات کلامی و نمایشهای چاپ شده تبلیغ کنید و ما را با هم و دیگران را با ما آشنا کنید. اگر این کار را کنید فرزندانتان در آینده از شما تشکر خواهند کرد. هما روستا همسر حمید سمندریان نیز گفت: افتخار این را داشتم در کنار سمندریان هم خودم رشد کنم و هم عشق و گذشت در تئاتر را بیاموزم.
بخش پایانی این مراسم به اهدای جوایز بازیگران برگزیده جشن بازیگر اختصاص داشت. اجرای قطعه موسیقی برای بازیگری تئاتر توسط برخی از چهرههای بازیگری از جمله برنامههای ویژه دیگر این مراسم بود.
بهار تصویر ایرج قادری را قاب گرفت
بعد از انتشار خبرهای ضد و نقیض درباره وضعیت جسمی ایرج قادری، مسئولان بیمارستان مهراد اعلام کردند این هنرمند دارفانی را وداع گفت. ایرج قادری که در بیمارستان مهراد بستری شده بود ساعت چهار صبح 17 اردیبهشتماه دار فانی را وداع گفت.
ایرج قادری متولد سال 1314 تهران و دارای تحصیلات ناتمام در رشته پزشکی و داروسازی است. وی فعالیت سینمایی را سال ۱۳۳۴ با بازی در فیلم "چهار راه حوادث" به کارگردانی ساموئل خاچیکیان آغاز کرد. او سال ۱۳۴۱ شرکت سینمایی "پانوراما" را به همراه موسی افشار تأسیس کرد.
او کارگردانی فیلمهای "محاکمه"، "چشمان سیاه"، "سام و نرگس"، "میخواهم زنده بمانم"، "طوطیا"، "تاراج"، "آکواریوم" و... را در کارنامه دارد.
شبکه سه "پشت کوههای بلند"مخفی شد
مجموعه "پشت کوههای بلند" با نام قبلی "اوسنه پادشاهی" سرانجام از شبکه سوم سیما روی آنتن رفت اما این سریال تا رسیدن به پخش فراز و فرودهایی را پشت سرگذاشت که مرور آنها خالی از لطف نیست.
دی ماه سال 87 بود که امرالله احمدجو از پایان نگارش طنز شبانه "اوسنه پادشاهی" در 50 قسمت خبر داد. سریالی که آن زمان مشغول بازنویسیاش بود و اعلام کرد مجموعه روایتگر پادشاهی است که ماجراهای مختلفی برایش اتفاق میافتد. البته در این اثر به تاریخ خاصی پرداخته نمیشود و داستانها مثل مجموعه "سلطان و شبان" خیالی است.
در واقع احمدجو از نگارش پروژهای خبر داد که ایپزودیک است و برخی قصههای آن در دو قسمت روایت میشوند. نکته جالب توجه برای کسانی که مجموعههای قبلی این کارگردان پیشکسوت همچون "روزی روزگاری" و "تفنگ سرپر" را دیدهاند، هم راستایی این اثر با آن سریالها است. اثری که تدارکات سبکتری دارد و قالب طنزهایش بیشتر شوخی و مضمون داستانهایش اخلاقی است.
سرانجام تیرماه 88 احمدجو متن بازنویسی شده سریال تازهاش را به شبکه سوم تحویل داد و پس از طی مراحل اداری معمول مهر ماه 88 تهیه کننده این سریال رضا جودی معرفی شد. البته آغاز تصویربرداری سریال به سال 89 و اردیبهشت ماه موکول شد که بعد از کش و قوس های فروان این سریال از اردیبهشت 91 به مدت 50 شب از شبکه سوم سیما پخش شد.
"گلچهره" جایزه Remi را از آن خود کرد
فیلم سینمایی "گلچهره" به کارگردانی وحید موسائیان موفق به دریافت جایزه Remi پلاتینی برای بهترین فیلم خارجی از چهل و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم هوستن شد. این جایزه در مراسم اختتامیه و در هتل ماریوت هوستن تگزاس به وحید موسائیان اهدا شد. چهل و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم هوستن از 25 فروردین تا 4 اردیبهشت ماه (13 تا 22 آوریل) در ایالت تگزاس آمریکا برگزار شد.
