به گزارش خبرنگار مهر، استان همدان در عرصه هنرهای تجسمی جایگاهی قابل توجه و تامل در کشور دارد چرا که به واسطه شهر لالجین که به قولی قطب سفال ایران زمین محسوب می شود و وجود اساتید صاحب نام همدانی در عرصه هنرهای تجسمی مانند استاد قباد شیوا، استاد فتوت، استاد سجادی و دیگر پیشکسوتان این عرصه نام همدان در حوزه هنرهای تجسمی نام آشنا و سزاوار ستایش است.
وجود این استادان صاحب نام و برگزاری نمایشگاه های مختلف داخلی و خارجی از آثار این هنرمندان موجب شده است که بسیاری از جوانان مستعد به سمت هنرهای تجسمی سوق پیدا کنند و البته به واسطه گستردگی عرصه هنرهای تجسمی انتظار می رود که مسئولان فرهنگی استان از هنرمندان این حوزه حمایتهای قابل توجهی داشته باشند.
در حال حاضر با تلاش و پیگیری هنرمندان و البته برخی حمایتها از سوی مسئولان، رشته های مختلف هنرهای تجسمی به صورت آکادمیک در دانشگاه های آزاد اسلامی واحد همدان و دانشگاه علمی کاربردی هنر تدریس می شود و هنرجویان بسیاری در رشته های طراحی، گرافیک و نقاشی مشغول به تحصیل هستند.
اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان تا کنون به منظور حمایت از هنرمندان هنرهای تجسمی اقدام به برگزاری اکسپوهایی کرده است و هرچند بر برگزاری این نمایشگاه و فروشگاه آثار هنری نقدهایی از سوی هنرمندان وارد شده است اما باز هم نفس کار قابل تقدیر بوده و امید می رود که مسئولان نهادهای فرهنگی حمایت های خود را از هنرمندان هنرهای تجسمی کمی پر رنگتر دنبال کنند.
همدان مهد هنرمندان درجه یک و شناخته شده فراملی است
فرزانه سروندی، عضو انجمن هنرهای تجسمی استان همدان و مدیر گروه نقاشی در دانشگاه علمی- کاربردی هنر واحد همدان درباره وضعیت هنرهای تجسمی در استان همدان در گفتگو با مهر گفت: در استان همدان در عرصه هنرهای تجسمی، هنرمندان درجه یک و شناخته شده فراملی متعددی هستند و فعالیت می کنند اما با وجود این پتانسیل ها و قابلیت ها تغییرات مدیریتی در نهادهای فرهنگی در استان سبب شده که نسبت به وضعیت هنرهای تجسمی در استان خوشبین نباشم.
وی افزود: هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی نیازمند حمایت بیشتر مسئولان و نهادهای فرهنگی هستند چرا که هنرمندان موفق و شناخته شده در عرصه ملی در استان همدان ناشناخته مانده اند.
سروندی درباره عمده مشکلات هنرمندان هنرهای تجسمی در استان همدان اظهار داشت: هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی در استان همدان با معیارهای ظاهری تقسیم بندی می شوند و شان و جایگاه هنرمندان رعایت نمی شود.
در حوزه هنر در جامعه کار فرهنگی مناسب انجام نشده است
وی با انتقاد بر این موضوع که در حوزه هنر در جامعه کار فرهنگی مناسب انجام نشده است، افزود: این امر سبب شده که شهروندان در جامعه نگاه مناسبی به هنر و هنرمند نداشته باشند و بازدید از نمایشگاه ها و گالری های هنری برای آنها در اولویت نباشد.
این مدرس دانشگاهی ادامه داد: نبود علاقه و جدی نگرفتن هنر در بین مردم استان نشان از ایرادات فرهنگ سازی و اطلاع رسانی است و بنابراین رفع این کمبود نیازمند کار فرهنگی بسیاری است که باید توسط مسئولان فرهنگی و هنری و اجتماعی استان صورت پذیرد.
وی بیان کرد: مسئولان می توانند با بها دادن به برگزاری نمایشگاه های مختلف از آثار هنرمندان هنرهای تجسمی فضا را برای حضور مستمر هنرمندان فراهم کنند و با این توجهات قطعا جامعه نیز هنر را درک خواهد کرد و هنر و کارهای هنری را تفریحی از سوی هنرمندان ارزیابی نمی کند.
سروندی درباره برگزاری اکسپوهای مختلف گفت: در چند سال اخیر اکسپوهای مختلفی از سوی نهادهای فرهنگی هنری در استان همدان برگزار شده است اما مشکل این است که نهادهای فرهنگی و اجرایی با وجود بخشنامه ها رقم مناسبی را برای خرید آثار پرداخت نمی کنند.
شهروندان به علت مشکلات اقتصادی کمتر به خرید آثار هنری توجه می کنند
وی اضافه کرد: شهروندان نیز به دلیل مباحث و مشکلات جدی اقتصادی کمتر به خرید آثار هنری توجه می کنند و همین امر موجب می شود که هنرمندان از شرکت در اکسپوها منصرف شوند.
عضو انجمن هنرهای تجسمی استان همدان، میزان درآمد هنرمندان حرفه ای عرصه هنرهای تجسمی قابل توجه ندانست و افزود: بیشتر هنرمندان در این حوزه به آموزش مشغول هستند و از این طریق کسب درآمد دارند و حمایتی از سوی مسئولان از هنرمندان نمی شود.
وی با بیان اینکه قرار بر این شده که ساخت تندیس ها و مجسمه های در موضوعات مختلف به هنرمندان بومی سپرده شود، گفت: ما در گفتگوهای مختلف با مسئولان باغ موزه دفاع مقدس استان که تندیس های مختلفی به سفارش این موزه ساخته شده در خواست کردیم که برای ساخت این آثار هنری از هنرمندان استان استفاده شود و به صورت فراخوان از هنرمندان دعوت شود که در این فعالیت ها شرکت کنند.
اتاق فکر فرهنگ و هنر جنبه تشریفاتی پیدا نکند
وی راه اندازی اتاق فکر فرهنگ و هنر در استان را اتفاق مثبتی و اقدام قابل توجهی برشمرد و عنوان کرد: امیدوارم این اتاق فکر نیز تنها جنبه تشریفاتی پیدا نکند و از نظرات و مشورت هنرمندان عرصه های مختلف برای تصمیم گیری استفاده شود و تنها نظر، دیدگاه و حرف مسئولان انجام نشود.
وی در پایان اظهار کرد: در حال حاضر در دانشگاه ها مباحث هنر به صورت جدی تر دنبال می شود و از دل این فعالیت ها هنرمندان موفقی رشد خواهند کرد و از طریق دانشگاه ها و دور هم جمع شدن هنرمندان و فعالیتهای مختلف می توان فرهنگ جامعه را در توجه مناسب به هنر و هنرمند تغییر داد.
نظر شما