"گلچهره" که در آن بازیگرانی چون مسعود رایگان، لادن مستوفی، هدایت هاشمی، افشین هاشمی، حسین محب اهری و... نقش آفرینی میکنند، حضوری موفق در جشنوارههای متعدد داشته و جوایزی نیز از جمله جایزه بینالادیان جشنواره فیلم فجر، جایزه بزرگ جشنواره باتومی گرجستان و جایزه "رز قرمز" جشنواره جیپور هند را برای سینمای ایرا ن به ارمغان آورده است.
فیلم سینمایی "گلچهره" روایتگر داستان اشرف خان صاحب سینمای کابل است که پس سقوط دولت کمونیستی نجیبالله و تسلط مجاهدین بر کابل می خواهد سینمایش را باز سازی کند اما یکپارچگی دولت دیری نمیپاید و جنگ های داخلی بار دیگر از خرابههای کابل سر برمیآورد و این جنگ به فیلمخانه ملی افغانستان نیز راه مییابد، جایی که تاریخ تصویری یک ملت در آن نهفته است.
فروش اثر تقلبی سهراب سپهری
خواهر سهراب سپهری معتقد است تابلوی فروش رفته به نام سهراب سپهری در حراج کریستی سال گذشته تقلبی و این حرکت برای خانواده هنر ایران یک رسوایی است.
پروانه سپهری، خواهر سهراب سپهری شاعر و نقاش ایرانی که خود نیز سابقه نقاشی و البته نوازندگی ساز را در کارنامه هنری خود دارد در گفتگو با مهر در مورد اتفاقاتی که در کریستی افتاده است گفت: از قبل شنیده بودم که یک کار کپی از سهراب در این حراج ارائه شده است ولی باور نمیکردم که این واقعیت داشته باشد ولی گویا این اتفاق افتاده است.
وی افزود: در کمال وقاحت عدهای کاری را از سهراب به یکی از حراجها فرستادند که هم قیمت آثار سهراب را پایین آورد و هم آبروی هنر معاصر ایران را بردند.
وی ادامه داد: چند سال پیش و در زمان مدیریت آقای سمیعیآذر و در زمان اکسپویی که در تالار وحدت برگزار شد نیز یک کار از برادرم روی دیوار رفت و قیمتی میلیونی به خود گرفت که تقلبی بود. همان زمان هم من خواستم با آتش زدن آن در پیش چشم مردم جلوی این کار را بگیرم که با مخالفت مدیریت امور تجسمی آن زمان نتوانستم.
سپهری آنچه که امروز اتفاق میافتد را یکی از عواقب جلوگیری نکردن از آنچه در آن سال اتفاق افتاده بود دانست و گفت: من کارشناس آثار هنری و آثار سهراب نیستم ولی کارهای برادرم را میشناسم و می دانم کدام کار تقلبی و کپی است و کدام کار اصل.
وی تصریح کرد: متاسفانه از نام سهراب سوءاستفاده شد و این هنرمند نامی ایران را بدنام کردند زیرا به هیچوجه به دنبال این نیستند که جلوی کپی کاری از روی کارهای او را بگیرند و اتفاقا بر این آتش مدام میدمند.
خواهر سهراب سپهری در پایان گفت: به طور قطع به مدیران کریستی نامهای خواهم نوشت و این موضوع را به اطلاع آنها هم خواهند رساند و به دنبال شکایت از مسببان این جریان هستم.
لاغری کار دست داوودنژاد داد
رضا داوودنژاد بازیگر سینمای ایران که چند سال پیش رژیم غذایی سختی گرفته و توانسته بود نزدیک به 70 کیلوگرم کم کند، دچار عارضههای شدید این لاغری شد. گویا وی برای این کاهش وزن عمل جراحی نیز داشته که یکی از دلایل بیماری کنونی وی که منجر به از دست دادن کبدش شد، به همین عمل برمیگردد. پیش از این وی منتظر پیوند کبد با گروه خونی o مثبت بود. بیماری شدید داوودنژاد نگرانی اهالی هنر و مردم را در پی داشت و خیلیها برای او دست به دعا شدند. وی توانست این مشکلات را پشت سر بگذارد و با عنایت پروردگار این روزها حالش خوب است. رضا داوودنژاد امسال در برنامه سال تحویل شبکه پنج نیز حضور یافت.
نظر شما